Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

EVENTS

Vi fylder vores biograf med events og særarrangementer for enhver smag.
Og tit. Helst mindst 1 gang om ugen.


En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Der må gerne være mere - måske en lille overraskelse, en mundsmag, et glas vin...Nogle søndage kan du hygge med brunch og filmklassikere, torsdage er der tit premierer med oplæg eller drinks.Vi finder hele tiden på nye ting - så hold dig opdateret her på siden eller meld dig til nyhedsbrevet.

I menuen til venstre kan du gå på opdagelse i de forskellige arrangementer og særlige filmrækker som sommerkavalkade, franske film mandage, seniorbio, babybio og meget mere.

Alle premiere-events finder du herunder - tryk på tidspunktet for at købe billetter.
 

 
E-mail:    
 
Mobil:    
 
 

tirsdag 24. juli

Menneskejagt - CIN


E

  tirsdag 24. juli

  2t 16min

  Tilladt over 15 år

  Menneskejagt - CIN

  18:30
  E - Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Thriller-kongen Alfred Hitchcock har en uforlignelig Cary Grant i rollen som den glatte reklamemand Roger O. Thornhill, som fejlagtigt bliver anset for at være hemmelig agent og derfor kidnappet af en bande, ledet af James Mason i en af hans barske roller.

  Det lykkes Thornhill at flygte. Under flugten møder han den besnærende Eve Kendall (Eva Marie Saint), som viser sig ikke at have helt rent mel i posen.

  Sjældent har uforpligtende elegante løjer affødt så mange mindeværdige sekvenser: Grant forfulgt af et dobbeltdækkerfly i en kornmark eller hængende på Mount Rushmore. For ikke at tale om filmhistoriens mest sexede togtunnel!

  Filmen vises utekstet.
  Biografpremiere: Tirsdag 24. juli
  Instruktion: Alfred Hitchcock
  Skuespillere: Cary Grant, Eva Marie Saint, James Mason, Jessie Royce Landis, Leo G. Carroll
  Spilletid: 02:16
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  torsdag 26. juli

  Beast


  E

   torsdag 26. juli

   1t 47min

   Ikke vurderet

   Beast

   19:00
   E - Sal A
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   E
   Beast er et berusende og fascinerende britisk thriller drama om et isoleret lille øsamfund, hvor den unge kvinde Moll forelsker sig i den gådefulde outsider Pascal.

   Pascal hjælper hende med at bryde fri fra hendes undertrykkende familie, men da han pludselig mistænkes for en række brutale mord, må Moll vælge om hun vil stå ved Pascals side og forsvare ham, eller om hun vil vende ham ryggen...
   Biografpremiere: Torsdag 26. juli
   Instruktion: Michael Pearce
   Skuespillere: Jessie Buckley, Johnny Flynn, Geraldine James, Trystan Gravelle, Charley Palmer Rothwell
   Spilletid: 01:47
   Censur: Ikke vurderet

   fredag 27. juli

   The Texas Chain Saw Massacre


   E

    fredag 27. juli

    1t 23min

    Ikke vurderet

    The Texas Chain Saw Massacre

    21:00
    E - Sal A
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    E
    For 40 år siden tog fem unge mennesker på weekendtur på landet i Texas for at blive ofre for en kannibalistisk familie og en motorsavssvingende galning iført en maske lavet af menneskehud.

    Med dette møde skabte instruktøren Tobe Hooper en milepæl i horrorfilmens historie i form af den chokerende realistiske og subtilt voldelige THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE (også kendt som MOTORSAVSMASSAKREN).

    Gennem årene er dette kontroversielle mesterværk blevet genudgivet og genindspillet, men først nu, i anledning af filmens 40-års jubilæum, er den blevet digitalt restaureret i 4K under supervision af Tobe Hooper selv.
    Biografpremiere: Torsdag 1. januar
    Instruktion: Tobe Hooper
    Skuespillere:
    Spilletid: 01:23
    Censur: Ikke vurderet

    lørdag 28. juli

    What We Do in the Shadows


    E

     lørdag 28. juli

     1t 26min

     Ikke vurderet

     What We Do in the Shadows

     21:00
     E - Sal A
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     E
     I et lille hus i Wellington, New Zealand bor de fire vampyrer og venner Viago (379 år), Deacon (183 år), Vladislav (862 år) og Petyr (8.000 år). Vi følger deres hverdagsliv på godt og ondt - lige fra hvis tur det er til at vaske op, til hvem der har slået det seneste offer ihjel. Uden venner til at invitere dem indenfor på byens natklubber, har de helt mistet grebet og er ikke up-todate med at være unge med de unge – indtil de møder Nick og Stu... ”What We Do in the Shadows” er en vanvittig morsom new zealandsk mockumentar, der afslører et hemmeligt og overnaturligt selskab, hvor venskab er mindst lige så vigtigt, som det at sætte tænderne i en dejlig menneskehals. Filmen er skrevet og instrueret af Jemaine Clement (”Flight of the Conchords”) og Taika Waititi (”Boy”, ”Eagle vs Shark”), der også spiller med i filmen.
     Biografpremiere: Torsdag 1. januar
     Instruktion: Jemaine Clement, Taika Waititi
     Skuespillere: Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonathan Brugh
     Spilletid: 01:26
     Censur: Ikke vurderet

     tirsdag 31. juli

     Da Harry mødte Sally - CIN


     E

      tirsdag 31. juli

      1t 36min

      Tilladt for alle

      Da Harry mødte Sally - CIN

      18:30
      E - Sal A
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      E
      80'er hittet ’Da Harry mødte Sally’ er en af filmhistoriens mest kendte og elskede romantiske komedier, og scenen hvor Meg Ryan uforglemmeligt simulerer en orgasme foran en flok måbende restaurantgæster – og en kvinde ved nabobordet misundelig replicerer ”I'll have what she's having!” – er eviggrøn!

      Billy Crystal og Meg Ryan er ekstremt veloplagte, kemien bobler og den sprudlende dialog slår gnister i diskussioner om, hvordan bl.a. sex mellem venner kan ødelægge et venskab. De to gamle buddies må gradvist indse, at deres relation er ved at udvikle sig til kærlighed. Men hvem tør indrømme over for sig selv, at man måske har fundet den eneste ene uden helt at lægge mærke til det?

      Filmen vises utekstet.
      Biografpremiere: Tirsdag 31. juli
      Instruktion: Rob Reiner
      Skuespillere: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher, Bruno Kirby, Steven Ford
      Spilletid: 01:36
      Censur: Tilladt for alle

      onsdag 1. august

      Seeren


      E

       onsdag 1. august

       2t 05min

       Ikke vurderet

       Seeren

       19:00
       E - Sal A
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       E
       Med sit filmdigt, baseret på gamle håndholdte optagelser, giver Lars Muhl et sjældent møde med sin afdøde ven og spirituelle vejleder Calle de Montségur, som er hovedpersonen i Lars’ bestseller 'Seeren fra Andalusien', det første bind i ’Gralstrilogien’.

       Calle de Montségur, kendt som Seeren, kunne læse menneskers skæbne i ’Livets Bog’ og behandle folk med tankens kraft, lige meget hvor på Jorden, de befandt sig. I filmen forsøger Lars at formidle og sætte ord på noget, man normalt ikke kan sætte ord på, nemlig 'ånd'.

       (Gilalai, 2016)
       Biografpremiere: Tirsdag 8. marts
       Instruktion: Lars Muhl
       Skuespillere:
       Spilletid: 02:05
       Censur: Ikke vurderet

       torsdag 2. august

       Fornærmelsen


       E

        torsdag 2. august

        1t 54min

        Fornærmelsen

        19:00
        E - Sal A
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        E
        En sommereftermiddag i Beirut kommer Tony i mundhuggeri med Yasser på grund af et ødelagt nedløbsrør. Tony er mekaniker og libaneser. Yasser er byggechef og er palæstinensisk flygtning.

        Da Yasser kommer med en halvhjertet undskyldning, stikker Tony en utilgivelig fornærmelse til Yasser, og det, der startede som en mindre uoverensstemmelse mellem to dumstædige mænd, vokser til en lokal sag i nabolaget og eskalerer til en gigantisk og principiel retssag, som følges af hele nationen.
        Biografpremiere: Torsdag 2. august
        Instruktion: Ziad Doueiri
        Skuespillere: Adel Karam, Kamel El Basha, Camille Salameh
        Spilletid: 01:54
        Censur:

        fredag 3. august

        Good Manners


        E

         fredag 3. august

         2t 15min

         Tilladt over 15 år

         Good Manners

         21:00
         E - Sal A
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         E
         Det brasilianske festivalhit ’Good Manners’ er et originalt art-gys for feinschmeckere. Clara bor i et fattigt område i udkanten af São Paulo og tager et job som barnepige for en endnu ufødt søn af den velhavende Anna. De to kvinders forhold udvikler sig erotisk, og Annas tiltagende mærkelige opførsel antyder en dyb, mørk hemmelighed, der afsløres under den chokerende fødsel. Herefter er den ene kvinde alene med barnet – en dreng, der viser sig ikke at være helt problemfri.

         ’Good Manners’ starter som socialrealisme, men udvikler sig – med mange raffinerede drejninger i handlingen – til sand horror. Man føler som tilskuer med karaktererne, og historien bevarer ikke så lidt troværdighed lige meget, hvad der sker. De to instruktører går helt deres egne veje i denne varmblodede sydamerikanske genrefilm, der er fuld af overraskende uhygge og udfolder sig som et moderne Grimm-eventyr.
         Biografpremiere: Fredag 15. juni
         Instruktion: Marco Dutra, Juliana Rojas
         Skuespillere: Isabél Zuaa, Marjorie Estiano, Miguel Lobo, Cida Moreira
         Spilletid: 02:15
         Censur: Tilladt for børn over 15 år

         lørdag 4. august

         Kannibal Massakren


         E

          lørdag 4. august

          1t 35min

          Tilladt over 15 år

          Kannibal Massakren

          21:00
          E - Sal A
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          E
          I Ruggero Deodatos legendariske ’Cannibal Holocaust’ er et hold journalister (instruktør Alan Yates, forfatter Fay Daniels og kamerafolkene Jack Anders og Mark Tommaso), forsvundet i Sydamerikas jungle i forbindelse med optagelserne af en dokumentar om kannibalstammer. Professor Monroe (Robert Kerman) hyres til at finde journalisterne, og det lykkes faktisk for Monroe, via fundet af nogle filmruller, at afdække mysteriet, der viser sig at være langt mere makabert end nogen har turdet forestille sig: de forsvundne journalister har fundet frem til de sidste kannibaler... og mødet er foreviget på film!

          ’Cannibal Holocaust’ er vel nok en af de mest berygtede film, som nogensinde har fundet vej til biografen. Filmen markerer det absolutte højdepunkt for kannibalgenren, og indeholder sekvenser, som - selv efter nutidens standard - er af skrækindjagende karakter.

          Vises i en uklippet version.
          Biografpremiere: Fredag 15. juni
          Instruktion: Ruggero Deodato
          Skuespillere:
          Spilletid: 01:35
          Censur: Tilladt for børn over 15 år

          tirsdag 7. august

          Hvisken og råb - CIN


          E

          Da Harry mødte Sally - CIN


          E

           tirsdag 7. august

           1t 31min

           Tilladt over 15 år

           Hvisken og råb - CIN

           18:30
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           Bergman udsendte aldrig før eller siden en så hjerteskærende og smertelig film som ’Hvisken og råb’.

           I et blodrødt rum på en gammel herregård ligger Agnes for døden. Sygdommens virkninger og forløb skildres pinagtigt detaljeret. Hendes to søstre prøver at støtte den syge, men Maria er karaktersvag og overfladisk og Karin følelseskold og styret af en selvkontrol, der sjældent giver plads til selvindsigt.

           Kun den dybt religiøse tjenestepige Anna er i stand til at elske uforbeholdent. Som andre Bergman-film er ’Hvisken og råb’ en skildring af ting ladt ugjorte og usagte, indtil det er for sent.

           Filmen vises med engelske undertekster.
           Biografpremiere: Tirsdag 7. august
           Instruktion: Ingmar Bergman
           Skuespillere: Harriet Andersson, Liv Ullmann, Kari Sylwan
           Spilletid: 01:31
           Censur: Tilladt for børn over 15 år

           1t 36min

           Tilladt for alle

           Da Harry mødte Sally - CIN

           20:30
           E - Sal A
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           E
           80'er hittet ’Da Harry mødte Sally’ er en af filmhistoriens mest kendte og elskede romantiske komedier, og scenen hvor Meg Ryan uforglemmeligt simulerer en orgasme foran en flok måbende restaurantgæster – og en kvinde ved nabobordet misundelig replicerer ”I'll have what she's having!” – er eviggrøn!

           Billy Crystal og Meg Ryan er ekstremt veloplagte, kemien bobler og den sprudlende dialog slår gnister i diskussioner om, hvordan bl.a. sex mellem venner kan ødelægge et venskab. De to gamle buddies må gradvist indse, at deres relation er ved at udvikle sig til kærlighed. Men hvem tør indrømme over for sig selv, at man måske har fundet den eneste ene uden helt at lægge mærke til det?

           Filmen vises utekstet.
           Biografpremiere: Tirsdag 31. juli
           Instruktion: Rob Reiner
           Skuespillere: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher, Bruno Kirby, Steven Ford
           Spilletid: 01:36
           Censur: Tilladt for alle

           torsdag 9. august

           Sweet Country


           E

           Dont Worry, He Wont Get Far on Foot


           E

            torsdag 9. august

            1t 53min

            Sweet Country

            12:30
            E - Sal C
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Vinderen af Special Jury-prisen på Venedig Filmfestival er en fremragende western om en menneskejagt i det nordlige Australien. Da den midaldrende Aboriginal, Sam, dræber en hvid krigsveteran i selvforsvar, bliver han øjeblikkeligt eftersøgt for mord og tvinges til at flygte ud i den dødelige ødemark med sin familie.

            Ordensmagten er dog lige i hælene på ham, anført af den nidkære Sergeant Fletcher. Men da de sande detaljer om mordet langsomt kommer op til overfladen, begynder lokalsamfundet at betvivle om retfærdigheden virkelig sker fyldest…

            Biografpremiere: Torsdag 9. august
            Instruktion: Warwick Thornton
            Skuespillere: Bryan Brown, Matt Day, Tremayne Doolan
            Spilletid: 01:53
            Censur:

            1t 53min

            Afventer

            Dont Worry, He Wont Get Far on Foot

            19:00
            E - Sal A
            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
            E
            Før ulykken var den unge John dybt alkoholiseret, men da han mister sin førlighed, må han træffe nye beslutninger om, hvad han vil med sit liv.

            Problemet er, at livet som handikappet kun kaster brænde på Johns eget bål af selvmedlidenhed og den dertilhørende tørst.

            Da alt står værst til, opdager John, at han kan lave satiretegninger med en sort humoristisk vinkel på livets mange rådne situationer. Snart er John på vej til et nyt og bedre liv.
            Biografpremiere: Torsdag 9. august
            Instruktion: Gus Van Sant
            Skuespillere: Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara
            Spilletid: 01:53
            Censur: Afventer

            fredag 10. august

            Lykkelænder


            E

             fredag 10. august

             1t 10min

             Ikke vurderet

             Lykkelænder

             19:00
             E - Sal A
             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
             E
             Instruktøren Lasse Lau reflekterer og dokumenterer i sin debutfilm, LYKKELÆNDER, den grønlandske identitet. Han arbejder fra et dansk perspektiv, med lader Grønland og grønlænderne fortælle historien om et moderne land, der stadig må forholde sig til fastfrosne fordomme. LYKKELÆNDER er en både kunstnerisk og debatskabende film, der bevæger sig i grænselandet mellem virkelighed og fiktion både i tema og filmisk metode.

             Filmen tager os med på en rejse langs Grønlands kyst. Vi ser landet både indefra og udefra ved billeder af landskaber, arkivklip og små portrætter af grønlændere. 300 års kolonihistorie har sat sit aftryk på både Danmark og Grønland, og grønlænderne er tvunget til at forholde sig til den strøm af fordomme, der kommer fra den gamle kolonimagt, Danmark, hvis borgere, danskerne, ikke har skulle forholde sig til Grønland siden de fik hjemmestyre.
             I 1979 overgik Grønland fra at have status som dansk amt til at have eget hjemmestyre. I over 250 år havde Grønland, som en del af rigsfællesskabet Danmark, været en del af danskernes hverdag, men efter hjemmestyret blev en realitet, blev opmærksomheden i nyhedsbilledet drejet væk fra landet. Den forestilling om Grønland og grønlænderne, der dengang herskede blandt danskerne, hang ved, og derfor er billedet af nutidens Grønland stadig præget af forældede fordomme og myter.

             Men virkeligheden er en anden, og der hersker i Grønland en vilje til at bryde med den koloniale historie og se frem mod en ny politisk bevidsthed, særligt efter der blev etableret selvstyre i 2009. Danskernes billede af grønlænderne er gennemsyret af stereotype forestillinger, misforståelser og fordomme. LYKKELÆNDER tager navn fra sangen af Povl Dissing, og filmen tjener også samme formål; at vise den indforståethed om Grønland, der er opstået i den danske bevidsthed.
             Biografpremiere: Fredag 10. august
             Instruktion: Lasse Lau
             Skuespillere: Vivi Nielsen, Nukâka Coster-Waldau m.fl.
             Spilletid: 01:10
             Censur: Ikke vurderet

             tirsdag 14. august

             Bonnie og Clyde - CIN


             E

             Manden der skød Liberty Valance - CIN


             E

              tirsdag 14. august

              1t 50min

              Tilladt over 15 år

              Bonnie og Clyde - CIN

              18:30
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              Historien om det legendariske gangsterpar ’Bonnie og Clyde’ passede perfekt ind i 1960’ernes ungdomsoprør. Bonnie og Clyde blev forbilleder for en hel generation, og filmen gjorde Faye Dunaway og Warren Beatty til tidens helt store modkultur-ikoner.

              Filmen leger med gangstergenrens klassiske konventioner men er først og fremmest gået over i filmhistorien på grund af sin æstetiserede vold. Vi er i USA i 1930’erne. Bonnie og Clyde mødes, da han forsøger at stjæle hendes mors bil. Snart er de i gang med smårøverier, men da de slår sig sammen med Clydes bror, Buck, og den tungnemme tankpasser C.W. Moss, begynder de at røve banker. Under et røveri lader Clyde en kunde beholde sine penge, og medierne fremstiller ham herefter som en ny Robin Hood – evigt på flugt og med politiet lige i hælene.

              ’Bonnie and Clyde’ introduceres af filmformidler Andreas Halskov (AU).

              Filmen vises utekstet.
              Biografpremiere: Tirsdag 14. august
              Instruktion: Arthur Penn
              Skuespillere: Warren Beatty, Faye Dunaway, Michael J. Pollard, Gene Hackman, Gene Wilder
              Spilletid: 01:50
              Censur: Tilladt for børn over 15 år

              2t 03min

              Tilladt over 15 år

              Manden der skød Liberty Valance - CIN

              21:00
              E - Sal A
              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
              E
              John Fords udødelige klassiker er en meditation over amerikanske helteidealer og tæmningen af det vilde Vesten.

              Filmen fortæller i flashbacks historien om, hvordan James Stewarts milde og idealistiske advokat, med hjælp fra John Waynes bredskuldrede revolvermand, tager kampen op mod den psykopatiske forbryder Liberty Valance (Lee Marvin).

              Vera Miles spiller kvinden mellem de to. Filmens slutmorale opsummerer dens tematik: ”When the legend becomes fact, print the legend”. Advokaten får nemlig æren for at have fjernet den hensynsløse Valance, mens manden der skød ham (Wayne), lider en anden, mere krank skæbne.

              Filmen vises utekstet.
              Biografpremiere: Tirsdag 14. august
              Instruktion: John Ford
              Skuespillere: James Stewart, John Wayne, Vera Miles, Lee Marvin, Edmond O'Brien
              Spilletid: 02:03
              Censur: Tilladt for børn over 15 år

              onsdag 15. august

              La Dolce Vita


              E

               onsdag 15. august

               2t 53min

               Tilladt over 15 år

               La Dolce Vita

               19:15
               E - Sal A
               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
               E
               Fellinis storværk blev modtaget med applaus og blev samtidig Anita Ekbergs og Marcello Mastroiannis internationale gennembrud. I et drømmeagtigt billedsprog følger vi en livstræt, overfladisk sladderjournalist og hans eksistentielle kriser og personlige nedture i Roms dekadente jet-set-miljø.

               På et værtshus møder journalisten (Mastroianni) en forfløjen rigmandsdatter. Sammen tilbringer de natten hos en luder, og da han kommer hjem, har hans faste elskerinde forsøgt selvmord. Han får hende indlagt og skynder sig videre til lufthavnen for at møde Hollywood-stjernen Sylvia (Ekberg). Vor kære bladsmører bliver så indtaget i den barmfagre stjerne, at han tilbyder at vise hende Roms seværdigheder – herunder Trevi-springvandet i en af filmhistoriens mest legendariske scener! Men så dukker Sylvias forlovede pludselig op...
               Biografpremiere: Fredag 8. juli
               Instruktion: Federico Fellini
               Skuespillere: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée
               Spilletid: 02:53
               Censur: Tilladt for børn over 15 år

               torsdag 16. august

               Det tredje mord


               E

                torsdag 16. august

                2t 04min

                Afventer

                Det tredje mord

                19:00
                E - Sal A
                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                E
                ’Det Tredje Mord’ er en fængslende og anderledes kriminalfortælling, der både tryllebinder og udfordrer sit publikum med sit grundige men uforudsigelige plot og medrivende skuespilpræstationer.

                Forestil dig 'True Detective' på japansk: Den dystre thrillergenre kombineres med komplekse iagttagelser omkring familiebånd, fraværende fædre og ensomhed.

                Instruktør Hirokazu Koreeda kredser som altid omkring de vigtige ting i livet, nu indenfor den inciterende krimi-genre, som her udføres på japansk med dertilhørende snert af poesi og eftertænksomhed.
                Biografpremiere: Torsdag 16. august
                Instruktion: Hirokazu Koreeda
                Skuespillere: Masaharu Fukuyama, Kôji Yakusho, Shinnosuke Mitsushima
                Spilletid: 02:04
                Censur: Afventer

                fredag 17. august

                Bølger


                E

                 fredag 17. august

                 0t 30min

                 Ikke vurderet

                 Bølger

                 18:30
                 E - Sal A
                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                 E
                 Kortfilmen er sat på Rømø, hvor de massive naturkræfter sætter dagsordenen, og hvor der er langt mellem husene udenfor turistsæsonen.
                 Den handler om Freja og Albert, der bor sammen, elsker hinanden og dyrker sex med hinanden i hemmelighed. Freja er lærer på en lokal skole, og Albert er lærling hos en tømrer. Der er 21 år mellem dem. Omverdenen stiller spørgsmål, Frejas biologiske ur tikker, og den hjemmeskolede Albert har svært ved at kommunikere med sine jævnaldrende.
                 Biografpremiere: Fredag 17. august
                 Instruktion: Thomas Elley
                 Skuespillere: Charlotte Munck, Oscar Dyekjær Giese
                 Spilletid: 00:30
                 Censur: Ikke vurderet

                 tirsdag 21. august

                 Det syvende segl - CIN


                 E

                 The Chinese Widow - CIN


                 E

                  tirsdag 21. august

                  1t 36min

                  Tilladt over 15 år

                  Det syvende segl - CIN

                  18:30
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  I dette mesterskud trækker Ingmar Bergman på hele sin teatererfaring fra Shakespeare til absurd teater iblandet middelaldermystik.

                  Ridderen Antonius Block (Max von Sydow) vender hjem fra det 14. århundredes korstog til et land, hvor pesten hærger. Selv holder han Døden på afstand med et parti skak, mens han forsøger at udrede meningen med livet. Der hænger en dommedagsstemning over begivenhederne – som den høg, der svæver over stranden, hvor skakspillet foregår.

                  Bergman genskaber middelalderen som en levende blanding af overtro, ondskab, humanisme og liderlighed. ’Det syvende segl’ er den første i en række af Bergmans film, der beskæftiger sig med spørgsmålet om Guds eksistens og menneskets vaklende tro.

                  Filmen vandt Juryens Specialpris i Cannes i 1957 og præsenteres nu i en spritny kopi i anledning af 100-året for Bergmans fødsel.

                  Filmen vises med engelske undertekster.
                  Biografpremiere: Tirsdag 21. august
                  Instruktion: Ingmar Bergman
                  Skuespillere: Max von Sydow, Gunnar Björnstrand, Bengt Ekerot, Gunnar Björnstrand
                  Spilletid: 01:36
                  Censur: Tilladt for børn over 15 år

                  1t 37min

                  Tilladt over 15 år

                  The Chinese Widow - CIN

                  20:30
                  E - Sal A
                  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                  E
                  Den amerikanske pilot Jack Turner (Emile Hirsch) styrter efter et Roosevelt-beordret bombeangreb på Tokyo i 1942 ned i en lille kinesisk landsby i den japansk besatte Zhejlang-provins.

                  Her bliver han fundet af den unge enke, silkespinderen Ying (Yifei Liu), som skjuler den sårede soldat og dermed sætter sit og sin datters liv på spil.

                  ’The Chinese Widow’ er en smukt fotograferet fortælling om heroisme og kærlighed i krigens favn. Den kinesiske skuespillerinde Yifei Liu ”indfanger glimrende splittelsen mellem familie og forelskelse,” skriver Filmmagasinet EKKO.

                  Filmen vises med engelske undertekster.
                  Biografpremiere: Tirsdag 21. august
                  Instruktion: Bille August
                  Skuespillere: Emile Hirsch, Yifei Liu, Fangcong Li
                  Spilletid: 01:37
                  Censur: Tilladt for børn over 15 år

                  torsdag 23. august

                  SYRISKE FILMDAGE: ET FORÅR HAR PASSERET & FOUR O'CLOCK PARADISE TIME


                  E

                   torsdag 23. august

                   2t 00min

                   Ikke vurderet

                   SYRISKE FILMDAGE: ET FORÅR HAR PASSERET & FOUR O'CLOCK PARADISE TIME

                   19:00
                   E - Sal A
                   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                   E
                   Åbningsaften for Syriske Filmdage i Paradis.

                   Program:

                   Et forår har passeret
                   Instr.: Iva Daoud
                   Syrien 2017 (13 min.)
                   Vinden af forandring er gået forbi og blev kaldt den arabiske forår. Han er en mand fejet af de blæste vinde, der havde taget alt, hvad der er kært for ham og forlod ham med usynlige rester, der var trykt dybt ind i hans sjæl.

                   FOUR O'CLOCK, PARADISE TIME
                   (Al rabiaa betawkit al ferdaous)
                   Mohamad Abdulaziz
                   Syv skæbner skærer i krigshærvet Damaskus: Den unge, giftede Maya er på hospitalet med terminal kræft. Hun er besøgt af Hani, hendes tidligere lærer og elsker, som for nylig blev frigivet fra fængslet. Mayas far, en embedsmand fra Assad-regeringen, forstyrrer sammenholden. Mayas venner Hala og Naya skænderi over Halas elsker Kinan, en utilfreds regime modstander. I Mayas værelse er også den kræftformede Dersem. Deres mand Bachir har ingen penge til medicin og forsøger derfor desperat at sælge sin nyre. Mayas far flytter ud af byen for at dræbe sig selv, men støder Sobhi, som skal tage sin gravide kone til hospitalet, og tager de to med modvilligt. Majd vil flyve til Saudi-Arabien med sin familie, men hans kone frygter at miste sine rettigheder der. Den unge danser Lila ser frem til hendes første ballet ydeevne og oplader desuden gode soldater fra vejspærring ved siden af. Det kommer dog aldrig til sin debut.
                   Kunstfærdigt konstrueret, men realistisk filmet indblik i livet midt i murbrokkerne af det krigshærgede Syrien.
                   Biografpremiere: Torsdag 3. maj
                   Instruktion: Mohamad Abdulaziz
                   Skuespillere:
                   Spilletid: 02:00
                   Censur: Ikke vurderet

                   fredag 24. august

                   SYRISKE FILMDAGE: UNDOCUMENTED


                   E

                   Papillon


                   E

                    fredag 24. august

                    1t 30min

                    Ikke vurderet

                    SYRISKE FILMDAGE: UNDOCUMENTED

                    17:00
                    E - Sal C
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Bidune Kaid (Undocumented) er en historie om håb, anden chance og ny begyndelse. Det følger tre tydeligt forskellige personer på rejser med selvopdagelse, da de hver især beskæftiger sig med uventede begivenheder, der omdanner deres regelmæssige og forudsigelige liv.
                    Biografpremiere: Onsdag 27. juni
                    Instruktion: Rafi Wahbe
                    Skuespillere:
                    Spilletid: 01:30
                    Censur: Ikke vurderet

                    2t 13min

                    Afventer

                    Papillon

                    19:00
                    E - Sal A
                    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                    E
                    Henri Charriéres beskyldes for at have slået en alfons ihjel. På trods af at Charríere fastholder, at han er uskyldigt dømt.

                    Han deporteres snart efter til en fjerntliggende ø, der fungerer som straffekoloni i Fransk Guinea.

                    For Charriére - også kaldet Papillon - er der kun én ting, der holder modet oppe hos ham, og det er den tid, han bruger på at planlægge sin flugt væk fra øen.
                    Biografpremiere: Torsdag 23. august
                    Instruktion: Michael Noer
                    Skuespillere: Charlie Hunnam, Roland Møller, Rami Malek, Tommy Flanagan
                    Spilletid: 02:13
                    Censur: Afventer

                    lørdag 25. august

                    SYRISKE FILMDAGE: SOLITAIRE


                    E

                     lørdag 25. august

                     1t 32min

                     Ikke vurderet

                     SYRISKE FILMDAGE: SOLITAIRE

                     17:00
                     E - Sal C
                     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                     E
                     Therese, borgmesterens kone i en libanesisk landsby, forbereder sig glædeligt på et besøg på natten af sin datters suitor og hans forældre. Hun glæder sig over den glædelige nyhed om forlovelse med billeder af hendes elskede bror, der blev dræbt af en syrisk bombe for 20 år siden, og er stadig bizarre til stede i hvert hjørne af hendes hus. Først når de efterlængte gæster er ved hendes dør, opdager hun, at de er syriske; denne forlovelse vil ikke ske med Thereses gode vilje!
                     Biografpremiere: Onsdag 27. juni
                     Instruktion: Nadia Eliwat
                     Skuespillere:
                     Spilletid: 01:32
                     Censur: Ikke vurderet

                     søndag 26. august

                     SYRISKE FILMDAGE: FIRES


                     E

                      søndag 26. august

                      2t 00min

                      Ikke vurderet

                      SYRISKE FILMDAGE: FIRES

                      17:00
                      E - Sal C
                      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                      E
                      På en dag kæmper fire syriske kvinder i skyggen af krigen i landet for at overleve. Fire kvinder fra forskellige baggrunde og miljøer krydser deres skæbne på ét sted. Fra virkeligheden af bitter og ægtefilm trækker filmen sagerne af disse kvinder markant skarpt og overskred kvindernes virkelighed i krigsskygger, der slår alle uden forskel. Mellem de tørstige og de svingende destinier drejer sig om begivenhederne i denne film, som åbner en dør var tæt på den.
                      Biografpremiere: Onsdag 27. juni
                      Instruktion: Mohamad Abdulaziz
                      Skuespillere:
                      Spilletid: 02:00
                      Censur: Ikke vurderet

                      tirsdag 28. august

                      Amadeus - Director's Cut - CIN


                      E

                      Skiptrace - CIN


                      E

                       tirsdag 28. august

                       3t 00min

                       Anbefalet over 7 år

                       Amadeus - Director's Cut - CIN

                       18:00
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       Intet mindre end otte Oscars tilfaldt Miloš Formans musikalske mesterdrama ’Amadeus’.

                       Filmens motor er den berømte strid mellem den unge Wolfgang Amadeus Mozart og kejser Josef II's hofkomponist, Antonio Salieri – men genialt skåret, så den fortælles i tilbageblik fra Salieris perspektiv. Han ved nok, at Mozarts musik er guddommelig. Men hvorledes kan denne guddommelighed komme fra en så latterlig person, som laver pruttelyde og horer lystigt?

                       I sin vrede og afmagt vender Salieri (brillant turneret af F. Murray Abraham) ryggen til Gud og planlægger hævn. Filmen byder på en vifte af såvel Salieris som Mozarts musik dirigeret af Sir Neville Marriner.

                       ’Amadeus’ introduceres af filmformidler Andreas Halskov (AU).

                       Filmen vises utekstet.
                       Biografpremiere: Tirsdag 28. august
                       Instruktion: Milos Forman
                       Skuespillere: F. Murray Abraham, Tom Hulce, Elizabeth Berridge, Roy Dotrice, Simon Callow
                       Spilletid: 03:00
                       Censur: Frarådes for børn under 7 år

                       1t 47min

                       Tilladt over 15 år

                       Skiptrace - CIN

                       21:45
                       E - Sal A
                       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                       E
                       Karismatiske Jackie Chan er i storform som den afdankede Hong Kong-politimand Bennie Chan, der slår sig sammen med den arrogante gambler Connor (Johnny Knoxville) i forsøget på at bekæmpe en berygtet kinesisk gangster og den russiske mafia.

                       Instruktør Renny Harlin trækker i denne underholdende buddy-komedie på tidligere bedrifter (’Die Hard 2’, ’Cliffhanger’) i eksekveringen af en række mindeværdige action-sekvenser, der overvejende udspiller sig i eksotiske kinesiske provinsmiljøer og derved tilfører genren et twist.

                       Filmen vises utekstet.
                       Biografpremiere: Tirsdag 28. august
                       Instruktion: Renny Harlin
                       Skuespillere: Jackie Chan, Johnny Knoxville, Bingbing Fan
                       Spilletid: 01:47
                       Censur: Tilladt for børn over 15 år

                       onsdag 29. august

                       Oplæsning med Pop-Op Poeterne


                       E

                        onsdag 29. august

                        2t 00min

                        Ikke vurderet

                        Oplæsning med Pop-Op Poeterne

                        20:00
                        E - Sal C
                        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                        E
                        POP-OP Poeterne er en gruppe på 14 lokale forfattere som blev dannet i 2017. Vi er meget forskellige men elsker at eksperimentere og smitte andre med ord. Fem af forfatterne læser op denne aften.

                        Niels Kjær (født 1949) er en forfatter og oversætter, der bor på Langenæs i Aarhus. Han har siden sin debut i 1976 udgivet en række digtsamlinger samt oversættelser af amerikanske og japanske lyrikere til dansk. I 2017 udgav Kjær digtsamlingen "Stilhedens sange", og i foråret 2018 udkom haikusamlingen "Årets hjul".

                        Lars Hougaard Clausen (født 1960) er en digter og redaktør, der bor i Aarhus. Han er formand for Poetklub Århus og redaktør af foreningens tidsskrift M gasin. Lars Hougaard Clausens seneste bøger er "Det er ikke let" (2015) og "Det er ikke let II" (2017).

                        Daniel Mantel (født 1961) er en forfatter, fortæller og performer, der bor i Gellerup i Aarhus. Han har siden 1980'erne skrevet digte, noveller og tekster, publiceret i blandt andet tidsskriftet Hvedekorn, antologier og digtsamlinger. Mantel har blandt andet optrådt på Roskilde Festival og på Kulturmødet Mors.

                        Annette Petersen (født 1963) er en forfatter, der er vokset op i Sønderjylland, men som nu bor i Aarhus. Et ophold i Saharas ørken åbnede den kreative åre. Annette Petersen er forfatter til bogen "Det gule køkken ur"(2017), der er en lyrisk fortælling om en opvækst i en lille landsby tæt på den tyske grænse.

                        Tomas Dalgaard (født 1965) er en forfatter og oversætter, der bor i Aarhus. Han har tidligere udgivet digtsamlingen "Rettidig ømhed", og han udgiver til efteråret digtsamlingen "Den fuldendte fusker". Dalgaard er vært ved Poetklub Aarhus' oplæsningsaftener og på radioprogrammet "Litteradio".

                        Der vil være indlagt korte pauser i løbet af aftenen.
                        Biografpremiere: Onsdag 18. april
                        Instruktion:
                        Skuespillere:
                        Spilletid: 02:00
                        Censur: Ikke vurderet

                        søndag 2. september

                        En Festlig Dag - Søndag i Paradis


                        E

                         søndag 2. september

                         1t 26min

                         Ikke vurderet

                         En Festlig Dag - Søndag i Paradis

                         12:00
                         E - Sal A
                         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                         E
                         Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                         Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                         EN FESTLIG DAG//

                         En Festlig Dag er Jacques Tati´s første film, som lagde stilen for følgende komiske mesterværker, fulde af visuelle gags i en moderne verden med den piberygende Monsieur Hulot (Tati selv) i centrum.

                         Her er han postbud i en lille fredelig by, der oplever kaotiske tilstande, da han
                         inspireres af en amerikansk reklamefilm til at effektivisere postudleveringen.
                         Biografpremiere: Fredag 9. februar
                         Instruktion: Jaques Tati
                         Skuespillere:
                         Spilletid: 01:26
                         Censur: Ikke vurderet

                         mandag 3. september

                         Aarhus Festuge - Completely in the Present


                         E

                          mandag 3. september

                          1t 35min

                          Ikke vurderet

                          Aarhus Festuge - Completely in the Present

                          19:00
                          E - Sal C
                          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                          E
                          AARHUS FESTUGE I PARADIS præsenterer dokumentaren om filmskaber/musiker/komponist/kunstner Tony Conrad.

                          T.R. Kirstein (f.1972), kunstner, skribent og elektronkomponist vil give en kort introduktion inden filmen.

                          Om filmen//
                          Burning Bridges presents acclaimed editor, Tyler Hubby's feature documentary directorial debut about the late iconoclastic American multi-media artist Tony Conrad, who has influenced artists and activists ranging from the Velvet Underground to the Yes Men. Twenty-two years in the making, the film follows Tony Conrad's strange and uncompromising fifty-year artistic path through
                          experimental film, music, video, public television and education and his unlikely resurgence as a noteworthy composer and performer. Conrad's numerous works, interwoven with intimate footage reveal a remarkable, inspiring and creative life.
                          Biografpremiere: Fredag 23. marts
                          Instruktion: Tyler Hubby
                          Skuespillere:
                          Spilletid: 01:35
                          Censur: Ikke vurderet

                          onsdag 12. september

                          Let's Get Lost


                          E

                           onsdag 12. september

                           1t 35min

                           Anbefalet over 7 år

                           Let's Get Lost

                           19:15
                           E - Sal C
                           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                           E
                           København 1996. Julie er forladt af sin kæreste og søger hævn. Mogens har lånt hendes sofa for en weekend, men bor der på tredje år. Han drømmer om at blive dirigent, men er på bistand. Thomas vil være forfatter, men kæmper stadig med første kapitel og arbejder som portør. Steffen lever af at bedrage dagpengesystemet. De tre dagdrømmende drenge har indtaget Julies lejlighed med fadøl, fjernsyn og fodbold. Det kan ikke fortsætte helt problemløst…!

                           'Let's Get Lost' blev fortjent hædret med en Bodil for årets bedste film – og kan stadig trække smilet frem på selv den mest forbenede biografgænger. ”Den besungne nye naturlighed i dansk film har aldrig lydt mere naturlig end her,” skrev Politiken i sin femhjertede genanmeldelse af denne moderne, jazzede feelgood-komedie.
                           Biografpremiere: Fredag 19. september
                           Instruktion: Jonas Elmer
                           Skuespillere: Sidse Babett Knudsen, Bjarne Henriksen, Nicolaj Kopernikus, Troels Lyby, Jesper Asholt
                           Spilletid: 01:35
                           Censur: Frarådes for børn under 7 år

                           søndag 7. oktober

                           Øst for Paradis - Søndag i Paradis


                           E

                            søndag 7. oktober

                            2t 00min

                            Ikke vurderet

                            Øst for Paradis - Søndag i Paradis

                            12:00
                            E - Sal A
                            VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                            E
                            Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                            Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                            ØST FOR PARADIS//

                            USA, omkring 1910. Landmanden Adam Trask bor alene med sine to sønner, Cal og Aron. Cal har gode hensigter, men bliver altid involveret i ballade. Han er derfor i modsætning til sin bror ikke i høj kurs hos faderen.

                            Da familien trues af konkurs, forsøger Cal at vinde sin fars respekt og kærlighed ved skaffe midler. Faderen afviser gaven, fordi Cal har lånt pengene af den berygtede bordelmutter Kate og dermed fundet ud af sandheden om sin mor.
                            Biografpremiere: Fredag 9. februar
                            Instruktion: Elia Kazan
                            Skuespillere: James Dean, Raymond Massey, Julie Harris, Richard Davalos
                            Spilletid: 02:00
                            Censur: Ikke vurderet

                            onsdag 10. oktober

                            Easy Rider


                            E

                             onsdag 10. oktober

                             1t 35min

                             Tilladt over 11 år

                             Easy Rider

                             19:15
                             E - Sal C
                             VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                             E
                             Dennis Hopper instruerede, Peter Fonda producerede og Jack Nicholson viste sit gavtyveansigt i en central birolle i New Hollywood-hittet ’Easy Rider’ (1969). En odyssé om to hippe fyre, som på motorcykel realiserer den gamle amerikanske frihedsdrøm og rejser tværs gennem staterne – denne gang fra vest mod sydøst, fra Los Angeles til New Orleans. En anarkistisk dannelsesrejse gennem et USA, der har mistet sin uskyld.

                             'Easy Rider' var om nogen filmen, der gjorde de store producenter opmærksom på rockmusikkens og modkulturens salgspotentiale og på, at fortællingen om jagten på den amerikanske drøm kunne fortælles på en nye måder.
                             Biografpremiere: Mandag 6. oktober
                             Instruktion: Dennis Hopper
                             Skuespillere: Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson
                             Spilletid: 01:35
                             Censur: Tilladt for børn over 11 år

                             søndag 4. november

                             Point Blank - Søndag i Paradis


                             E

                              søndag 4. november

                              1t 32min

                              Ikke vurderet

                              Point Blank - Søndag i Paradis

                              12:00
                              E - Sal A
                              VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                              E
                              Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                              Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                              POINT BLANK//

                              Suveræn thriller med Lee Marvin i rollen som Walker, der involveres i et kup, men
                              skydes ned af sin medsammensvorne, der forsvinder med pengene og hans kone.
                              Kun hævnlysten holder ham i live. Blændende fotograferet, overdådigt godt spillet og
                              klippet som en drøm. Denne sammensmeltning af den amerikanske genrefilm og den
                              europæiske kunstfilm er et must for alle film-entusiaster!
                              Biografpremiere: Fredag 9. februar
                              Instruktion: John Boorman
                              Skuespillere: Lee Marvin, Angie Dickinson, Keenan Wynn, Carroll O'Connor
                              Spilletid: 01:32
                              Censur: Ikke vurderet

                              onsdag 7. november

                              Barndommens Gade


                              E

                               onsdag 7. november

                               1t 30min

                               Tilladt for alle

                               Barndommens Gade

                               19:15
                               E - Sal A
                               VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                               E
                               14-årige Ester (Sofie Gråbøl) bor i en toværelses i en baggård på Vesterbro med sin far, mor og bror. Som hos resten af 1930'ernes almindelige arbejderfamilier leves livet uden nogen form for moderne bekvemmeligheder. Der er lokum på trappen, og der skal hentes koks i en kælder, hvor hjemløse har søgt ly for natten. Ester må sove sammen med forældrene i det ene af lejlighedens små værelser – og lytte til deres 'lørdagsritual' – mens hun selv udvikler sig til en ung kvinde og bliver genstand for drengenes blikke. I det skjulte skriver hun digte og glemmer tid og sted.

                               ”Jeg er din Barndomsgade. Jeg er dit væsens rod. Jeg er din bankende rytme, i alt hvad du længtes imod” lyder det smukt og bevægende i den centrale tekst om barndommen, som følger én hele livet på godt og ondt. Fortrinligt fortolket af Anne Linnet, drivkraften bag filmens musik.
                               Biografpremiere: Fredag 7. november
                               Instruktion: Astrid Henning-Jensen
                               Skuespillere: Sofie Gråbøl, Carl Quist Møller, Vigga Bro, Torben Jensen
                               Spilletid: 01:30
                               Censur: Tilladt for alle

                               lørdag 1. december

                               The Sound of Music


                               E

                                lørdag 1. december

                                2t 52min

                                Tilladt for alle

                                The Sound of Music

                                19:15
                                E - Sal A
                                VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                E
                                Robert Wises eviggrønne musical følger Baron von Trapp (Christopher Plummer), hans syv præmiebørn og guvernanten Maria (Julie Andrews) i Alpernes idyl. Og dog er ikke alt fred og fordragelighed: 2. verdenskrig er det truende bagtæppe, og det kommer også til sammenstød mellem den disciplin-orienterede baron og den selvsikre, legesyge Maria, der egentlig er aspirerende nonne, men forlader sit kloster for at blive barnepige i familien.

                                Med sang og sjov bringer Maria glæde, og snart spirer forelskelsen mellem hende og enkemanden von Trapp. Men da nazisternes Anschluss rammer dalen, må den sammenbragte familie tage flugten.
                                Biografpremiere: Mandag 20. december
                                Instruktion: Robert Wise
                                Skuespillere: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood
                                Spilletid: 02:52
                                Censur: Tilladt for alle

                                søndag 2. december

                                The Party (1968) - Søndag i Paradis


                                E

                                 søndag 2. december

                                 1t 39min

                                 Ikke vurderet

                                 The Party (1968) - Søndag i Paradis

                                 12:00
                                 E - Sal A
                                 VÆLG SPILLETIDSPUNKT
                                 E
                                 Velkommen til en SØNDAG I PARADIS - brunch og filmklassiker!

                                 Vi serverer brunch i vores café fra kl. 11, og starter film i den store sal kl. 12.

                                 THE PARTY//

                                 The Party er en af Peter Sellers bedste komiske præstationer overhovedet. Han spiller den indiske B-skuespiller Hrundi V. Bakshi, der ved en fejl bliver inviteret til et fashionabelt Hollywood-party i en berømt producers eksklusive kæmpevilla. Og her bliver Hrundi skyld i at ingen af gæsterne nogensinde vil glemme denne helt ustyrlige fest.
                                 Biografpremiere: Fredag 9. februar
                                 Instruktion: Blake Edwards
                                 Skuespillere: Peter Sellers, Claudine Longet, Marge Champion, Denny Miller
                                 Spilletid: 01:39
                                 Censur: Ikke vurderet