Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

lørdag 24. juni

Du forsvinder


Yoga-film: Breath of the Gods


E

Kvinde, ukendt


Wolf and Sheep


Heartstone


Hjertets vej


Efter stormen


Den bedste mand


EFC: ABOVE AND BELOW


E

Your Name - Org. tale - DK tekst


EFC: METALHEAD


E

Sieranevada


Manchester by the Sea


The Handmaiden


Moonlight


  lørdag 24. juni

  1t 57min

  Tilladt over 15 år

  Du forsvinder

  13:55
  Sal B
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  En af de største udfordringer vi står overfor i de kommende år er, at hjerneforskningen vil omskrive vores ide om hvad det vil sige at være menneske. Vi bliver simpelthen tvunget til at nytænke hvem vi er, hvordan vi opfatter verden og hvordan vi dømmer vores egne og andres handlinger.

  Mia er gift med den succesrige skoleleder Frederik, som afsløres i at have begået et alvorligt underslæb. Har han gjort det af egen fri vilje eller er han blevet ramt af en personlighedsændring på grund af en hjernesvulst?

  Mia forsøger desperat at finde ud, hvad der er sket og hvilken mand hun egentlig er gift med, og hun vil gøre alt for redde sit ægteskab og sin familie. Men hvis Mias tre lykkeligste år var sammen med Frederik, mens han var hjerneskadet, hvem var hun så gift med før? DU FORSVINDER er en film om at miste fodfæste, og sætter fokus på spørgsmålet om vi har en fri vilje eller er styret af hjernens kemi.
  Biografpremiere: Torsdag 20. april
  Instruktion: Peter Schønau Fog
  Skuespillere: Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Michael Nyqvist
  Spilletid: 01:57
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  1t 45min

  Ikke vurderet

  Yoga-film: Breath of the Gods

  14:00
  E - Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Modern yoga, that is, the form practiced daily by tens of millions of people around the world, goes back directly to Lord Shiva according to Indian tradition. At the same time, however, modern yoga originated in the early 20th century, a creation of Indian savant T. Krishnamacharya (1888-1989). That story is far less known and is what this film is all about.

  Krishnamacharya’s life and teachings are seen through the eyes of the director Jan Schmidt Garre on his search for authentic yoga. His journey leads him from the legendary students and relatives of Krishnamacharya’s to the source of modern yoga, at the palace of the Maharaja of Mysore.

  From Pattabhi Jois Jan learns the "Sun salutation", from Iyengar the "King of Asanas", the headstand, and finally Sribhashyam reveals to him his father’s secret "Life Saving Yoga Session".

  The film has English subtitles.
  Biografpremiere: Torsdag 18. maj
  Instruktion: Jan Schmidt-Garre
  Skuespillere:
  Spilletid: 01:45
  Censur: Ikke vurderet

  1t 46min

  Tilladt over 11 år

  Kvinde, ukendt

  15:45
  Sal D
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Jenny er en ung og ambitiøs læge. Hun arbejder på en offentlig lægeklinik, hvor det meste er rutine. Men hun er klar til at stige op ad karrierestigen og lande et velbetalt job i den private sektor.

  En aften - efter at den sidste patient er sendt ud af døren - ringer det på. ’Vi er lukket for i dag,’ siger hun til sin assistent, der afviser patienten. Næste dag får hun besøg af politiet. En kvinde er fundet død i nærheden. Havde Jenny åbnet for hende, ville hun antageligt være i live. Og så tager en medrivende krimihistorie sin begyndelse, som byder på både spænding og nerve, alt imens de tager pulsen på den moralsk fordærvede samtid.

  Filmen er instrueret med ferme hænder af de dobbelte guldpalmevindere, Jean-Pierre og Luc Dardenne.
  Biografpremiere: Torsdag 8. juni
  Instruktion: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
  Skuespillere: Adèle Haenel, Olivier Bonnaud, Jérémie Renier
  Spilletid: 01:46
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 26min

  Tilladt over 11 år

  Wolf and Sheep

  15:50
  Sal F
  19:50
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  WOLF AND SHEEP udspiller sig i landdistrikterne i Afghanistan, hvor befolkningen tror på de historier, de selv opfinder og fortæller hinanden, som forklarer verdens mysterier. Hyrdebørnene regerer bjergene. Selv om der ikke er nogen voksne i nærheden, kender de reglerne; den vigtigste er, at drenge og piger ikke må være sammen. Drengene øver sig med deres slynger, så de kan skræmme ulvene væk. Pigerne ryger i smug og leger bryllup med drømmen om snart at blive gift. De sladrer om Sediqa, 11, en outsider. De tror, hun er forbandet.

  Qodrat, 11, bliver centrum for sladderen, efter hans mor gifter sig igen med en gammel mand med to koner. Qodrat opholder sig alene i de mest isolerede områder af bjergene. Her møder han Sediqa, og de bliver venner.

  WOLF AND SHEEP er en sanselig hverdagsfortælling med sælsomme præg af betagende fantasi, fra en fjern bjerglandsby i Afghanistan, hvor børnenes liv som hyrder går i takt med deres fascination af fabler, nye venskaber og deres drømme om fremtiden. En smuk og helt særlig skildring af hverdagslivet i et Afganistan, som vi sjældent ser på film.

  "EKSTREMT OVERBEVISENDE" - Jyllandsposten - 5 stjerner

  "VISUELT NYSKABENDE … ET AF DE MEST UNIKKE FILMTILBUD TIL DET DANSKE FILMPUBLIKUM"
  POV - 5 stjerner

  "RØRENDE AUTENTICITET … MAGISKE FORTÆLLINGER, DER EFTERLADER DIG SANSELIGT BEVÆGET"
  Cinemaonline.dk - 5 stjerner
  Biografpremiere: Torsdag 1. juni
  Instruktion: Shahrbanoo Sadat
  Skuespillere: Abdulkarim Abdurahimov, Haji Ahmad, Barat Ali
  Spilletid: 01:26
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  2t 09min

  Tilladt over 11 år

  Heartstone

  15:50
  Sal E
  18:30
  Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  En afsides fiskerlandsby i Island. Teenagedrengene Thor og Christian oplever en turbulent sommer. Én forsøger at vinde en piges hjerte, mens den anden opdager nye følelser over for sin bedste ven. Da sommeren slutter, og Islands barske natur genfinder sin styrke, er det tid til at forlade legepladsen og se voksenlivet i øjnene.

  HEARTSTONE er en smuk og sanselig film af den islandske instruktør Gudmundur Gudmundsson. Den har vundet et hav af priser – bl.a. på filmfestivalen i Venedig og senest på CPH PIX, hvor den løb med Publikumsprisen sidste år. Udover de unge hovedroller, der begge har et imponerende naturtalent for skuespil, ses også danske Søren Malling i endnu en stærk rolle.
  Biografpremiere: Torsdag 8. juni
  Instruktion: Gudmundur Gudmundsson
  Skuespillere: Baldur Einarsson, Blær Hinriksson, Diljá Valsdóttir, Katla Njálsdóttir, Jónína Þórdís Karlsdóttir
  Spilletid: 02:09
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 40min

  Tilladt over 11 år

  Hjertets vej

  16:00
  Sal G
  18:20
  Sal G
  21:40
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Det starter ved daggry. Tre unge surfere ridder på de brusende bølger i Le Havre. Et par timer senere, på vej hjem, sker ulykken.

  Simon ligger i koma og trækker vejret gennem en respirator og hans eksistens er blot en illusion. I Paris sidder musikeren Marianne, der er mor til to, klar til at modtage det hjerte, der kan give hende håbet om livet tilbage.

  ”Heal the Living” tager livtag med tilværelsens helt store spørgsmål i en smukt balanceret fortælling om det sjældne øjeblik, hvor tragedie møder håb. Billedsiden emmer af sensibilitet og indledningsscenen er i sig selv så mesterligt instrueret, at den brænder sig fast som en dybt bevægende filmoplevelse.
  Biografpremiere: Torsdag 22. juni
  Instruktion: Katell Quillévéré
  Skuespillere: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Anne Dorval m.fl.
  Spilletid: 01:40
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 57min

  Ikke vurderet

  Efter stormen

  16:20
  Sal B
  18:40
  Sal B
  21:00
  Sal B
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Ryota hænger fast i sin succesfulde fortid som prisvindende forfatter. Han bruger alle sine penge, som han nu tjener som privatdetektiv, på gambling, og han kan knapt nok betale børnebidrag. Efter at Ryotas far dør, kan han se, at hans aldrende mor og hans smukke ekskone lader til at være kommet videre i deres liv.

  Han genoptager kontakten til sin først skeptiske familie og kæmper for at tage kontrol over sin egen eksistens og sit forhold til hans unge søn. Indtil en stormfuld sommeraften give familien en chance for at knytte bånd igen.

  Den prisvindende og anerkendte instruktør Kore-eda Hirokazu er tilbage med en stærk historie om familiebånd og trækker mere end nogensinde på sine egne, personlige erfaringer og minder.

  "Mesterlig, poetisk og med en stor visuel musikalitet"
  CinemaOnline - 6 stjerner

  "En filmisk maggiterning, der stiller store livsspørgsmål og giver nuancerede svar."
  Filmmagasinet Ekko - 5 stjerner

  "Fantastisk. Kan få noget, som vi alle befinder os i, døgnet rundt, omskabt til poesi."
  Filmselskabet DRK - 5 stjerner

  "Kore-edas bedste film i et årti."
  POV International - 5 stjerner
  Biografpremiere: Onsdag 24. maj
  Instruktion: Hirokazu Kore-eda
  Skuespillere: Hiroshi Abe, Yôko Maki, Taiyô Yoshizawa
  Spilletid: 01:57
  Censur: Ikke vurderet

  1t 38min

  Tilladt over 11 år

  Den bedste mand

  16:30
  Sal A
  18:00
  Sal D
  21:00
  Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Alle sagde det var slut. Men han var kun lige begyndt...
  “Den bedste mand” fortæller den gribende og underholdende historie om den legendariske danske bokser Jørgen “Gamle” Hansen og hans kone Hanne.

  Da vi møder Jørgen i slutningen af 1970’erne, har de fleste dømt ham færdig i boksning. Han er bange for at gå i ringen, hans krop er slidt, og banken truer med at tage huset fra ham og hans familie. Kun én ting holder sammen på det hele: Hans elskede Hanne – manager, ven og kone i ét.

  Sammen kæmper de en ulige kamp for at holde Jørgens karriere i live. Men da Hanne beslutter at familien Hansen skal lægge hus til den afrikanske bokser Ayub Kalule, der skal være dansk boksnings fremtid, bliver det tydeligt for Jørgen, at han ikke er klar til at lade sig pensionere endnu...
  Biografpremiere: Torsdag 15. juni
  Instruktion: Mikkel Serup
  Skuespillere: Mikkel Boe Følsgaard, Lene Maria Christensen, Søren Malling, Arnold Ocheng m.fl.
  Spilletid: 01:38
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 58min

  Ikke vurderet

  EFC: ABOVE AND BELOW

  17:00
  E - Sal C
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  European Film College Star Alumni Filmfestival - en perlerække af film skabt af tidligere elever på Den Europæiske Filmhøjskole.

  Schweiziske Nicolas Steiners (årgang 05/06) prisvindende debutfilm ABOVE AND BELOW befinder sig et sted imellem dokumentar og fiktion, og foregår i udkanten af det amerikanske samfund - langt væk, ude af syne, off-the-grid.
  Filmen fortæller historien om April, Dave, Cindy, Rick og en mand, der kalder sig selv "The Godfather". Fælles for dem alle er, at de lever steder, de fleste ikke engang vidste eksisterede; dybt nede i de underjordiske flodkanaler under "Sin City", i en forladt militærbunker i den støvede Californiske ørken og i en rumsimulator i Utahs ørken bygget for at forberede en mission til Mars.

  Gennem disse menneskers trængsler og glæder får vi indblik i en for os ukendt verden, hvis indbyggere dog viser sig ikke at være så anderledes fra os andre som man skulle tro.

  OBS! Filmen vises med engelske undertekster.
  Biografpremiere: Lørdag 24. juni
  Instruktion: Nicolas Steiner
  Skuespillere:
  Spilletid: 01:58
  Censur: Ikke vurderet

  1t 47min

  Anbefalet over 7 år

  Your Name - Org. tale - DK tekst

  17:40
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Den største japanske filmsucces på denne side af ’Chihiro og heksene’ handler om Mitsuha og Taki, som krydser spor samtidig med at en stor komet nærmer sig Japan. Mitsuha bor på landet, men længes efter byen. Taki studerer i Tokyo og drømmer om landet. De har aldrig mødt hinanden, men i deres drømme bytter de krop og bevæger sig ind i et parallel-univers, hvor de kommunikerer med hinanden via deres smartphones.

  ’Your name’ er en sværmerisk, følelsesfuld kærlighedsfantasi, der udspiller sig på et såre naturalistisk hverdagsbagtæppe – sat i scene og tegnet frem af Makota Shinkai, hvis forførende, virtuose streg og overvældende billedmagiske evner allerede har givet ham prædikatet som Hayao Miyazakis naturlige arvtager.
  Biografpremiere: Torsdag 4. maj
  Instruktion: Makoto Shinkai
  Skuespillere:
  Spilletid: 01:47
  Censur: Frarådes for børn under 7 år

  1t 37min

  Ikke vurderet

  EFC: METALHEAD

  19:00
  E - Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  European Film College Star Alumni Filmfestival - en perlerække af film skabt af tidligere elever på Den Europæiske Filmhøjskole.

  Mød:
  Árni Filippusson årgang 03/04
  Davíd Óskar Ólafsson årgang 03/04

  Efter at have opnået stor succes med roadmovien Á ANNAN VEG og den amerikanske genindspilning PRINCE AVANLANCHE, gav producerparret Árni Filippusson og Davíd Óskar Ólafsson sig i kast med filmen METALHEAD, instrueret af deres landsmand, Ragnar Bragason.
  Filmen handler om Hera, der lever en sorgløs tilværelse på hendes forældres kvæglandbrug i Island indtil en tragedie rammer familien: Hendes storebror bliver dræbt i en ulykke og Hera bebrejder sig selv for hans død. I sin sorg finder hun trøst i den mørke heavy metal musik, som broren lyttede til og i sine drømme om at blive rockstjerne.

  Årene går mens Hera øver sig på sin guitar og drømmer om at starte et band. Da hun når sine tidlige 20'ere er Hera en rebelsk og misforstået ung kvinde, der konstant skaber problemer for sig selv. Hun drømmer om at flygte fra det hele, men det er altid noget, der kommer i vejen. Da en ung præst flytter til det lille landbrugssamfund og hendes barndomsven vender tilbage med intentionen om at gifte sig med hende, spidser situationen til. Hera må se sig selv i øjnene og indse, at hun ikke kan flygte hele sit liv.

  OBS! Vises med engelske undertekster.
  Biografpremiere: Lørdag 24. juni
  Instruktion: Ragnar Bragason
  Skuespillere: Thora Bjorg Helga, Ingvar Eggert Sigurðsson, Halldóra Geirharðsdóttir mfl.
  Spilletid: 01:37
  Censur: Ikke vurderet

  2t 53min

  Ikke vurderet

  Sieranevada

  20:10
  Sal D
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Alle er sultne og bølgerne går højt. Men ingen kan spise før præsten har været forbi og velsigne måltidet, og han lader vente på sig. Dette er scenen i Cristi Puius ('Hr. Lazarescus sidste rejse) nye prisvindende film, 'Sieranevada', et både nærgående, rørende og morsomt portræt af en rumænsk storfamilie.

  Familiens overhovedet er afgået ved døden og per ortodoks tradition samles familien for at spise og mindes i hans ære. Men uenighederne mellem generationerne er store og det går ikke stille for sig når hemmeligheder og gammelt nag kommer op til overfladen. Samtidig er familiens ældste søn, lægen Lary, midt i sin egen livskrise og det hele kulminerer den eftermiddag i lejligheden i Bukarest.

  Med humor, bid og et evigt nysgerrigt kamera er 'Sieranevada' en mesterlig dramakomedie, sat så realistisk i scene, at man næsten føler man selv er med til festen!
  Biografpremiere: Torsdag 15. juni
  Instruktion: Cristi Puiu
  Skuespillere: Mimi Branescu, Judith State, Bogdan Dumitrache, Dana Dogaru, Sorin Medeleni
  Spilletid: 02:53
  Censur: Ikke vurderet

  2t 17min

  Tilladt over 11 år

  Manchester by the Sea

  20:20
  Sal C
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Efter storebroderens død tvinges Lee Chandler til at overtage ansvaret for sin teenage nevø.

  Det vender op og ned på alt i Lees liv, og tvinger ham til at skulle tage stilling til, hvordan han har levet sit liv hidtil.

  Kenneth Lonergan (You Can Count On Me) har instrueret, og udover Casey Affleck medvirker Lucas Hedges i rollen som teenagedrengen Patrick, der mister sin alt far for tidligt. I øvrige roller ses bl.a. Kyle Chandler og Michelle Williams.
  Biografpremiere: Torsdag 19. januar
  Instruktion: Kenneth Lonergan
  Skuespillere: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler
  Spilletid: 02:17
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  2t 24min

  Tilladt over 15 år

  The Handmaiden

  20:40
  Sal G
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  'The Handmaiden' en episk, gudesmuk og absorberende fortælling fyldt med spænding og kærlighed fra mesteren Park Chan-wook der tidligere har instrueret mesterværket 'Old Boy'.

  I 1930'ernes Japansk-besatte Korea bliver pigen Sookee ansat som handmaiden til den Japanske rigmandsdatter Hideko, som lever et tilbagetrukket liv på en stor landejendom med hendes dominerende onkel.

  Men Sookee har en hemmelighed. Hun er i virkeligheden en tyv, som arbejder for en svindler, der håber at Sookee kan hjælpe ham med at forføre rigmandsdatteren, så han kan få del i familieformuen. Men situationen ændrer sig da Sookee og Hideko opdager nogle uventede følelser for hinanden.
  Biografpremiere: Onsdag 12. april
  Instruktion: Chan-wook Park
  Skuespillere: Min-hee Kim, Jung-woo Ha, Jin-woong Jo, Tae-ri Kim
  Spilletid: 02:24
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  1t 51min

  Tilladt over 11 år

  Moonlight

  21:10
  Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  MOONLIGHT er et intimt og følsomt portræt af en ung mand, der vokser op i et af Miamis hårdere belastede kvarterer.

  Chirons kamp for at finde sin plads i tilværelsen formes af de mennesker, han møder, og de øjeblikke, han gennemlever. Vold og stofmisbrug hører til dagens orden, men i forgrunden er der også ømhed, gribende menneskelige relationer og bryderier med den seksuelle identitet. Alt sammensat i perspektiv af en forbløffende sikker instruktion og ført til dørs af den smukkeste billedside.

  MOONLIGHT vandt prisen for BEDSTE FILM (Drama) ved årets Golden Globe-uddeling, og spås store vinderchancer ved den kommende Oscar-uddeling.
  Biografpremiere: Torsdag 9. februar
  Instruktion: Barry Jenkins
  Skuespillere: Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson, Janelle Monáe, Naomie Harris
  Spilletid: 01:51
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  søndag 25. juni

  Their Finest Hour


  EFC: LAST MEN IN ALEPPO


  E

  Hjertets vej


  Wolf and Sheep


  Heartstone


  EFC: THE WAR SHOW


  E

  Efter stormen


  Den bedste mand


  Your Name - Org. tale - DK tekst


  Kvinde, ukendt


  EFC: VICTORIA


  E

  Sieranevada


  Manchester by the Sea


  Moonlight


   mandag 26. juni

   Kvinde, ukendt


   Du forsvinder


   Wolf and Sheep


   Heartstone


   Hjertets vej


   Efter stormen


   Den bedste mand


   Your Name - Org. tale - DK tekst


   Their Finest Hour


   Sieranevada


   Manchester by the Sea


   The Handmaiden


   Moonlight


    tirsdag 27. juni

    Hesten fra Torino


    Kvinde, ukendt


    Du forsvinder


    Wolf and Sheep


    Hjertets vej


    Efter stormen


    Den bedste mand


    Your Name - Org. tale - DK tekst


    Their Finest Hour


    Heartstone


    Sieranevada


    Manchester by the Sea


    The Handmaiden


    Moonlight


     onsdag 28. juni

     Sieranevada


     S

     Kvinde, ukendt


     Du forsvinder


     Wolf and Sheep


     Heartstone


     Hjertets vej


     Efter stormen


     Den bedste mand


     Your Name - Org. tale - DK tekst


     Babettes Gæstebud


     E

     Manchester by the Sea


     Moonlight


      torsdag 29. juni

      Når noget slutter


      E

      Veronikas to liv


      E

      Kæmpen


      E

       onsdag 5. juli

       Hjertets vej


       S

        onsdag 12. juli

        Kæmpen


        S

         torsdag 13. juli

         En hustlers dagbog


         E

         Girls Lost


         E

         Tulipanfeber


         E

          søndag 16. juli

          SOUND OF REDEMPTION - THE FRANK MORGAN STORY


          E

           onsdag 19. juli

           Tulipanfeber


           S

           Chasing Trane: The John Coltrane Documentary


           E

            fredag 21. juli

            LET'S GET LOST


            E

             onsdag 26. juli

             En hustlers dagbog


             S

             Himmelskibet


             E

             Whitney: Can I Be Me


             E

              onsdag 2. august

              May God Save Us


              S

               torsdag 10. august

               Fortiden foran os


               E

               Mit hjem i Hampstead


               E

               Danserinden


               E

                torsdag 17. august

                Lys i mørket


                E

                Patriarken


                E

                 onsdag 23. august

                 Blue Velvet


                 E

                  søndag 3. september

                  Optimisterne


                  E