Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

søndag 22. april

Palæstina Filmdage: SPEED SISTERS


E

  søndag 22. april

  2t 20min

  Ikke vurderet

  Palæstina Filmdage: SPEED SISTERS

  16:30
  E - Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  OM SPEED SISTERS:
  Palæstinensiske Speed Sisters er det første racerbil-hold udelukkende for kvinder i Mellemøsten. De er dristige. De er frygtløse. De fræser hjulspor over hele Palæstina.

  Marah, Betty, Noor, Mona og Maysoon vil vise, at de kan køre racerløb lige så godt som mændene. Det gør de i den barske mands-dominerede racerbil-sport, der er opstået på Vestbredden, trods besættelsens vejspærringer og checkpoints.
  Ved sæsonstart er 19-årige Marah regerende mester. Hun er fra en fattig og meget konservativ by og er fast besluttet på at forsvare sin titel. Hendes største konkurrent er Betty, der kommer fra en velhavende og indflydelsesrig familie.

  Betty kommer i spidsen efter en tvivlsom dommerafgørelse, og hun bliver fejret med stor medie-opmærksomhed. Så nu er det op til Mara, om hun har viljestyrken til at kæmpe sig tilbage i opgøret.

  DER VISES OGSÅ:
  I'M FINE:
  Ægteparret Mohamad Rehan og Maryam Eid bor i Al Ama'ri flygtningelejren i Ramallah, med deres børn Sara, Tabarak og Sham. Vi får et indtryk af deres hverdag i lejren, og Mohamad fortæller om sine håb og drømme for sine børns fremtid. Produceret i samarbejde mellem Aarhus Filmværksted og Filmlab Palestine i Ramallah.

  Før filmene taler instruktørerne Yara Porelo (In Between Wars) og Felipe Roa (I'm Fine).

  Palæstina Filmdage arrangeres af Arabisk Dansk KulturHus i samarbejde med Øst for Paradis, Opgang2 og Aarhus Filmværksted, med støtte fra Det Danske Filminstitut, Aarhus Kommune og Palæstina Kulturfond.

  5 kr. af billetprisen går til Helping Hand projektet: Fodbold for piger på Vestbredden.

  Forfriskninger efter filmene: Dadler, småkager og juice
  Biografpremiere: Søndag 22. april
  Instruktion: Amber Fares
  Skuespillere:
  Spilletid: 02:20
  Censur: Ikke vurderet

  mandag 23. april

  Alt for min søn


  E

   mandag 23. april

   1t 33min

   Tilladt over 11 år

   Alt for min søn

   19:00
   E - Sal E
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Efter Myriam og Antoine er gået fra hinanden, bliver det afgjort at de skal have fælles forældremyndighed over deres søn, Julien.

   Julien bliver snart gidsel mellem en jaloux og voldelig far og en plaget mor og presses til det yderste for at forhindre det værste i at ske.
   Biografpremiere: Torsdag 3. maj
   Instruktion: Xavier Legrand
   Skuespillere: Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria
   Spilletid: 01:33
   Censur: Tilladt for børn over 11 år

   tirsdag 24. april

   Love Story - CIN


   E

   The Grand Budapest Hotel - CIN


   E

    tirsdag 24. april

    1t 40min

    Tilladt over 15 år

    Love Story - CIN

    18:30
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    Den stormfulde forelskelse portrætteres varmt og fredeligt i Arthur Hills romantiske klassiker om mødet mellem den rige Harward-dreng Oliver (Ryan O’Neal) og den musikstuderende middelklasse-pige Jennifer (Ali MacGraw).

    Men under den idylliske overflade gemmer der sig familiekriser, som kan være svære at bære på – og bedst som lykken er ved at være på sit allerhøjeste, sker noget helt uventet.

    En lommetørklædefilm af de helt store med en betagende gnist af ægthed.

    Vises uden undertekster.
    Biografpremiere: Tirsdag 24. april
    Instruktion: Arthur Hiller
    Skuespillere: Ali MacGraw, Ryan O'Neal, John Marley
    Spilletid: 01:40
    Censur: Tilladt for børn over 15 år

    1t 39min

    Tilladt over 11 år

    The Grand Budapest Hotel - CIN

    21:00
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    I den balstyriske drama-komedie ‘The Grand Budapest Hotel' – af altid ultrakreative og visionære Wes Anderson – følger vi den legendariske hotel-concierge Monsieur Gustave (Ralph Fiennes), som er kendt og elsket af klientellet (i særdeleshed de ældre rige kvinder) og den unge piccolo Zero Moustafa, som bliver hans fortrolige.

    Filmen foregår i det fiktive Republic of Zubrowka mellem 1. og 2. verdenskrig og involverer blandt andet tyveriet af et uvurderligt renæssancemaleri, et mord og kampen om en stor familieformue.

    Filmen er en af Andersons sjoveste og mest elskede. Se den som optakt til hans nye udspil ’Isle of Dogs’, som har premiere i begyndelsen af maj.

    Vises uden undertekster.
    Biografpremiere: Tirsdag 24. april
    Instruktion: Wes Anderson
    Skuespillere: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe
    Spilletid: 01:39
    Censur: Tilladt for børn over 11 år

    onsdag 25. april

    DOEL


    E

     onsdag 25. april

     1t 40min

     Ikke vurderet

     DOEL

     19:00
     E - Sal A
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     Et humoristisk og dansk-instrueret portræt af spøgelsesbys sidste krampetrækninger er udtaget til den internationale konkurrence, Next:Wave. Dokumentarfilmen har premiere på CPH:DOX.

     Hvad gør man, når myndighederne er ude på at jævne ens hjem med jorden? Det undersøger filminstruktør, Frederik Sølberg, i den poetiske og skæve dokumentarfilm, DOEL. Filmen er udtaget til den internationale konkurrence for fremadstormende talenter, Next:Wave, og har premiere på CPH:DOX den 16. marts kl. 20.00 i Empire Bio i København.

     Dokumentarfilmen, DOEL, er et skævt, humoristisk og poetisk portræt af en belgisk spøgelsesby og dens 26 stædige indbyggere, der blandt forladte huse og hollandske techno ravere, nysgerrige søndagsslumturister og politisk kaos, forsøger at holde fast i byens ret til at eksistere.

     Den slow-cinematiske udkantskomedie, der er instrueret af debutanten Frederik Sølberg og produceret af Mathilde Hvid Lippmann, udspiller sig med et atomkraftværk ved indsejlingen til Antwerpen havn som kulisse. Her har indbyggerne i Doel gennem de sidste 50 år ligget i åben krig med myndighederne, der truer med at rive byen ned, for at give plads til en ny containerdok. De kun 26 stædige indbyggere, der er tilbage i Doel, har bidt sig fast i idéen om at kæmpe for deres hjem og holde deres ødelagte og forladte by i live. DOEL er domineret af underspillet humor, visuelt overskud og skæve cinematiske tableauer. Filmens tempo er langsomt og dvælende, men afbrydes af abrupt klipning og lyddesign, der skaber et dynamisk og kontrastfyldt udtryk.

     Frederik Sølberg har en baggrund i film, TV og musik. Han har i mange år været en aktiv del af den københavnske indiescene - han har været medlem af bands som Ghost Society og Lake Placid, instrueret musikvideoer og visuals for Moi Caprice, Speaker Bite Me og Choir Of Young Believers samt turneret i Europa og USA. Samtidig har han instrueret kortfilm, radiodokumentar, TV og reklamefilm for bl.a. DR2, P1, TV2, CZAR Brussels og Henrik Vibskov - herunder kortfilmen 'Harmonic Mouth'. "DOEL" er Frederik Sølbergs første feature dokumentarfilm.

     Om DOEL fortæller Frederik Sølberg:

     "Doel er en legeplads for nysgerrige fremmede, et mindesmærke for dårlige beslutninger og en kirkegård for bristede drømme. Doel er også hjem for 26 stædige indbyggere, der blandt forladte huse, nysgerrige søndasturister og hollandske technoravere, forsøger at holde fast i drømmen om at deres by er en by - samt retten til fortsat at kunne kalde det hjem. Med DOEL har jeg forsøgt at skabe et indlevende portræt af disse mennesker og deres liv. Local vs. Global. Logik vs. Følelser. Forsøge at skildre det meningsløse og det meningsfulde. Forsøge at skildre det smukke, absurde, komiske, triste og rørende ved at leve i en by, de fleste oplever som død og forladt."
     Biografpremiere: Fredag 16. marts
     Instruktion: Frederik Sølberg
     Skuespillere:
     Spilletid: 01:40
     Censur: Ikke vurderet

     fredag 27. april

     Lady Bird


     E

      fredag 27. april

      1t 34min

      Anbefalet over 7 år

      Lady Bird

      19:00
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      Christine er i mere end almindeligt teenageoprør i Sacramento – Californiens svar på Midtvesten. Hun vil så langt væk fra barndomshjemmet som muligt.

      Hun vil ikke engang bruge det navn, hendes forældre gav hende ved dåben, men det, hun har givet sig selv: Lady Bird. Men hun er endt på den lokale kristne high school, hvor hun har svært ved at passe ind og vakler mellem de forskellige kliker. Alt imens drømmer hun om at komme på college ovre på Østkysten – hvor de har kultur. Derhjemme kæmper hun samtidig bitre kampe med sin mor, som altid kritiserer hende.

      Det bliver ikke bedre af, at hendes far mister sit arbejde og moderen må tag ekstra vagter. Et lyspunkt er dog, at hun kommer med i årets musical, hvor hun møder den søde og respektfulde Danny, der kommer fra den velhavende del af Sacramento. Og snart blomstrer romantikken.
      Biografpremiere: Torsdag 26. april
      Instruktion: Greta Gerwig
      Skuespillere: Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Odeya Rush, Laurie Metcalf, Lucas Hedges
      Spilletid: 01:34
      Censur: Frarådes for børn under 7 år

      lørdag 28. april

      Trommeslager


      E

       lørdag 28. april

       0t 29min

       Ikke vurderet

       Trommeslager

       18:00
       E - Sal A
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Beats, sved og tårer i historien om unge Sara, der drømmer om at blive optaget på musikkonservatoriet.
       Sara Mouritzens største drøm er at blive optaget på Musikkonservatoriet som trommelager. Josefine Exners film følger hende i sin
       jagt på at indfri drømmen, mens hun finder sig selv som musiker og ungt menneske. For det kræver sin kvinde at tilkæmpe sig en
       plads i musikkens mandeverden, hvor man skal vise styrke for at vinde respekt.

       Trommeslager giver gennem sit intime indblik i en ung piges musikerdrøm et nyt og tiltrængt perspektiv på kønsdebatten i den
       rytmiske musikbranche.

       Filmen er instrueret, fotograferet og klippet af 25-årige Josefine Exner, der studerer til dokumentarinstruktør på Den Danske
       Filmskole og som barn selv drømte om at blive trommeslager.
       Biografpremiere: Lørdag 17. marts
       Instruktion: Josefine Exner
       Skuespillere:
       Spilletid: 00:29
       Censur: Ikke vurderet

       mandag 30. april

       Seeren


       E

        mandag 30. april

        2t 05min

        Ikke vurderet

        Seeren

        19:00
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        Med sit filmdigt, baseret på gamle håndholdte optagelser, giver Lars Muhl et sjældent møde med sin afdøde ven og spirituelle vejleder Calle de Montségur, som er hovedpersonen i Lars’ bestseller 'Seeren fra Andalusien', det første bind i ’Gralstrilogien’.

        Calle de Montségur, kendt som Seeren, kunne læse menneskers skæbne i ’Livets Bog’ og behandle folk med tankens kraft, lige meget hvor på Jorden, de befandt sig. I filmen forsøger Lars at formidle og sætte ord på noget, man normalt ikke kan sætte ord på, nemlig 'ånd'.

        (Gilalai, 2016)
        Biografpremiere: Tirsdag 8. marts
        Instruktion: Lars Muhl
        Skuespillere:
        Spilletid: 02:05
        Censur: Ikke vurderet

        tirsdag 1. maj

        Dagens Skønhed - CIN


        E

        Fantastic Mr. Fox - CIN


        E

         tirsdag 1. maj

         1t 41min

         Tilladt over 15 år

         Dagens Skønhed - CIN

         18:30
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         ’Dagens skønhed’ er en surrealistisk filmmilepæl pakket ind i pikante erotiske bordel-omgivelser. Det er historien om den smukke lægefrue Séverine (Catherine Deneuve), der ikke tilfredsstilles af sin mand, og derfor indleder et dobbeltliv som deltidsprostitueret.

         Men, som tiden går, får hun svært ved at holde de to verdener adskilt, og grænsen mellem godt og ondt, normalitet og perversion, virkelighed og drøm begynder langsomt at flyde.

         Navnet ”Severine” er ingen tilfældighed: Det er en direkte afledning af Severin - fra Leopold Sacher-Masochs romanklassiker om kvindelig dominans og sadomasochisme ’Venus im Pelz’ (som har inspireret et utal af kunstnere – fra Velvet Underground til Jesus Franco og Roman Polanski).
         Luis Buñuel modtog Guldløven i Venedig samt en Bodil for filmen i 1968.

         Vises med engelske undertekster
         Biografpremiere: Tirsdag 1. maj
         Instruktion: Luis Buñuel
         Skuespillere: Catherine Deneuve, Jean Sorel, Michel Piccoli
         Spilletid: 01:41
         Censur: Tilladt for børn over 15 år

         1t 27min

         Anbefalet over 7 år

         Fantastic Mr. Fox - CIN

         21:00
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Sprællevende, smittende musikalsk stop-motion-filmatisering af Roald Dahls forunderlige historie om den sofistikerede Hr. Ræv, der lover sin kone at skrinlægge de dyriske drifter efter at slå høns ihjel, da de skal stifte familie.

         Med tiden får han dog svært ved at holde sit løfte. Da Hr. Ræv går på rov hos de gnavne herremænd Boggis, Bonce og Bean, igangsættes en storstilet, nådeløs rævejagt. Det er nu op til Hr. Ræv at redde dagen for ikke bare sin familie, men alle sine firbenede venner over og under jorden.

         George Clooney lægger snu stemme til titelrollen, Meryl Streep høres som Fru Ræv, og mange andre fabelagtige, velkendte stemmer (som bl.a. Bill Murray, Willem Dafoe og Jarvis Cocker) dukker op undervejs.

         Vises uden undertekster.
         Biografpremiere: Tirsdag 1. maj
         Instruktion: Wes Anderson
         Skuespillere: (stemmer) George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Jason Schwartzman
         Spilletid: 01:27
         Censur: Frarådes for børn under 7 år

         onsdag 2. maj

         LIVET ER SMUKT - Carsten Holst præsenterer til Mine Aftner i Paradis


         E

          onsdag 2. maj

          2t 45min

          Ikke vurderet

          LIVET ER SMUKT - Carsten Holst præsenterer til Mine Aftner i Paradis

          19:00
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          Chef for Filmby Århus Carsten Holst præsenterer Roberto Benignis klassiker LIVET ER SMUKT til MINE AFTNER I PARADIS!

          Efter filmen byder biografen og Paradisets Engle på et glas vin.

          OM CARSTEN HOLST//
          Carsten Holst (f. 1967) er chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje og arbejder til dagligt med at spotte talenter, succeser og nybrud i film- og tv-branchen - internationalt og i Danmark. Carsten Holst har været producer på flere danske spille- og dokumentarfilm og har senest været executive producer på filmen om John Mogensen SÅ LÆNGE JEG LEVER (premiere 8. marts 2018).

          OM FILMEN//
          Guido kører på cykel ind i en lille italiensk by med defekte bremser og fortsætter i hæsblæsende tempo lige ind i den smukke Doras hjerte. Han svøber Dora i sin drømmeverden, og sammen får de sønnen Giosué.

          Men krigen truer, og den lille familie sendes i koncentrationslejr. Men på fantasien og humorens vinger kan man svæve næsten helt hen til håbet.

          Foto af Carsten Holst: Steen Risom
          Biografpremiere: Onsdag 2. maj
          Instruktion:
          Skuespillere:
          Spilletid: 02:45
          Censur: Ikke vurderet

          torsdag 3. maj

          AAFx Brasiliansk aften med Destination mod Brasilia


          E

           torsdag 3. maj

           1t 30min

           Ikke vurderet

           AAFx Brasiliansk aften med Destination mod Brasilia

           19:00
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Med Oscar Niemeyer og Lució Costas modernisme-excesser har Brasiliens hovedstad Brasilia opnået ikonstatus blandt efterkrigstidens New Towns, planlagt fra scratch. Ved denne dobbelt-visning af Brasilia-film kryber vi under huden og ned i skala når vi følger byutopiens hverdagsliv og efterliv i nutiden.

           Body and Modernist City undersøger bylivet og menneskekroppens vilkår, mens den udfordres og bevæger sig gennem trafikerede boulevarder. Arkitekturen præger Brasilia-borgernes opførsel og interaktion med hinanden.

           By Way of Other Directions benytter Brasilias 50-års jubilæum som ramme om fortællingen om, hvordan imperialistiske strukturer stadigvæk præger postkolonialismens Brasilien. Byplanlægningen af ‘Håbets Hovedstad’ medvirkede til at skabe et diktatorisk mareridt.

           Biografpremiere: Onsdag 9. maj
           Instruktion: Pedro Rodolpho, Lou Mouw
           Skuespillere:
           Spilletid: 01:30
           Censur: Ikke vurderet

           søndag 6. maj

           Once Upon a Time in the West - Søndag i Paradis


           E

            søndag 6. maj

            2t 45min

            Ikke vurderet

            Once Upon a Time in the West - Søndag i Paradis

            12:00
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

            Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

            ONCE UPON A TIME IN THE WEST//

            Once Upon a Time in the West handler om kampen om Sweetwater, et stykke jord tæt på byen Flagstone, hvor områdets eneste vandkilde findes.

            Dette stykke jord ejes af Brett McBain (Frank Wolff), der forudså, at netop dette stykke jord ville blive uvurderligt for jernbanens udvikling igennem området, da togenes lokomotiver skal bruge vand til deres damp-motorer. Da jernbanematadoren Morton (Gabriele Ferzetti) opdager dette, sender han banditten Frank (Henry Fonda) for at skræmme McBain. Frank dræber McBain og hans tre børn, men lader beviserne pege mod skurken Cheyenne (Jason Robards) og dennes bande. Kort efter ankommer McBains nye, unge kone Jill (Claudia Cardinale) og finder, at hendes nye familie alle er døde, og at hun nu står som ejer af den omstridte jord. Samtidig forfølges Frank af den mystiske, harmonikaspillende revolvermand "Harmonica" (Charles Bronson), som let tager livet af de mænd, som Frank sender ud for at dræbe ham.

            Tilbage i Sweetwater leveres byggematerialer til at bygge en station og en lille by, og Jill opdager, at det er altafgørende for hendes fortsatte ejerskab af Sweetwater, at det lykkes at bygge stationen, inden jernbanen når dem.
            Frank vender Morton ryggen, og tvinger Jill til at sælge gården på auktion med eget køb for øje. Dette får Harmonica dog forhindret ved selv at købe gården. Men det er langt fra slut med opgørene, og det livslange fjendskab mellem Frank og Harmonica får fatale følger..
            Biografpremiere: Fredag 9. februar
            Instruktion: Sergio Leone
            Skuespillere: Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards, Charles Bronson, Gabriele Ferzetti, Paolo Stoppa, Frank Wolff
            Spilletid: 02:45
            Censur: Ikke vurderet

            mandag 7. maj

            AAFx Samurai Architect: Tadao Ando


            E

            Workshop


            E

             mandag 7. maj

             1t 22min

             Ikke vurderet

             AAFx Samurai Architect: Tadao Ando

             17:00
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Tadao Andos nedtonede, minimalistiske arkitektur er en kilde til inspiration for mange. Selvom han ikke er formelt uddannet som arkitekt, uddeler han råd til håbefulde arkitektspirer som en boksetræner:

             Fortsæt med at træne dine kreative muskler og begynd med at designe møblerne. I filmen deler Ando sin kærlighed til materialet beton og de erfaringer, han mener, at en bygning bør fremkalde.

             Han diskuterer en række af ikonerne i sit vidtstrakte oeuvre såsom The Row House, The Church of Light of Light og Benetton's Fabrica. Alt i alt en bemærkelsesværdig film fra Shigenori Mizuno og Yu Nakamura om en bemærkelsesværdig arkitekt.
             Biografpremiere: Onsdag 9. maj
             Instruktion:
             Skuespillere: Tadao Ando
             Spilletid: 01:22
             Censur: Ikke vurderet

             1t 53min

             Workshop

             19:00
             E - Sal E
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             The Workshop foregår i Sydfrankrig og handler om teenagedrengen Antoine, der sammen med en lille gruppe andre unge deltager i en skriveworkshop henover sommeren som led i deres jobaktivering.

             Her skal de med hjælp fra den berømte forfatterinde Olivia sammen skrive en krimiroman. Løbende som deres romaner udvikler sig, bliver Antoine mere provokerende og aggressiv over for især Olivia, der på trods af dette finder hans forstyrrende tanker fascinerende.
             Biografpremiere: Torsdag 17. maj
             Instruktion: Laurent Cantet
             Skuespillere: Marina Foïs, Matthieu Lucci, Florian Beaujean
             Spilletid: 01:53
             Censur:

             tirsdag 8. maj

             AAFx Moriyama-San


             E

             Zabriskie Point - CIN


             E

             Faces Places - CIN


             E

              tirsdag 8. maj

              1t 33min

              Ikke vurderet

              AAFx Moriyama-San

              17:00
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Filmen følger den japanske amatørkender af kunst, arkitektur og musik, der bor i et af japansk samtidsarkitekturs berømteste værker, Moriyama-huset, i Tokyo bygget af Pritzker-prisvinder og SANAA-partner Ryue Nishizawa i 2005.

              I dette eksperimentelle mikrokosmos intimsfære, der vender op og ned på hjemmets vanlige normer og orden, beskrives husets ejer som en lidt sær snegl i sit hus: en by-eremit, der bor i et lille øhav med handlerum til fred og kontemplation i hjertet af Tokyo.

              Fra noise-musik til eksperimentelle film giver Bêka og Lemoines os et indblik i hr. Moriyamas frie ånd og glimt af hans ekstraordinært-ordinære verden.
              Biografpremiere: Onsdag 9. maj
              Instruktion: Ila Bêka, Louise Lemoine
              Skuespillere: Mr. Moriyama
              Spilletid: 01:33
              Censur: Ikke vurderet

              1t 54min

              Tilladt over 15 år

              Zabriskie Point - CIN

              18:30
              E - Sal C
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              ’Zabriskie Point’ er optaget i USA i skelsåret 1968 og er et frontalt angreb på amerikansk kapitalisme.

              Den venstreorienterede studerende Mark bliver mistænkt for at skyde en politimand under en demonstration. Han stjæler et fly og flygter ud i ørkenen, hvor han møder en smuk, pot-rygende kvinde, men kontakten bliver kortvarig og flugten fatal.

              Den apokalyptiske slutning – et hus eksploderer sammen med dets tv-apparater, proppede køleskabe, tøj og bøger – hylder effektfuldt den ungdommelige drøm om afskaffelsen af forbrugersamfundet. Filmen indfanger på Edward Hoppersk maner de klassiske amerikanske landskaber og den ultimative ensomhed. Pink Floyd, Kaleidoscope, Grateful Dead m.fl. leverer musikken på det imponerende soundtrack.

              Vises uden undertekster.

              Filmen introduceres af lektor ved Aarhus Universitet Andreas Halskov.
              Biografpremiere: Tirsdag 8. maj
              Instruktion: Michelangelo Antonioni
              Skuespillere: Mark Frechette, Daria Halprin, Paul Fix
              Spilletid: 01:54
              Censur: Tilladt for børn over 15 år

              1t 29min

              Tilladt for alle

              Faces Places - CIN

              21:15
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Årets hjerteknuser ved Cannes-festivalen og ved Oscar-showet 2018 var ikke en romantisk komedie, men derimod den franske roadmovie ’Faces Places’.

              Sammen med en frisk fløs med teknisk knowhow, hat og signatur-solbriller drager den snart 90-årige gangbesværede Agnes Varda ud til små oversete landsbyer for at møde mennesker og få ideer til stedspecifik kunst.

              ’Faces Places’ er en humanistisk, nostalgisk og momentvist smertelig film. Når enkefru Varda med sit grydeklippede hår en dag holder op med at tøffe rundt, vil denne film minde os om, at hun ikke blot var en stor kunstner, men også en smuk sjæl i et stædigt omkringfarende legeme.

              Vises med engelske undertekster.
              Biografpremiere: Mandag 8. maj
              Instruktion: JR, Agnès Varda
              Skuespillere: Jean-Paul Beaujon, Amaury Bossy, Yves Boulen
              Spilletid: 01:29
              Censur: Tilladt for alle

              onsdag 9. maj

              AAFx Superdesign


              E

               onsdag 9. maj

               1t 32min

               Ikke vurderet

               AAFx Superdesign

               17:00
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               Med frisk mod og revolutionær attitude stillede Italiens radikale bevægelse omkring 1968 spørgsmålstegn ved arkitekternes ansvar og arbejdede aktivt for at forandre samfundet.

               SuperDesign samler nøglespillere fra den banebrydende designpraksis. Gennem personlige beretninger sporer Francesca Molteni en historie og arv efter bevægelsen. Filmen er en inspirerende tidsmaskine, der tager dig tilbage til en tid, hvor alt syntes muligt og design kunne forandre verden.

               Samtidig stiller den spørgsmålet om, hvad vi kan lære af bevægelsens eksperimenter i dag, hvor kulturelle forandringers hastighed ikke blot har resulteret i en generaliseret konformitet, men også i værditab og morgenluft for populistiske partier og nationalistiske bevægelser?
               Biografpremiere: Onsdag 9. maj
               Instruktion: Francesca Molteni
               Skuespillere:
               Spilletid: 01:32
               Censur: Ikke vurderet

               fredag 11. maj

               Sankt Bernhard Syndikatet


               E

                fredag 11. maj

                1t 41min

                Anbefalet over 7 år

                Sankt Bernhard Syndikatet

                19:00
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                'Sankt Bernhard Syndikatet' er en spillefilm inspireret af virkeligheden. Dens lige skal først og fremmest findes i en film som Borat, der blandet komedie og satire på bedste, forunderligste vis.

                Handlingen udspiller sig primært i Kina, dog med udgangspunkt i de to hovedpersoners - Rasmus og Frederik - gamle kostskole, Herluftsholm. De to mødes til en reunion, og snart har Frederik overtalt den noget mere naive Rasmus at bruge sin arv på et forunderligt forretningseventyr: Sammen skal de starte virksomhed i Kina, hvor de kan avle den eftertragtede og luksuriøse 'delikatess' Sankt Bernhard-hunden, som kan indbringe op til én million kroner på det sorte marked!

                Det bliver starten på en klassisk road- og buddymovie gennem kinesiske gader og stræder, hvor humoren slår en tand hårdere end i film som 'Klovn' og 'Lost in Translation' omend den klassiske trio - nu bare med en +100 kg tung Sankt Bernhardshund som tredjemand.
                Biografpremiere: Onsdag 9. maj
                Instruktion: Mads Brügger
                Skuespillere: Frederik Cilius, Rasmus Bruun, Flemming Sørensen, Vibeke Manniche, Mohamed Ali Osman
                Spilletid: 01:41
                Censur: Frarådes for børn under 7 år

                mandag 14. maj

                C'est la Vie


                E

                 mandag 14. maj

                 1t 55min

                 Tilladt for alle

                 C'est la Vie

                 19:00
                 E - Sal E
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 For brud og brudgom er det den vigtigste dag i deres liv. Men for cateringfyren Max, fotografen Guy og entertaineren James er det en aften som alle andre – ligesom det er for alle de andre medarbejdere på det ekstravagante slot udenfor Paris, hvor bryllupspar valfarter til for at fejre den store dag.

                 Pierre og Helena er et af de par, som har bestemt sig for at markere deres ja til hinanden på slottet. Fra morgenstunden til næste dags solopgang følger vi deres bryllupsfest, gennem øjnene på dem, som virkeliggør denne magiske oplevelse. Og selvfølgelig går alting ikke, som de havde forestillet sig det.

                 Eric Toledano og Olivier Nakache, duoen bag det verdensomspændende mega-hit ”De urørlige”, er tilbage med en ny komedie, der er en hyldest til livet, kærligheden og kaosset derimellem.
                 Biografpremiere: Torsdag 24. maj
                 Instruktion: Olivier Nakache og Eric Toledano
                 Skuespillere: Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Vincent Macaigne, Eye Haidara m.fl.
                 Spilletid: 01:55
                 Censur: Tilladt for alle

                 tirsdag 15. maj

                 Elis - CIN


                 E

                 The Wicker Man - CIN


                 E

                  tirsdag 15. maj

                  1t 50min

                  Tilladt over 15 år

                  Elis - CIN

                  18:30
                  E - Sal C
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  ’Elis’ hjemtog en stribe trofæer ved Cinema Brazil Grand Prize-uddelingen sidste år, blandt andet prisen for bedste kvindelige hovedrolle.

                  Andréia Horta er da også både inciterende rå, følsom og indlevende som Brasiliens musikalske førstedame i sin første virkelig store performance på det hvide lærred. Og iscenesættelsen af historien om Elis Reginas kunstneriske opstigning og personlige deroute står ikke tilbage for de største Hollywood produktioner.

                  Det er fortællingen om pigen fra landet med den fantastiske stemme og det ukuelige gåpåmod, som tager turen til Rio, fighter sig til rette på klubscenen, går i clinch med diktaturstyrets paroler, sættes på plads men kæmper videre, vinder nationens hjerter og slår igennem helt i Europa – men som også betaler den ultimative pris for sin berømmelse.

                  Pianist og Brasiliensekspert Jesper Hedegaard giver et uddybende rids over bossanova-musikkens historie i et illustreret foredrag inden filmen.

                  Vises med engelske undertekster.
                  Biografpremiere: Tirsdag 15. maj
                  Instruktion: Hugo Prata
                  Skuespillere: Andréia Horta, Gustavo Machado, Caco Ciocler
                  Spilletid: 01:50
                  Censur: Tilladt for børn over 15 år

                  1t 24min

                  Tilladt over 15 år

                  The Wicker Man - CIN

                  21:30
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  I Robin Hardys okkulte gyserklassiker 'The Wicker Man' – som var del af folk horror-bølgen, der rasede over de britiske øer i årene omkring 1970 – efterforsker politimanden Howie en piges forsvinden og støder i sin undersøgelse på en blanding af degeneration, pubkultur, hjernevask, sexorgier og hedenske ofringer (samt en uforlignelig Christopher Lee).

                  Filmens snigende uhygge er i særklasse, og musikken er cream puff for alle med hang til syret folkrock.

                  Nyd den i en smuk nyrestaureret Director's Cut-version.

                  Vises uden undertekster.
                  Biografpremiere: Tirsdag 15. maj
                  Instruktion: Robin Hardy
                  Skuespillere: Edward Woodward, Christopher Lee, Diane Cilento
                  Spilletid: 01:24
                  Censur: Tilladt for børn over 15 år

                  onsdag 16. maj

                  The Last Waltz


                  E

                   onsdag 16. maj

                   1t 57min

                   Tilladt for alle

                   The Last Waltz

                   19:15
                   E - Sal A
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   Martin Scorseses dragende og øjenåbnende film om Bob Dylans backing-gruppe The Band blev optaget under afskedskoncerten i Winterland, San Francisco 1976. Dylan synger ’Forever Young’, ’Baby Let Me Follow You Down’ og ’I Shall Be Released’, og talrige gæster optræder med en perlerække af tidens klassikere ved koncerten. Joni Mitchell, Emmylou Harris, Eric Clapton, Mavis Staples og blues-legenden Muddy Waters er bare nogle af dem.

                   Først og fremmest er ’The Last Waltz’ dog en film om bandet The Band. I en række herlige scenarier møder vi nemlig undervejs i filmen de forskellige medlemmer, som åbenhjertigt og med stor selvironi fortæller om en lang og fantastisk karriere på godt og ondt.
                   Biografpremiere: Mandag 10. juli
                   Instruktion: Martin Scorsese
                   Skuespillere: Robbie Robertson, Muddy Waters, Neil Young m.fl.
                   Spilletid: 01:57
                   Censur: Tilladt for alle

                   tirsdag 22. maj

                   Det lille Hotel - CIN


                   E

                   A Ghost Story - CIN


                   E

                    tirsdag 22. maj

                    1t 24min

                    Tilladt over 15 år

                    Det lille Hotel - CIN

                    18:30
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Danske filmstjerner som Ghita Nørby, Ebbe Langberg, Malene Schwartz og Preben Uglebjerg – alle i purunge udgaver – spiller op imod seniorer som Helge Kjærulff-Schmidt, Maria Garland, Karl Gustav Ahlefeldt og Lisbeth Movin i 'Det lille hotel' (1958).

                    Filmen er et charmerende lystspil og en tidstypisk fortælling om, hvordan det finansielle fremskridts bulldozere truer et hyggeligt, historisk hotel. Men som genren foreskriver, går både planer og romantiske relationer op i en højere enhed til sidst.

                    En tidløs, men overset dansk klassiker, der bobler af charme, ikke mindst i kraft af skuespillets friskhed.
                    Biografpremiere: Tirsdag 22. maj
                    Instruktion: Jon Iversen
                    Skuespillere: Ghita Nørby, Ebbe Langberg, Malene Schwartz, Preben Uglebjerg
                    Spilletid: 01:24
                    Censur: Tilladt for børn over 15 år

                    1t 32min

                    Tilladt over 15 år

                    A Ghost Story - CIN

                    21:00
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    'A Ghost Story' med Casey Affleck og Rooney Mara i hovedrollerne blev udråbt til årets indie-sensation på Sundance-festivalen i 2016. Den er da også på alle måder en grænsebrydende film – svøbt i rå og smukke billeder – om et tavst, lagenklædt spøgelse, der drager tilbage til sit hjem for at være hos sin sorgramte kæreste.

                    Komponisten C (Affleck) dør pludseligt, da han køres ned foran sit og kærestens hus i Texas. Hun, M (Mara), identificerer ham på lighuset, hvorefter C rejser sig i sit ligklæde og følger efter hende. Der er hypnotisk nærvær i forholdet mellem den sørgende M og det stakkels spøgelse, der hverken kan kommunikere med eller trøste sin elskede.

                    Tiden går, M flytter ud, nye lejere flytter ind, og spøgelset bliver tvunget ud på en episk rejse, der transcenderer tid og rum. En følsom, atmosfærisk og meditativ film om tab og sorg, som tager stafetten op fra mestre som David Lynch og Terrence Malick.

                    Vises uden undertekster.
                    Biografpremiere: Tirsdag 22. maj
                    Instruktion: David Lowery
                    Skuespillere: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr.
                    Spilletid: 01:32
                    Censur: Tilladt for børn over 15 år

                    onsdag 23. maj

                    FILM & DEBAT: OPGØR MED DIAGNOSESAMFUNDET


                    E

                     onsdag 23. maj

                     2t 40min

                     Tilladt over 15 år

                     FILM & DEBAT: OPGØR MED DIAGNOSESAMFUNDET

                     17:00
                     E - Sal A
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     De to filmskabere Anahi Testa Pedersen og Wagma Khattak udfordrer systemet og opfordrer til debat - gennem film.

                     Vær med til en aften fyldt med holdninger og samfundsrelevante spørgsmål om psykiatri og ret, når vi viser Anahi Testa Pedersens DIAGNOSING PSYCHIATRY og Wagma Khattaks JEG VIL BARE LÆSE HF. Efter filmene vil filmenes instruktører samt Gorm Lundshøj, Sensetik-uddannet psykoterapeut og overlæge, statistiker og debattør Peter Gøtzsche diskutere filmenes tematikker.

                     PROGRAM//
                     Kl. 17:00-18:20: DIAGNOSING PSYCHIATRY
                     Kl. 18:20-18:35: Pause
                     Kl. 18:35-19:50: JEG VIL BARE LÆSE HF + debat

                     DIAGNOSING PSYCHIATRY//
                     Filminstruktør Anahi Testa Pedersen personlige oplevelse som patient bragte hende sammen med læge Peter Gøtzsche, som er meget kritisk over for medicinalindustriens metoder og brugen af psykofarmaka i den vestlige verdens sundhedsvæsen. Anahi har selv prøvet at bruge psykofarmaka og har ligesom Peter Gøtzsche stærke holdninger til, hvad medicinen kan og især ikke kan.

                     'Diagnosing Psychiatry' er både er selvportræt og en dokumentarfilm om Gøtzsches forsøg på at rejse en debat. Filmen følger nogle af hans hans rejser og møder med presse og publikum over en fireårig periode.

                     JEG VIL BARE LÆSE HF//
                     Michel (Behruz Banissi) er tvangstilbageholdt på Psykiatrisk Center Glostrup. Afdelingens overlæge har vurderet, at han skal tvangsmedicineres. Omkring bordet på et patientklagenævnsmøde bliver alle påstande mod Michel revurderet – og en stribe autoriteter er til stede. Hans tidligere socialpædagog Sarah beskylder ham for at have truet hende med en kniv. Hans mor Juliane siger, at ingen kan overleve Michels traumatiserende barndom uden at blive syg.

                     Filmen er baseret på flere virkelige cases og er fra flere sider blevet rost for sin realisme. Der er en blanding af nye skuespillernavne og rutinerede kræfter som Lars Knutzon og Henrik Koefoed på rollelisten. Wagma Khattak er debuterende instruktør.
                     Biografpremiere: Onsdag 23. maj
                     Instruktion: Anahi Testa Pedersen og Wagma Khattak
                     Skuespillere:
                     Spilletid: 02:40
                     Censur: Tilladt for børn over 15 år

                     tirsdag 29. maj

                     West Side Story - CIN


                     E

                     A Ghost Story - CIN


                     E

                      tirsdag 29. maj

                      2t 31min

                      West Side Story - CIN

                      18:30
                      E - Sal A
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      'West Side Story' er et klassisk drama om to unge mennesker – Maria og Tony – fra rivaliserende grupper i New York, som bliver forelskede, mens spændingerne mellem deres respektive bander bygger op til en tragedie.

                      At instruktøren Robert Wise i 1961 tog musical-kongerne Leonard Bernstein, Jerome Robbins og en ung Stephen Sondheim under armen og satte sig for at filmatisere årtiers største Broadway-succes skabte et vist forventningspres – og med sine 10 Oscars levede han eminent op til det.

                      Skuespilleren Joel Brekke, som blandt andet har medvirket i teateropførslen af 'West Side Story', synger for så hele salen swinger. Syng med!

                      Vises med sangtekster.
                      Biografpremiere: Tirsdag 29. maj
                      Instruktion: Robert Wise, Jerome Robbins
                      Skuespillere: Natalie Wood, George Chakiris, Richard Beymer
                      Spilletid: 02:31
                      Censur:

                      1t 32min

                      Tilladt over 15 år

                      A Ghost Story - CIN

                      21:30
                      E - Sal A
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      'A Ghost Story' med Casey Affleck og Rooney Mara i hovedrollerne blev udråbt til årets indie-sensation på Sundance-festivalen i 2016. Den er da også på alle måder en grænsebrydende film – svøbt i rå og smukke billeder – om et tavst, lagenklædt spøgelse, der drager tilbage til sit hjem for at være hos sin sorgramte kæreste.

                      Komponisten C (Affleck) dør pludseligt, da han køres ned foran sit og kærestens hus i Texas. Hun, M (Mara), identificerer ham på lighuset, hvorefter C rejser sig i sit ligklæde og følger efter hende. Der er hypnotisk nærvær i forholdet mellem den sørgende M og det stakkels spøgelse, der hverken kan kommunikere med eller trøste sin elskede.

                      Tiden går, M flytter ud, nye lejere flytter ind, og spøgelset bliver tvunget ud på en episk rejse, der transcenderer tid og rum. En følsom, atmosfærisk og meditativ film om tab og sorg, som tager stafetten op fra mestre som David Lynch og Terrence Malick.

                      Vises uden undertekster.
                      Biografpremiere: Tirsdag 22. maj
                      Instruktion: David Lowery
                      Skuespillere: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr.
                      Spilletid: 01:32
                      Censur: Tilladt for børn over 15 år

                      søndag 3. juni

                      De Syv Samuraier - Søndag i Paradis


                      E

                       søndag 3. juni

                       3t 45min

                       Ikke vurderet

                       De Syv Samuraier - Søndag i Paradis

                       12:00
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                       Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                       DE SYV SAMURAIER//

                       En gruppe herreløse samuraier indvilliger i at beskytte en landsby mod et uundgåeligt og brutalt overfald. Det ender med et blodigt og voldsomt slag i regn og mudder. Kurosawas mesterværk fra 1954 er stadig en medrivende og smuk oplevelse - en dybt bevægende og visuelt virtuos historie om kampen mellem det gode og det onde. Filmen er et af Kurosawas hovedværker og regnes også for et af de væsentligste værker i filmhistorien overhovedet!

                       Vi holder en kort pause halvvejs i filmen.
                       Biografpremiere: Fredag 9. februar
                       Instruktion: Akira Kurosawa
                       Skuespillere: Takashi Shimura, Toshirô Mifune, Yoshio Inaba, Seiji Miyaguchi
                       Spilletid: 03:45
                       Censur: Ikke vurderet

                       mandag 4. juni

                       Racer and the Jailbird


                       E

                        mandag 4. juni

                        2t 10min

                        Racer and the Jailbird

                        19:00
                        E - Sal E
                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                        E
                        ‘Racer and the Jailbird’ er den seneste (kriminal)film fra Michaël R. Roskam, som debuterede med ‘Bullhead’, der også blev et bragende gennembrud for Matthias Schoenaerts, der får genvalg her, hvor han spiller den elegante Gino, som forelsker sig hovedkuls i den unge racerkører Bénédicte (Adèle Exarchopoulos fra ‘Adèles liv’). Følelserne gengældes, men han - viser det sig gradvist - arbejder vist ikke på den rigtige side af loven.

                        Et større og ikke ufarligt kup er under forberedelse, og så er fanden løs i Bruxelles, som agerer bagtæppe for en film, der både sætter tilskuerens puls i vejret via sin lidenskabelige kærlighedshistorie og sit medrivende og ind i mellem hæsblæsende spil med musklerne.

                        Filmen var årets belgiske Oscar-kandidat.
                        Biografpremiere: Torsdag 7. juni
                        Instruktion: Michaël R. Roskam
                        Skuespillere: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Eric De Staercke, Jean-Benoît Ugeux, Nabil Missoumi
                        Spilletid: 02:10
                        Censur:

                        mandag 11. juni

                        Vi ses deroppe


                        E

                         mandag 11. juni

                         1t 57min

                         Tilladt over 15 år

                         Vi ses deroppe

                         19:00
                         E - Sal E
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         Filmen åbner i Frankrig i november 1918 få dage før Første verdenskrig ebber ud og våbenhvilen indtræffer. Her kæmper de to soldaterkammerater Albert Maillard og Édouard Péricourt for deres liv på slagmarken med kuglerne flyvendee om ørerne og på sammenbruddets rand.

                         Begge overlever på mirakuløs vis krigens rædsler, men ikke uden ar på sjælen, og snart må de hutle sig gennem dagligdagen i et Paris, som slikker sårene efter den grusomme verdenskrig. Albert har intet tilbage, og Édouard, der har vendt sin familie ryggen, dulmer smerterne med et stigende misbrug af morfin.

                         Begge drømmer om et bedre liv og nærer ikke mindst et dybtfølt ønske om retfærdighed og hævn – noget der snart får dem til at udtænke et svindelnummer af gigantiske proportioner. Et svindelnummer som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages.

                         ”Vi ses deroppe” er en historie om moral, korruption og patriotisme – og om drømme og overlevelse.
                         Biografpremiere: Torsdag 14. juni
                         Instruktion: Albert Dupontel
                         Skuespillere: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne
                         Spilletid: 01:57
                         Censur: Tilladt for børn over 15 år

                         onsdag 13. juni

                         Vampyr


                         E

                          onsdag 13. juni

                          1t 15min

                          Tilladt over 15 år

                          Vampyr

                          19:15
                          E - Sal A
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          Unge Allan Gray ankommer til en kro ude på landet. Samme aften får han besøg af en ukendt mand, der beder ham om at hjælpe med at redde en ung pige, som er i fare. Hun viser sig senere at være den ukendtes datter. Kort efter bliver manden, der bor på et stort gods, myrdet, og Allan Gray må selv prøve at komme pigen til undsætning – hvilket i tråd med vampyrfilmens tradition blandt andet indbefatter en jernpæl!

                          Carl Th. Dreyers klassiker er dog helt sin egen – fuld af eksperimenterende billeder og kreativt, ildevarslende lyddesign. 'Storheden i Dreyers film kommer både af måden hvorpå den håndterer vampyrtemaets seksuelle og erotiske dimension, og af dens distinkte, drømmende look,' udtalte den berømte filmkritiker Jonathan Rosenbaum om den danske eners tidlige mesterstykke.

                          Den danske mesterinstruktør Carl Th. Dreyers første lydfilm fra 1932 blev produceret for tysk-franske midler og er baseret på Sheridan le Fanus' vampyrnovelle 'Carmilla'. Ligesom kritikersuccesen 'Jeanne d'Arcs lidelse og død' er den en opvisning i stilistisk tæft, temposætning og fornemmelse for filmens muligheder som fortællende medie. Ude i spritny digital biografkopi med danske undertekster for første gang i mange år.
                          Biografpremiere: Mandag 27. marts
                          Instruktion: Carl Theodor Dreyer
                          Skuespillere: Julian West, Maurice Schutz, Rena Mandel
                          Spilletid: 01:15
                          Censur: Tilladt for børn over 15 år

                          mandag 18. juni

                          Huset ved Havet


                          E

                           mandag 18. juni

                           1t 47min

                           Ikke vurderet

                           Huset ved Havet

                           19:00
                           E - Sal E
                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                           E
                           Robert Guédiguian kredser trofast om hjembyen Marseille, som anes i horisonten fra det idylliske fiskerleje, hvor titlens villa knejser over Middelhavet. Det er hans faste ensemble (naturligvis med musen Ariane Ascaride i den kvindelige hovedrolle), der forankrer det både lune og alvorlige familiedrama, hvor tre voksne søskende genforenes efter at deres far er blevet ramt af et slagtilfælde. Gamle konflikter kommer for en dag, men det tvunge ophold i det fædrene hus åbner også op for nye muligheder - også på kærlighedsfronten. Det ville ikke være Guédiguian, hvis ikke også sædernes forfald og den manglende politiske solidaritet blev italesat, men som han har for vane, leverer han sine velmenende formaninger med et smittende humanistisk engagement - også når flygtninge krydser handlingens spor.
                           Biografpremiere: Mandag 11. juni
                           Instruktion: Robert Guédiguian
                           Skuespillere: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan m.fl.
                           Spilletid: 01:47
                           Censur: Ikke vurderet

                           onsdag 15. august

                           La Dolce Vita


                           E

                            onsdag 15. august

                            2t 53min

                            Tilladt over 15 år

                            La Dolce Vita

                            19:15
                            E - Sal A
                            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                            E
                            Fellinis storværk blev modtaget med applaus og blev samtidig Anita Ekbergs og Marcello Mastroiannis internationale gennembrud. I et drømmeagtigt billedsprog følger vi en livstræt, overfladisk sladderjournalist og hans eksistentielle kriser og personlige nedture i Roms dekadente jet-set-miljø.

                            På et værtshus møder journalisten (Mastroianni) en forfløjen rigmandsdatter. Sammen tilbringer de natten hos en luder, og da han kommer hjem, har hans faste elskerinde forsøgt selvmord. Han får hende indlagt og skynder sig videre til lufthavnen for at møde Hollywood-stjernen Sylvia (Ekberg). Vor kære bladsmører bliver så indtaget i den barmfagre stjerne, at han tilbyder at vise hende Roms seværdigheder – herunder Trevi-springvandet i en af filmhistoriens mest legendariske scener! Men så dukker Sylvias forlovede pludselig op...
                            Biografpremiere: Fredag 8. juli
                            Instruktion: Federico Fellini
                            Skuespillere: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée
                            Spilletid: 02:53
                            Censur: Tilladt for børn over 15 år

                            søndag 2. september

                            En Festlig Dag - Søndag i Paradis


                            E

                             søndag 2. september

                             1t 26min

                             Ikke vurderet

                             En Festlig Dag - Søndag i Paradis

                             12:00
                             E - Sal A
                             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                             E
                             Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                             Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                             EN FESTLIG DAG//

                             En Festlig Dag er Jacques Tati´s første film, som lagde stilen for følgende komiske mesterværker, fulde af visuelle gags i en moderne verden med den piberygende Monsieur Hulot (Tati selv) i centrum.

                             Her er han postbud i en lille fredelig by, der oplever kaotiske tilstande, da han
                             inspireres af en amerikansk reklamefilm til at effektivisere postudleveringen.
                             Biografpremiere: Fredag 9. februar
                             Instruktion: Jaques Tati
                             Skuespillere:
                             Spilletid: 01:26
                             Censur: Ikke vurderet

                             onsdag 12. september

                             Let's Get Lost


                             E

                              onsdag 12. september

                              1t 35min

                              Anbefalet over 7 år

                              Let's Get Lost

                              19:15
                              E - Sal A
                              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                              E
                              København 1996. Julie er forladt af sin kæreste og søger hævn. Mogens har lånt hendes sofa for en weekend, men bor der på tredje år. Han drømmer om at blive dirigent, men er på bistand. Thomas vil være forfatter, men kæmper stadig med første kapitel og arbejder som portør. Steffen lever af at bedrage dagpengesystemet. De tre dagdrømmende drenge har indtaget Julies lejlighed med fadøl, fjernsyn og fodbold. Det kan ikke fortsætte helt problemløst…!

                              'Let's Get Lost' blev fortjent hædret med en Bodil for årets bedste film – og kan stadig trække smilet frem på selv den mest forbenede biografgænger. ”Den besungne nye naturlighed i dansk film har aldrig lydt mere naturlig end her,” skrev Politiken i sin femhjertede genanmeldelse af denne moderne, jazzede feelgood-komedie.
                              Biografpremiere: Fredag 19. september
                              Instruktion: Jonas Elmer
                              Skuespillere: Sidse Babett Knudsen, Bjarne Henriksen, Nicolaj Kopernikus, Troels Lyby, Jesper Asholt
                              Spilletid: 01:35
                              Censur: Frarådes for børn under 7 år

                              søndag 7. oktober

                              Øst for Paradis - Søndag i Paradis


                              E

                               søndag 7. oktober

                               2t 00min

                               Ikke vurderet

                               Øst for Paradis - Søndag i Paradis

                               12:00
                               E - Sal A
                               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                               E
                               Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                               Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                               ØST FOR PARADIS//

                               USA, omkring 1910. Landmanden Adam Trask bor alene med sine to sønner, Cal og Aron. Cal har gode hensigter, men bliver altid involveret i ballade. Han er derfor i modsætning til sin bror ikke i høj kurs hos faderen.

                               Da familien trues af konkurs, forsøger Cal at vinde sin fars respekt og kærlighed ved skaffe midler. Faderen afviser gaven, fordi Cal har lånt pengene af den berygtede bordelmutter Kate og dermed fundet ud af sandheden om sin mor.
                               Biografpremiere: Fredag 9. februar
                               Instruktion: Elia Kazan
                               Skuespillere: James Dean, Raymond Massey, Julie Harris, Richard Davalos
                               Spilletid: 02:00
                               Censur: Ikke vurderet

                               onsdag 10. oktober

                               Easy Rider


                               E

                                onsdag 10. oktober

                                1t 35min

                                Tilladt over 11 år

                                Easy Rider

                                19:15
                                E - Sal A
                                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                E
                                Dennis Hopper instruerede, Peter Fonda producerede og Jack Nicholson viste sit gavtyveansigt i en central birolle i New Hollywood-hittet ’Easy Rider’ (1969). En odyssé om to hippe fyre, som på motorcykel realiserer den gamle amerikanske frihedsdrøm og rejser tværs gennem staterne – denne gang fra vest mod sydøst, fra Los Angeles til New Orleans. En anarkistisk dannelsesrejse gennem et USA, der har mistet sin uskyld.

                                'Easy Rider' var om nogen filmen, der gjorde de store producenter opmærksom på rockmusikkens og modkulturens salgspotentiale og på, at fortællingen om jagten på den amerikanske drøm kunne fortælles på en nye måder.
                                Biografpremiere: Mandag 6. oktober
                                Instruktion: Dennis Hopper
                                Skuespillere: Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson
                                Spilletid: 01:35
                                Censur: Tilladt for børn over 11 år

                                søndag 4. november

                                Point Blank - Søndag i Paradis


                                E

                                 søndag 4. november

                                 1t 32min

                                 Ikke vurderet

                                 Point Blank - Søndag i Paradis

                                 12:00
                                 E - Sal A
                                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                 E
                                 Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                 Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                 POINT BLANK//

                                 Suveræn thriller med Lee Marvin i rollen som Walker, der involveres i et kup, men
                                 skydes ned af sin medsammensvorne, der forsvinder med pengene og hans kone.
                                 Kun hævnlysten holder ham i live. Blændende fotograferet, overdådigt godt spillet og
                                 klippet som en drøm. Denne sammensmeltning af den amerikanske genrefilm og den
                                 europæiske kunstfilm er et must for alle film-entusiaster!
                                 Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                 Instruktion: John Boorman
                                 Skuespillere: Lee Marvin, Angie Dickinson, Keenan Wynn, Carroll O'Connor
                                 Spilletid: 01:32
                                 Censur: Ikke vurderet

                                 onsdag 7. november

                                 Barndommens Gade


                                 E

                                  onsdag 7. november

                                  1t 30min

                                  Tilladt for alle

                                  Barndommens Gade

                                  19:15
                                  E - Sal A
                                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                  E
                                  14-årige Ester (Sofie Gråbøl) bor i en toværelses i en baggård på Vesterbro med sin far, mor og bror. Som hos resten af 1930'ernes almindelige arbejderfamilier leves livet uden nogen form for moderne bekvemmeligheder. Der er lokum på trappen, og der skal hentes koks i en kælder, hvor hjemløse har søgt ly for natten. Ester må sove sammen med forældrene i det ene af lejlighedens små værelser – og lytte til deres 'lørdagsritual' – mens hun selv udvikler sig til en ung kvinde og bliver genstand for drengenes blikke. I det skjulte skriver hun digte og glemmer tid og sted.

                                  ”Jeg er din Barndomsgade. Jeg er dit væsens rod. Jeg er din bankende rytme, i alt hvad du længtes imod” lyder det smukt og bevægende i den centrale tekst om barndommen, som følger én hele livet på godt og ondt. Fortrinligt fortolket af Anne Linnet, drivkraften bag filmens musik.
                                  Biografpremiere: Fredag 7. november
                                  Instruktion: Astrid Henning-Jensen
                                  Skuespillere: Sofie Gråbøl, Carl Quist Møller, Vigga Bro, Torben Jensen
                                  Spilletid: 01:30
                                  Censur: Tilladt for alle

                                  lørdag 1. december

                                  The Sound of Music


                                  E

                                   lørdag 1. december

                                   2t 52min

                                   Tilladt for alle

                                   The Sound of Music

                                   19:15
                                   E - Sal A
                                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                   E
                                   Robert Wises eviggrønne musical følger Baron von Trapp (Christopher Plummer), hans syv præmiebørn og guvernanten Maria (Julie Andrews) i Alpernes idyl. Og dog er ikke alt fred og fordragelighed: 2. verdenskrig er det truende bagtæppe, og det kommer også til sammenstød mellem den disciplin-orienterede baron og den selvsikre, legesyge Maria, der egentlig er aspirerende nonne, men forlader sit kloster for at blive barnepige i familien.

                                   Med sang og sjov bringer Maria glæde, og snart spirer forelskelsen mellem hende og enkemanden von Trapp. Men da nazisternes Anschluss rammer dalen, må den sammenbragte familie tage flugten.
                                   Biografpremiere: Mandag 20. december
                                   Instruktion: Robert Wise
                                   Skuespillere: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood
                                   Spilletid: 02:52
                                   Censur: Tilladt for alle

                                   søndag 2. december

                                   The Party (1968) - Søndag i Paradis


                                   E

                                    søndag 2. december

                                    1t 39min

                                    Ikke vurderet

                                    The Party (1968) - Søndag i Paradis

                                    12:00
                                    E - Sal A
                                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                    E
                                    Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                    Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                    THE PARTY//

                                    The Party er en af Peter Sellers bedste komiske præstationer overhovedet. Han spiller den indiske B-skuespiller Hrundi V. Bakshi, der ved en fejl bliver inviteret til et fashionabelt Hollywood-party i en berømt producers eksklusive kæmpevilla. Og her bliver Hrundi skyld i at ingen af gæsterne nogensinde vil glemme denne helt ustyrlige fest.
                                    Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                    Instruktion: Blake Edwards
                                    Skuespillere: Peter Sellers, Claudine Longet, Marge Champion, Denny Miller
                                    Spilletid: 01:39
                                    Censur: Ikke vurderet