Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

AAFx ARKITEKTURFESTIVAL 2017

Copenhagen Architecture Festival udforsker, hvordan arkitekturen præger vores liv og vores verden - og hvordan vores liv påvirker arkitekturen.

Arkitektur er ikke bare mursten, rum og rammer. Den er sanselig, kropslig og social. Den er politisk, historisk og psykologisk. Arkitekturen er menneskelig, og den påvirker alle aspekter af tilværelsen.

Gennem foredrag, udstillinger, ekskursioner og et omfattende filmprogram sættes der hvert år fokus på de steder, hvor arkitekturens forvandlinger krydses med menneskeliv. Festivalen skildrer visioner, konflikter og historiske forandringer i det byggede miljø, og undersøger grænserne mellem æstetik, funktion og identitet.

I Aarhus vil festivalen, under navnet AAFx, for tredje gang præsentere et filmprogram i Øst for Paradis, hvor der blandt andet bydes på bydelsaktivisme med 'Citizen Jane', portvin og samtale med det portugisiske ikon Siza i 'Having a Cigarette with Alvaro Siza', samt en visning i samarbejde med DOXBIO med filmen BIG TIME, der går bag en af Danmarks helt store stjerner, Bjarke Ingels.


PROGRAM:

Lørdag den 29. april
Kl. 19.30: REM
- Rem Koolhaas' liv og værk skildres af arkitektens egen søn.

Tirsdag den 2. maj
Kl. 17.00: WINDSHIELD
- Huset Windshields storhed og fald.

Onsdag den 3. maj
Kl. 19.00: BIG TIME
- Et filmportræt af den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels. Vises sammen med DOXBIO.

Torsdag den 4. maj
Kl. 17.00: CITIZEN JANE: THE BATTLE FOR THE CITY
- Kampen om New York stod i 1950'erne mellem den magtfulde byplanlægger og den idealistiske bydelsaktivist.

Fredag den 5. maj
Kl. 19.00: HAVING A CIGARETTE WITH ALVARO SIZA
- En samtale om arkitektur med Pritzker-prisvinderen Álvaro Siza Vieira. Festivalen byder på et glas portvin efter filmen.Vi ses i Paradis!