Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

torsdag 3. august

Kvinden fra Brest


E

City of Ghosts


E

  torsdag 3. august

  1t 40min

  Tilladt over 11 år

  Kvinden fra Brest

  10:00
  E - Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Sidse Babett Knudsen spiller hovedrollen som lægen, Irène Frachon, der er ansat på Universitetshospitalet i Brest i Nordfrankrig. Hun opdager at en populær slankepille indeholder et stof, der forårsager hjertestop. Irènes tese om en sammenhæng mellem pillerne og flere dødstilfælde møder massiv mistro fra sundhedsmyndighederne og den profithungrende medicinalindustri og hun må kæmpe både fagligt og personligt for at få sandheden frem.

  Filmen bygger på den virkelige historie fra 2010, hvor afsløringen af medikamentet Mediators dødelige effekt, endte med at blive én af de største sundhedsskandaler i Frankrigs historie med over 500 dødsfald. Som Frankrigs svar på Erin Brockovich gik Irène Frachon ene kvinde i front mod magteliten og ses i dag som lidt af en national heltinde og forbillede.

  Sidse Babett Knudsen er ved at opbygge en solid international karriere med store roller i blandt andet ”Inferno” og ”Westworld”. Hun er uddannet i Frankrig og mester sproget til perfektion, som man kunne se det i sidste års ”Hermelinen” (L’hermine), som hun vandt en César for.
  Biografpremiere: Torsdag 3. august
  Instruktion: Emmanuelle Bercot
  Skuespillere: Sidse Babett Knudsen, Benoît Magimel, Charlotte Laemmel, Isabelle de Hertogh, Lara Neumann
  Spilletid: 01:40
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 33min

  City of Ghosts

  10:00
  E - Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  'Raqqa Is Being Slaughtered Silently' (RBSS) er en gruppe mennesker, journalister, skolelærere og aktivister, der med livet som indsats testamenterer direkte fra Syriens hjerte, fra Raqqa, der siden 2014 har været kontrolleret af Islamisk Stat.

  Filmen fortæller om ISIS' opståen og de metoder, de benyttede sig af for opnå fuldstændig dominans over lokalbefolkningen. RBSS har lige siden ISIS' overtagelse gennem mobiltelefonerne dokumenteret uhyrligheder så forfærdelige, at vi - langt fra begivenhederne - slet ikke tror det muligt.

  Mange fra RBSS har været nødt til at flygte, nogle til Tyrkiet, mange videre til Tyskland, hvor de opholder sig på hemmelige steder. I samarbejde med de tilbageblevne får de krypterede videoklip ud gennem Facebook, Twitter og YouTube, men man skal ikke tage fejl: ISIS holder et vågent øje også udenfor Syriens grænser og benytter sig af lige så effektiv og opdateret teknik som journalisterne.

  Propagandavideoer, hvor Islamisk Stat præsenterer sig så flot som nogen Hollywood-produktion står i skærende kontrast til gadens virkelighed med halshuggede kroppe til offentlig beskuelse og vidner om en ganske anden virkelighed. Konstant har journalisterne en dødstrussel hængende over sig og deres mindste skridt er med livet som indsats.
  Biografpremiere: Torsdag 3. august
  Instruktion: Matthew Heineman
  Skuespillere:
  Spilletid: 01:33
  Censur:

  torsdag 10. august

  Fortiden foran os


  E

  Mit hjem i Hampstead


  E

  Danserinden


  E

   torsdag 10. august

   1t 50min

   Ikke vurderet

   Fortiden foran os

   10:00
   E - Sal F
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Le Passé Devant Nous er et psykologisk drama om en kvinde, der bliver indhentet af sin fortid. Den smukke 30-årige Alice lever et rutine liv som escort i Bruxelles. Med undtagelse af hendes gode forhold til sin afrikanske chauffør Michael, undgår hun al form for dybere social kontakt. Men efter eks-kærestens død tvinges hun pludseligt til at tage sig af sin lille søn Robin, som hun ikke har haft kontakt med siden hans fødsel. Det vender op og ned på hendes liv og Alices tidligere ligegyldighed udviskes med en uforudset og overrumplende følelse af varme og ømhed. Men det er ikke lige let at lege kernefamilie og tingene kompliceres yderligere, da Alice indleder et forhold til den jævnaldrende Olivier.

   Le Passé Devant Nous er ko-produceret af 41shadows i samarbejde den belgiske producer Xavier Rombaut, der ejer filmselskabet SAVAGE FILM, som vi tidligere har arbejdet sammen med i forbindelse med BULLHEAD.

   Filmen er instruktør Nathalie Teirlincks debut spillefilm, og i hovedrollen som Alice ses canadiske Evelyne Brochu som bl.a. er kendt fra tv-serien Orphan Black og filmen Sidste Træk (Pawn Sacrifice).
   Biografpremiere: Torsdag 10. august
   Instruktion: Nathalie Teirlinck
   Skuespillere: Evelyne Brochu, Zuri François, Adonis Danieletto,
   Spilletid: 01:50
   Censur: Ikke vurderet

   1t 42min

   Mit hjem i Hampstead

   10:00
   E - Sal E
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   ”Hampstead” er en sjov og livsbekræftende feelgood-film om, at kærligheden findes de mest uventede steder og beviser én gang for alle, at alder ikke er en hindring for at starte helt forfra.

   Den amerikanske enkefrue, Emily Walker (Diane Keaton), bor ved den smukke hede Hampstead Village i London. Fra sit vindue ser hun et overfald på den excentriske eneboer, Donald (Brendan Gleeson), der har et primitivt men enestående hus i skoven.

   Emily opsøger ham og opdager, at der bag det barske ydre gemmer sig en charmerende og underfundig mand. Og da Donalds hus og liv i pagt med naturen er truet af et kommende storbyggeri, beslutter Emily sig for at kæmpe imod sammen med denne ualmindelige mand – en mand som hun måske endda kan blive forelsket i.
   Biografpremiere: Torsdag 10. august
   Instruktion: Joel Hopkins
   Skuespillere: Diane Keaton, Brendan Gleeson, James Norton, Lesley Manville, Alistair Petrie
   Spilletid: 01:42
   Censur:

   1t 40min

   Ikke vurderet

   Danserinden

   19:00
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Bag meter af silke tryllebandt Loie Fuller cremen af Paris' natklubpublikum i slutningen af 1800-tallet. Hendes dans var som intet andet og gjorde hende til et farverigt ikon for en hel generation. Intet syntes, at kunne stoppe hendes succes - ikke før en ny danser viste sig på scenen - en ung kvinde ved navn Isadora Duncan...

   'Danserinden' er instrueret af Stephanie Di Gustio, hvis poetiske stil gennemsyrer det meste af hendes arbejde. Hun indledte sin karriere med at lave musikvideoer for blandt andet Brigitte Fontaine, Sliimy og Jarvis Cocker og udviklede sin stil yderligere som modefotograf, samt som instruktør af kortfilm og videoinstallationer. 'Danserinden' er hendes spillefilmsdebut.
   Biografpremiere: Torsdag 10. august
   Instruktion: Stéphanie Di Giusto
   Skuespillere: Soko, Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry, Lily-Rose Depp m.fl.
   Spilletid: 01:40
   Censur: Ikke vurderet

   torsdag 17. august

   Lys i mørket


   E

   Superswede: En film om Ronnie Peterson


   E

   Patriarken


   E

    torsdag 17. august

    1t 40min

    Ikke vurderet

    Lys i mørket

    10:00
    E - Sal E
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Aki Kaurismäki er anderledes fåmælt. Den finske lakoniker tackler flygtningekrisen uden at tabe en eneste af de sædvanlige takter. Hans Helsinki ligner altid en by, der gik i stå midt i 1950'erne. Her søger Khaled fra Syrien asyl. Han får afslag - Aleppo er jo en sikker by - og bliver overfaldet af nynazister fra Finlands Liberation Army. Samtidig er der en skjortesælger, som realiserer sin drøm om at blive restaurantejer. Alle de faste kræfter medvirker, og der bliver spillet autentisk blues på hvert gadehjørne.

    Det er mørk, varm latter i mandfolkegenren og dertil et dybtfølt humanistisk manifest. Det er Kaurismäkis bedste film siden 'Manden uden fortid' og afgjort en mulig guldbjørnevinder.'
    Bo Green Jensen, Weekeendavisen (fra Berlin).
    Biografpremiere: Torsdag 17. august
    Instruktion: Aki Kaurismäki
    Skuespillere: Ville Virtanen, Kati Outinen, Tommi Korpela, Sherwan Haji, Jörn Donner
    Spilletid: 01:40
    Censur: Ikke vurderet

    1t 36min

    Superswede: En film om Ronnie Peterson

    10:00
    E - Sal F
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Sveriges mest succesfulde Formel 1-kører nogensinde, Ronnie Peterson, var arbejderknægten fra Örebro, som i en rasende fart blev kendt af millioner af fans som 'Superswede'. Han er ikon på niveau med Ingemar Stenmark, Björn Borg og tilsvarende Zlatan Ibrahimovics stjernestatus i dag. Nu kommer dokumentarfilmen om hans liv, der sluttede brat i et voldsomt sammenstød på Monza-banen i 1978 for øjnene af en målløs verden.

    Manuskriptforfatter og producent Henrik Jansson-Schweizer, der bl.a. står bag 'Den hundredeårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt' og dennes '101-årige' efterfølger debuterer som instruktør med 'Superswede'.

    Filmen bliver til gennem interviews med en række af de største Formel 1-navne, arkiv- og eksklusivt materiale. Den følger Ronnie og hans kone Barbro i en verden med pludselig berømmelse og rigdom. Ronnie Pettersons datter og co-producer, Nina Kennedy, siger: 'Det føles fantastisk at være en del af dette projekt og få min fars historie fortalt gennem alle disse store legender. Det betyder meget for mig, eftersom jeg var meget ung, da min far forlod os.'
    Biografpremiere: Torsdag 17. august
    Instruktion: Henrik Jansson-Schweizer
    Skuespillere: Niki Lauda, Jackie Stewart, Mario Andretti m.fl.
    Spilletid: 01:36
    Censur:

    1t 43min

    Ikke vurderet

    Patriarken

    19:00
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    New Zealand, 1960erne. To Maori-fårehyrdefamilier er livslange fjender med rivaliserende forretninger. Mahana-familiens yngste søn, 14-årige Simeon, vil gerne arbejde i marken sammen med mændene, men familiens overhoved, den traditionsbundne bedstefar Tamihana, beordrer at han skal blive hos kvinderne på familiens gård.

    En dag opdager Simeon et gammelt fotografi, der måske kan afsløre sandheden bag den årelange fejde mellem Maori-familierne. Kommer sandheden frem, sætter Simeon ikke kun sin egen fremtid på spil, men hele sammenhængskraften for den tæt forbundne Mahana-familie.

    Med PATRIARKEN bringer holdet bag 'Once Were Warriors' og 'Whale Rider' en bevægende fortælling om familieværdier, kærlighed og forsoning, og samtidig er filmen et kærligt portræt af New Zealands enestående Maori-kultur og landets storslåede og smukke landskaber.
    Biografpremiere: Torsdag 17. august
    Instruktion: Lee Tamahori
    Skuespillere: Temuera Morrison, Akuhata Keefe, Nancy Brunning, Jim Moriarty, Regan Taylor
    Spilletid: 01:43
    Censur: Ikke vurderet

    onsdag 23. august

    Blue Velvet


    E

     onsdag 23. august

     2t 00min

     Tilladt over 15 år

     Blue Velvet

     19:15
     E - Sal A
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     Kyle MacLachlan er den unge Jeffrey Beaumont, der vender hjem til sin fødeby, da hans far får et slagtilfælde. Her viser det sig snart, at der under den solbeskinnede idyl gemmer sig en verden af vold og psykose. Det hele begynder, da Jeffrey finder et afskåret øre på en græsplæne.

     Han prøver at finde ud af, hvor øret kommer fra og møder kvinden Dorothy. Hun bliver udnyttet af den perverse forbryder Frank (Dennis Hopper i en af hans mest dæmoniske roller), der holder hendes familie fanget som pressionsmiddel. Den unge Jeffrey bliver langsomt suget ind i det syge miljø, og som en kneblet voyeur, lægger han nu blik til spillet mellem kidnapperen og kvinden.

     Et eminent miks af kriminalgåde, forstadsdrama og psyko-thriller – og instruktør David Lynchs gennembrud til det brede publikum.
     Biografpremiere: Mandag 20. april
     Instruktion: David Lynch
     Skuespillere: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hopper, Laura Dern, Hope Lange
     Spilletid: 02:00
     Censur: Tilladt for børn over 15 år

     søndag 3. september

     Optimisterne


     E

      søndag 3. september

      1t 30min

      Ikke vurderet

      Optimisterne

      12:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Optimisterne er en varm, bevægende og morsom dokumentarfilm om et meget usædvanligt volleyball team i byen Hamar, bestående af damer i alderen 66-98 år. Selvom holdet har trænet en gang om ugen i 40 år, er der ikke blevet spillet en eneste kamp i de sidste 30.

      Men nu har de endelig besluttet sig for at lave om på det, og så er spørgsmålet bare mod hvem de skal spille? Måske kan de finde et hold flotte fyre i nabobyen Brumunddal? Eller måske skal de hele vejen til Sverige for at finde et værdigt modstanderhold?

      Mange af os frygter alder. Men måske vil disse boldspillende damer ændre vores holdning.
      Biografpremiere: Torsdag 25. september
      Instruktion: Gunhild Westhagen Magnor
      Skuespillere:
      Spilletid: 01:30
      Censur: Ikke vurderet

      onsdag 6. september

      Barndom - DOXBIO


      E

       onsdag 6. september

       1t 30min

       Ikke vurderet

       Barndom - DOXBIO

       19:00
       E - Sal C
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Den norske mesterinstruktør Margreth Olin viser i sin nyeste film, hvordan det ser ud, når børn får lov at gøre det, de er bedst til: at lege - uden hensyn til læreplaner, læringsmål og andre diktater.

       Olins sanselige og poetiske film lægger op til debat om det stadig stærkere fokus på, at stadig yngre børn skal tilegne sig akademisk kundskab.

       'Det tager tid at vokse op. Legen er barnets arbejde', siger instruktøren, og viser os det store i det små.
       Biografpremiere: Onsdag 6. september
       Instruktion: Margreth Olin
       Skuespillere:
       Spilletid: 01:30
       Censur: Ikke vurderet

       onsdag 20. september

       Den tredje mand


       E

        onsdag 20. september

        1t 42min

        Tilladt over 11 år

        Den tredje mand

        19:15
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        'Den tredje mand' udspiller sig i Wien under de allieredes besættelse af byen. Den amerikanske B-forfatter Holly Martins ankommer til den østrigske hovedstad for at træffe barndomsvennen Harry Lime.

        Holly bliver chokeret, da det britiske efterretningsvæsen kan fremlægge beviser for, at Harry har været involveret i illegalt salg af dårlig penicillin og nu skjuler sig for myndighederne. Hermed starter jagten på 'den tredje mand'.

        Filmen, der bygger på et manuskript af en af den engelske succesforfatter Graham Greene, er essensen af stemningen i Midteuropa lige efter 2. verdenskrig.

        Film noir i fineste aftapning, og en af filmhistoriens Top 10-værker, som bare må opleves i biografens mørke!
        Biografpremiere: Onsdag 19. oktober
        Instruktion: Carol Reed
        Skuespillere: Orson Welles, Joseph Cotten, Alida Valli, Trevor Howard, Bernard Lee
        Spilletid: 01:42
        Censur: Tilladt for børn over 11 år

        torsdag 28. september

        RØGSIGNAL - MUSIKVIDEOPREMIERE:


        E

         torsdag 28. september

         1t 00min

         Ikke vurderet

         RØGSIGNAL - MUSIKVIDEOPREMIERE:

         17:00
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Røgsignal præsenterer: Der Løber Meget Vand I Åen!

         På denne torsdag eftermiddag danner Øst For Paradis ramme om et enestående og atypisk arrangement, når det Aarhus-baserede beatjazz-band, Røgsignal, afholder en eksklusiv premiere på musikvideoen til Der Løber Meget Vand I Åen.

         Udover selve visningen af musikvideoen byder arrangementet også på en intim koncert, ligesom både produktionsholdet og filmens hovedperson vil fortælle om musikvideoens tilblivelse.

         DER LØBER MEGET VAND I ÅEN//
         Udkom som en del af Røgsignals debutalbum, Pletter På Solen, fra sidste år. Ligesom flere andre sange fra albummet har Der Løber Meget Vand I Åen fået airplay på P8-jazz og været en del af bandets faste live-repertoire.

         I samarbejde med bandet har filminstruktør/fotograf Per Krogh og visual designer Christian Duus bestræbt sig på at udarbejde en historie, der understøtter og udbygger de nostalgiske og melankolske undertoner i musikken; et univers hvor kitschede tankstationer og hverdagssituationer bliver den smukke ramme omkring en varm fortælling og hyldest til turen på landevejen, ensomhed, ro, arbejdsmanden og skjulte talenter.

         RØGSIGNAL//
         Aarhusbaserede Røgsignal har de seneste år markeret sig som et stærkt navn på scenen for ny, original instrumentalmusik.

         Udgivelsen af debutalbummet, Pletter På Solen, resulterede i stor opmærksomhed fra publikum, koncerter på de største jazzfestivaler herhjemme, gode anmeldelser i blandt andet Berlingske (5/6 stjerner), Gaffa (4/6 stjerner) og på bloggen Jazznyt, samt et halvt år i fast rotation på DR P8-Jazz.

         I starten af 2017 har bandet turneret Danmark rundt, og bl.a. spillet for fulde huse på Atlas i Aarhus og Café Blågårds Apotek i København.
         Biografpremiere: Torsdag 28. september
         Instruktion:
         Skuespillere:
         Spilletid: 01:00
         Censur: Ikke vurderet

         søndag 1. oktober

         Drengen og Verden


         E

          søndag 1. oktober

          1t 20min

          Anbefalet over 7 år

          Drengen og Verden

          12:00
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          En helt ekstraordinær animationsfilm om en dreng, der rejser ud for at søge efter sin far og opdager en fantastisk verden, der herskes af maskine-dyr og andre mærkværdige væsener.

          Animationen benytter sig af både collager, akvarel og tegning og i en eksplosion af farver portrætterer filmen den både fantastiske og modsætningsfyldte moderne verden, set med et barns øjne.
          Biografpremiere: Torsdag 6. november
          Instruktion: Alê Abreu
          Skuespillere: Lu Horta, Vinicius Garcia, Marco Aurélio Campos
          Spilletid: 01:20
          Censur: Frarådes for børn under 7 år

          onsdag 18. oktober

          Mr. Holmes


          E

           onsdag 18. oktober

           1t 44min

           Tilladt over 15 år

           Mr. Holmes

           19:15
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Kritikerrost comeback til alle tiders største mesterdetektiv. Ian McKellen (Ringenes Herre) leverer et facetteret og varmt portræt af den 93-årige Sherlock Holmes, som forsøger at huske den sag, der 30 år tidligere fik ham til at indstille sin virksomhed.

           'Det kan godt være, at Sherlock Holmes aldrig har eksisteret i virkeligheden, men 'Mr. Holmes' gør ham så gennemført menneskelig, at man forlader biografen med en følelse af, at man lige har set en biopic', skrev avisen Miami Herald. I 'Mr. Holmes' spiller Ian McKellen således en 93-årig Sherlock Holmes, og han leverer ganske rigtigt et uhyre facetteret portræt af den aldrende opdager, som i 1947 forsøger at huske den sag, der 30 år tidligere fik ham til indstille sin detektivvirksomhed og blive biavler på et idyllisk landsted i Sydengland.

           Men Holmes lider af hukommelsessvigt og er usikker på sine erindringer. Han tilbringer dagen sammen med sin husholderske (Laura Linney) og hendes kvikke, ti-årige søn, til hvem han knytter et særligt bånd - en vordende Dr. Watson! 'Mr. Holmes' er en særdeles fin tilføjelse til listen af historier om den store detektiv og en feelgood-film i den allerbedste betydning. Og landskabsbillederne er så overdådige, at man på vej ud af biografen kun tænker på at komme på cykeltur til Kent og Sussex næste sommer.
           Biografpremiere: Torsdag 21. april
           Instruktion: Bill Condon
           Skuespillere: Ian McKellen, Laura Linney, Hiroyuki Sanada, Milo Parker, Hattie Morahan
           Spilletid: 01:44
           Censur: Tilladt for børn over 15 år

           søndag 5. november

           Noi Albinoi


           E

            søndag 5. november

            1t 22min

            Ikke vurderet

            Noi Albinoi

            12:00
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Vinteren er over en lille landsby på Island, hvor teenageren Noi bor hos sin bedstemor. Der er ikke mange adspredelser, og Noi keder bagdelen ud af bukserne indtil han møder Iris, der passer den lokale tankstation. De to indleder et forhold, og optændt af ungdommens overmod og kærlighed planlægger Noi et bankrøveri, så han og Iris kan flygte til andre og mere spændende steder.
            Biografpremiere: Fredag 10. september
            Instruktion: Dagur Kári
            Skuespillere: Tómas Lemarquis, Þröstur Leó Gunnarsson, Elín Hansdóttir
            Spilletid: 01:22
            Censur: Ikke vurderet

            onsdag 15. november

            Onkel Danny - Portræt af en karma cowboy


            E

             onsdag 15. november

             1t 10min

             Onkel Danny - Portræt af en karma cowboy

             19:15
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Dan Turèll (1946-93) efterlod et overvældende forfatterskab, og ’Onkel Danny’ med de sorte negle og den skaldede isse blev folkeeje. Lars Movin og Steen Møller Rasmussens portrætfilm kigger ind bag facaden.

             Dan Turèlls produktion er en af de største i moderne dansk litteratur – i omfang og betydning! Mere end 90 udgivelser blev det til: Formeksperimenterende digte, det populære erindringsværk 'Vangede billeder' (1975), kriminalromaner samt en stribe avisskriverier m.m.

             Hertil kom, at Dan Turèll bedre end nogen anden dansk forfatter i sin samtid forstod betydningen af at have et image. Gennem talrige shows og optrædener i radio og tv blev 'Onkel Danny’ folkeeje. Men hvordan var forholdet mellem forfatteren og hans alter ego? Gennem arkivmateriale og udsagn fra familie, venner og kolleger pejler filmen sig ind på såvel figuren Onkel Danny som mennesket Dan Turèll.
             Biografpremiere: Fredag 23. august
             Instruktion: Lars Movin, Steen Møller Rasmussen
             Skuespillere: Kristen Bjørnkjær, Dan Turèll, Suzanne Brøgger m.fl.
             Spilletid: 01:10
             Censur:

             søndag 3. december

             Samsara


             E

              søndag 3. december

              1t 42min

              Ikke vurderet

              Samsara

              12:00
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Oplev den magiske og smukke Samsara, der genforener de to filmskabere Ron Fricke og Mark Magidson, hvis prisvindende film Baraka og Chronos bragte en ny visuel og musikalsk kunstfærdighed til biografrummet. Samsara er et helligt ord, der betyder 'det evigt drejende livshjul'. Dette er udgangspunktet for de to filmskabere, mens de søger efter den undvigende strøm af sammenhæng, der løber igennem vores liv.

              Filmet over en periode på fem år, i femogtyve lande, på fem kontinenter og skudt med 70mm film, fører Samsara os til verdener bestående af hellig jord, naturkatastrofer, industrielle komplekser og naturens vidundere. Ved at dispensere al dialog og deskriptiv tekst undergraver Samsara vores forventninger om en traditionel dokumentar.

              I stedet opfordrer filmen til egne fortolkninger, som inspireres af betagende billeder og musik, der kombinerer det gamle med det moderne. Samsara udforsker verdens vidundere; fra det mondæne til det mirakuløse.
              Biografpremiere: Onsdag 28. august
              Instruktion: Ron Fricke, Mark Magidson
              Skuespillere:
              Spilletid: 01:42
              Censur: Ikke vurderet

              onsdag 13. december

              Fanny og Alexander


              E

               onsdag 13. december

               3t 08min

               Tilladt over 15 år

               Fanny og Alexander

               19:15
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               Bergmans magnum opus er en hyldest til livet, familien og teatret, og samtidig en dannelseshistorie om et ungt snarrådigt menneske. En sædeskildring på godt og ondt – om tro, magt og kunstnerisk fantasi – med højtider, fester og de skiftende sæsoner som medspiller.

               Vi ser verden gennem øjnene på ti-årige Alexander, der legende og drømmende bevæger sig gennem sin bedstemors ekstravagante lejlighed. Filmens første 90 minutter er tildelt en overdådig julefest, der kunne stå som en fortælling i sig selv, men som tjener som en elegant indføring i det samlede persongalleri.

               Efter juleferien ændrer livet sig radikalt. Alexanders far dør, og moren beslutter sig for at gifte sig med biskoppen Vergerus, der har gjort sine hoser grønne hos hende. Hun og de to børn forlader storfamilien og det luksuriøse liv for at underkaste sig biskoppens strenge regler og levevis. Bergmans storfilm er imidlertid også en hyldest til livet og teatret – ikke mindst Strindbergs 'Et drømmespil' og Shakespeares 'Hamlet' spejles i fortællingen – og en dannelsesfortælling om, hvordan kunstnerisk fantasi tager form i et ungt menneske af den rette støbning. Måske biskoppens dogmer alligevel må vige til sidst?
               Biografpremiere: Mandag 17. januar
               Instruktion: Ingmar Bergman
               Skuespillere: Bertil Guve, Pernilla Allwin, Kristina Adolphson, Kristian Almgren m.fl.
               Spilletid: 03:08
               Censur: Tilladt for børn over 15 år