Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122
Filtrer visningen:

fredag 17. august

Lykkelænder


12:30

Landet af glas


12:35

Åbenbaringen


13:0018:10

Hereditary


13:10

Fornærmelsen


13:30

I Kill Giants


13:40

The Place


13:40

Sweet Country


14:00

Nancy


14:20

Bergman - Et år, et liv


15:40

Sommeren 1993


15:50

Hvad vil folk sige


15:50

Beast


15:55

Dont Worry, He Wont Get Far on Foot


16:00

Det tredje mord


16:10

Call me by your name


16:20

Wonderful Copenhagen


18:00

Den Skyldige


18:00

Isle of Dogs


18:20

Bølger


18:30

Lady Bird


The Square


Stor som en sol


  fredag 17. august

  1t 10min

  Ikke vurderet

  Lykkelænder

  12:30
  Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Instruktøren Lasse Lau reflekterer og dokumenterer i sin debutfilm, LYKKELÆNDER, den grønlandske identitet. Han arbejder fra et dansk perspektiv, med lader Grønland og grønlænderne fortælle historien om et moderne land, der stadig må forholde sig til fastfrosne fordomme. LYKKELÆNDER er en både kunstnerisk og debatskabende film, der bevæger sig i grænselandet mellem virkelighed og fiktion både i tema og filmisk metode.

  Filmen tager os med på en rejse langs Grønlands kyst. Vi ser landet både indefra og udefra ved billeder af landskaber, arkivklip og små portrætter af grønlændere. 300 års kolonihistorie har sat sit aftryk på både Danmark og Grønland, og grønlænderne er tvunget til at forholde sig til den strøm af fordomme, der kommer fra den gamle kolonimagt, Danmark, hvis borgere, danskerne, ikke har skulle forholde sig til Grønland siden de fik hjemmestyre.
  I 1979 overgik Grønland fra at have status som dansk amt til at have eget hjemmestyre. I over 250 år havde Grønland, som en del af rigsfællesskabet Danmark, været en del af danskernes hverdag, men efter hjemmestyret blev en realitet, blev opmærksomheden i nyhedsbilledet drejet væk fra landet. Den forestilling om Grønland og grønlænderne, der dengang herskede blandt danskerne, hang ved, og derfor er billedet af nutidens Grønland stadig præget af forældede fordomme og myter.

  Men virkeligheden er en anden, og der hersker i Grønland en vilje til at bryde med den koloniale historie og se frem mod en ny politisk bevidsthed, særligt efter der blev etableret selvstyre i 2009. Danskernes billede af grønlænderne er gennemsyret af stereotype forestillinger, misforståelser og fordomme. LYKKELÆNDER tager navn fra sangen af Povl Dissing, og filmen tjener også samme formål; at vise den indforståethed om Grønland, der er opstået i den danske bevidsthed.
  Biografpremiere: Fredag 10. august
  Instruktion: Lasse Lau
  Skuespillere: Vivi Nielsen, Nukâka Coster-Waldau m.fl.
  Spilletid: 01:10
  Censur: Ikke vurderet

  1t 27min

  Anbefalet over 7 år

  Landet af glas

  12:35
  Sal C
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Jas bor alene på et nedlagt gartneri sammen med sin far, der er lastbilchauffør og ofte er væk.

  En dag finder Jas en pige og en gammel dame, der skjuler sig i laden. De kalder sig Neia og Alva og har underligt tøj på og vildt hår.

  Snart ankommer et par agenter fra en hemmelig efterretningstjeneste til gården og begynder at stille en masse spørgsmål.
  Biografpremiere: Torsdag 19. juli
  Instruktion: Jeppe Vig Find, Marie Dalsgaard Rønn
  Skuespillere: Signe Egholm Olsen, Albert Rudbeck Lindhardt, Mads Riisom
  Spilletid: 01:27
  Censur: Frarådes for børn under 7 år

  2t 20min

  Ikke vurderet

  Åbenbaringen

  13:00
  Sal B
  18:10
  Sal B
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Filmen handler om journalisten Jacques, som Vatikanet hyrer til at bidrage til en kanonisk undersøgelse af en påstået hellig åbenbaring i en lille fransk landsby. Som den objektive efterforsker, Jacques har ry for at være, undersøger han den mystiske sag, hvor den unge pige
  Anna påstår at have haft en åbenbaring af Jomfru Maria.

  En sag, der får Jacques til at tage sin egen overbevisning og tro op til genovervejelse. Udover at være en spændende kriminalfortælling om en meget menneskelig efterforskning af et guddommeligt mysterie, er filmen også en udforskning af forholdet mellem tro og viden samt religion og journalistik. Nysgerrigt undersøger ‘Åbenbaringen’ relationen mellem det religiøse og det journalistiske vidnesbyrd; ligesom den også dykker ned i det forhold, som religion og journalistik som institutioner har til hinanden.

  En række interessante spørgsmål åbenbarer sig i filmen. Hvordan forholder religion og journalistik sig til spørgsmålet om sandhed? Hvilket forhold er der mellem den religiøse tros og den faktuelle journalistisk søgen efter mening? På hvilke måder udfylder troen en rolle, som journalistikken ikke kan udfylde - og omvendt? Med sådanne spørgsmål problematiserer filmen både den religiøse og den journalistiske tilgang til vores verden, uden at være fordomsfuld.
  Biografpremiere: Torsdag 26. juli
  Instruktion: Xavier Giannoli
  Skuespillere: Vincent Lindon, Galatéa Bellugi, Patrick d'Assumçao
  Spilletid: 02:20
  Censur: Ikke vurderet

  2t 06min

  Tilladt over 15 år

  Hereditary

  13:10
  Sal D
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Filmen følger familien Graham, som efter at det kvindelige overhoved Ellen dør, og datteren Annie kommer på sporet af nogle kryptiske og skræmmende hemmeligheder om forfædrene.

  Jo mere familien opdager, jo mere bliver de bevidste om den ondsidende skæbne, som de ser ud til at have i vente.
  Biografpremiere: Torsdag 28. juni
  Instruktion: Ari Aster
  Skuespillere: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff
  Spilletid: 02:06
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  1t 54min

  Ikke vurderet

  Fornærmelsen

  13:30
  Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  En sommereftermiddag i Beirut kommer Tony i mundhuggeri med Yasser på grund af et ødelagt nedløbsrør. Tony er mekaniker og libaneser. Yasser er byggechef og er palæstinensisk flygtning.

  Da Yasser kommer med en halvhjertet undskyldning, stikker Tony en utilgivelig fornærmelse til Yasser, og det, der startede som en mindre uoverensstemmelse mellem to dumstædige mænd, vokser til en lokal sag i nabolaget og eskalerer til en gigantisk og principiel retssag, som følges af hele nationen.
  Biografpremiere: Torsdag 2. august
  Instruktion: Ziad Doueiri
  Skuespillere: Adel Karam, Kamel El Basha, Camille Salameh
  Spilletid: 01:54
  Censur: Ikke vurderet

  1t 37min

  Ikke vurderet

  I Kill Giants

  13:40
  Sal G
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Danske Anders Walter har fået en imponerende start på sin karriere. Først vandt han en Oscar for sin kortfilm 'Helium', og nu er han så klar med sin første spillefilm. 'I Kill Giants' fik en begejstret modtagelse ved verdenspremieren på Toronto Film Festival, hvor den blev sammenlignet med 'Pans labyrint' og 'Where the Wild Things Are'.

  Med blændende dramatisk og visuel sikkerhed lader Walter de indre og ydre verdener smelte sammen for nørden Barbara. Hun mobbes i skolen, negligeres i familien og søger følgelig tilflugt i sin egen fantasiverden, hvor hun tager kampen op med både dæmoner og kæmper.
  Biografpremiere: Torsdag 5. juli
  Instruktion: Anders Walter
  Skuespillere: Madison Wolfe, Zoe Saldana, Imogen Poots, Sydney Wade, Rory Jackson
  Spilletid: 01:37
  Censur: Ikke vurderet

  1t 46min

  Ikke vurderet

  The Place

  13:40
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  En mystisk mand sidder ved et cafébord et sted i Rom. Hans ’arbejde’ er at opfylde folks mest indtrængende ønsker. Til gengæld skal hans kunder så udføre bizarre, til tider grusomme, opgaver for ham.

  En nonne skal få troen tilbage på at hun kan blive gravid, en gammel mand skal kureres for Alzheimer – hvilket kræver, at hans hustru indvilger i at placere en bombe på et offentligt sted – og en pige skal blive smukkere, hvis hun begår et røveri, der indbringer præcis 100.000 euro og 5 cent.

  Som i Genoveses forrige film, ’Perfect Strangers’, er ’The Place’ en film, hvor mange liv og skæbner flettes sammen, mens handlingen langsomt drejes i en stadigt mørkere og mere surrealistisk retning.
  Biografpremiere: Torsdag 2. august
  Instruktion: Paolo Genovese
  Skuespillere: Valerio Mastandrea, Marco Giallini, Alessandro Borghi m.fl.
  Spilletid: 01:46
  Censur: Ikke vurderet

  1t 53min

  Ikke vurderet

  Sweet Country

  14:00
  Sal E
  19:00
  Sal E
  21:20
  Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Vinderen af Special Jury-prisen på Venedig Filmfestival er en fremragende western om en menneskejagt i det nordlige Australien. Da den midaldrende Aboriginal, Sam, dræber en hvid krigsveteran i selvforsvar, bliver han øjeblikkeligt eftersøgt for mord og tvinges til at flygte ud i den dødelige ødemark med sin familie.

  Ordensmagten er dog lige i hælene på ham, anført af den nidkære Sergeant Fletcher. Men da de sande detaljer om mordet langsomt kommer op til overfladen, begynder lokalsamfundet at betvivle om retfærdigheden virkelig sker fyldest…

  Biografpremiere: Torsdag 9. august
  Instruktion: Warwick Thornton
  Skuespillere: Bryan Brown, Matt Day, Tremayne Doolan
  Spilletid: 01:53
  Censur: Ikke vurderet

  1t 26min

  Ikke vurderet

  Nancy

  14:20
  Sal C
  20:00
  Sal G
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Nancy har den overbevisning, at hun er blevet kidnappet som barn. En dag møder hun et par, hvis barn forsvandt for 30 år siden.

  Pludselig kommer overbevisningen meget tæt på virkeligheden – og det bliver svært for Nancy at skelne mellem fantasi og virkelighed.

  Tiden går og trioens bånd vokser sig større og stærkere og tvivlen bliver byttet ud med en optimistisk tro.
  Biografpremiere: Torsdag 16. august
  Instruktion: Christina Choe
  Skuespillere: Andrea Riseborough, Steve Buscemi, Ann Dowd, John Leguizamo, J. Smith-Cameron
  Spilletid: 01:26
  Censur: Ikke vurderet

  1t 57min

  Ikke vurderet

  Bergman - Et år, et liv

  15:40
  Sal D
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Den 14. juli i år ville Ingmar Bergman have fyldt 100 år og i den ganske særlige anledning, præsenterer vi nu dokumentarfilmen ”Bergman – Et år, et liv”.

  Instruktør Jane Magnusson har med filmen forsøgt at portrættere HELE mennesket Bergman – alle hans sider. Både de fantastiske og de mindre flatterende for at forstå denne store kunstner endnu bedre.

  Filmen tager sit udgangspunkt i 1957, hvor Ingmar Bergman fik sit store gennembrud. 1957 var året, hvor Bergman var allermest produktiv – han lavede to spillefilm, havde premiere på ”Det syvende sejl” og ”Ved vejs ende”, stod bag fire teateropsætninger, en TV film, havde seks børn og fire forhold, og der sker samtidig en masse andre vigtige ting i hans liv.

  Ingmar Bergman betragtes af mange som en af verdens absolut største kunstnere i moderne tid, først og fremmest indenfor film og ikke mindst ved Cannes Film Festival efter gentagne triumfer.

  ”Bergman – Et år, et liv” havde sin verdenspremiere på Cannes Film Festival i år.
  Biografpremiere: Torsdag 12. juli
  Instruktion: Jane Magnusson
  Skuespillere: Ingmar Bergman, Lena Endre, Thorsten Flinck m.fl.
  Spilletid: 01:57
  Censur: Ikke vurderet

  1t 38min

  Ikke vurderet

  Sommeren 1993

  15:50
  Sal G
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Sommeren 1993 vandt debutprisen på Berlinalen i 2017 og har siden begejstret på et hav af festivaler med sin afdæmpede og knivskarpe skildring af en 6-årig piges kamp med livet.

  Frida har mistet først sin far og nu sin mor og flyttes derfor fra Barcelona til en onkel og tante ude på landet. Deres empati er næsten grænseløs, men Frida har en afmægtig sorg og smerte i sin lille krop. Et uformuleret råb om hjælp og kontakt, som får destruktivt udtryk, og ikke alene slider på dem alle, men måske også truer parrets egen 3-årige datter.

  Carla Simón instruerer med ømhedens skalpel og skildrer gribende usentimentalt en sammenbragt familie, der forsøger at nå ind til kernen. Resultatet er en intim, eftertænksom og ultimativt varm film, der ikke vil efterlade en eneste forælder uberørt.

  PRESSEN SKRIVER:

  6 stjerner - 'HJERTEKNUGENDE VIDUNDER... MAN SKAL VÆRE LAVET AF GRANIT, HVIS MAN IKKE FORELSKER SIG I DENNE VIDUNDERLIGE, VELSPILLEDE OG KÆRLIGE FILM' - CinemaOnline.dk

  5 stjerner - ' FÆNOMENALT... MED BÅDE HUMOR OG SPÆNDING ' - Jyllands-Posten

  5 stjerner - ' ET LILLE SANSELIGT MIRAKEL... SITRENDE INDLEVELSE OG ÆGTHED' - Kristeligt Dagblad

  5 stjerner - 'PRAGTVÆRK' - Aarhus Stiftstidende

  'FULDKOMMEN OVERBEVISENDE'
  Weekendavisen

  'LIVSBEKRÆFTENDE' - Information
  Biografpremiere: Torsdag 7. juni
  Instruktion: Carla Simón
  Skuespillere: Laia Artigas, Paula Robles, Bruna Cusí
  Spilletid: 01:38
  Censur: Ikke vurderet

  1t 46min

  Tilladt over 15 år

  Hvad vil folk sige

  15:50
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  16-årige Nisha lever et dobbeltliv: Hjemme hos sin pakistanske familie er hun den perfekte datter, men når hun er ude med sine venner, er hun en normal, norsk teenager. En dag afsløres hendes dobbeltliv og to verdner kolliderer voldsomt, da hendes far tager Nisha i at kysse med sin norske kæreste.

  For at sætte et eksempel, beslutter Nishas forældre sig for at kidnappe deres egen datter og placere hende hos slægtninge i Pakistan. Nisha befinder sig nu et for hende fremmed land, hvor hun må lære at tilpasse sig forældrenes levevis.

  HVAD VIL FOLK SIGE er et rørende drama om det komplekse forhold mellem far og datter. Det er historien om en ung kvinde, der må finde sin egen vej i livet, og den 18-årige hovedrolleindehaver Maria Mozdah gør en imponerende debut på det store lærred.

  I rollen som faren ses Adil Hussain, som flere måske vil genkende fra internationale succeser som LIFE OF PI.

  Anmelderne skriver:

  “Formidabel sans for nuancerne”
  Jyllands-Posten - 5 stjerner

  ”Et mesterstykke i autenticitet og filmisk fortællelyst”
  ELLE - 5 stjerner

  ”Fængslende”
  Avisen.dk - 5 stjerner

  “Nervepirrende intenst”
  Kinosaur - 5 stjerner

  ”Nuanceret og vigtig” ”en gave til den skandinaviske filmskat”
  Filmmagasinet Nosferatu - 5 stjerner

  "Flot og vedkommende"
  Politiken - 4 hjerter
  Biografpremiere: Torsdag 19. april
  Instruktion: Iram Haq
  Skuespillere: Maria Mozdah, Adil Hussain, Ekavali Khanna mfl.
  Spilletid: 01:46
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  1t 47min

  Ikke vurderet

  Beast

  15:55
  Sal B
  21:00
  Sal B
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Beast er et berusende og fascinerende britisk thriller drama om et isoleret lille øsamfund, hvor den unge kvinde Moll forelsker sig i den gådefulde outsider Pascal.

  Pascal hjælper hende med at bryde fri fra hendes undertrykkende familie, men da han pludselig mistænkes for en række brutale mord, må Moll vælge om hun vil stå ved Pascals side og forsvare ham, eller om hun vil vende ham ryggen...
  Biografpremiere: Torsdag 26. juli
  Instruktion: Michael Pearce
  Skuespillere: Jessie Buckley, Johnny Flynn, Geraldine James, Trystan Gravelle, Charley Palmer Rothwell
  Spilletid: 01:47
  Censur: Ikke vurderet

  1t 53min

  Ikke vurderet

  Dont Worry, He Wont Get Far on Foot

  16:00
  Sal A
  19:20
  Sal A
  21:35
  Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Før ulykken var den unge John dybt alkoholiseret, men da han mister sin førlighed, må han træffe nye beslutninger om, hvad han vil med sit liv.

  Problemet er, at livet som handikappet kun kaster brænde på Johns eget bål af selvmedlidenhed og den dertilhørende tørst.

  Da alt står værst til, opdager John, at han kan lave satiretegninger med en sort humoristisk vinkel på livets mange rådne situationer. Snart er John på vej til et nyt og bedre liv.
  Biografpremiere: Torsdag 9. august
  Instruktion: Gus Van Sant
  Skuespillere: Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara
  Spilletid: 01:53
  Censur: Ikke vurderet

  2t 04min

  Ikke vurderet

  Det tredje mord

  16:10
  Sal C
  18:40
  Sal C
  21:10
  Sal C
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  For 30 år siden blev Misumi dømt for mord og aftjente herefter en lang fængselsstraf. Nu er han anklaget for et dødeligt røveri, og hvis han kendes skyldig, skal han regne med dødsstraf. Den succesrige advokat Shigemori ved allerede fra starten af retssagen, at han vil få mere end svært ved at få frikendt den anklagede, men noget i hans klients historie stemmer ikke. Selv om Misumi allerede har taget fuldt ansvar for forbrydelsen, tvivler Shigemori på at han virkelig er morderen.

  DET TREDJE MORD er en fængslende og anderledes kriminalfortælling, der udfordrer sit publikum med sit uforudsigelige plot og medrivende skuespilpræstationer. Forestil dig 'True Detective' på japansk: Den dystre thrillergenre kombineres med komplekse iagttagelser omkring familiebånd, fraværende fædre og ensomhed. Instruktør Hirokazu Kore-eda kredser som altid omkring de vigtige ting i livet, nu indenfor den inciterende krimi-genre, som her udføres på japansk med dertilhørende snert af poesi og eftertænksomhed.

  PRESSEN SKRIVER:
  Kristeligt dagblad, 5 stjerner: ”mesterlig og tankevækkende”

  Filmmagasinet Ekko, 5 stjerner: ”intenst .. vellykket krimi-afstikker”

  Cinemazone.dk, 5 stjerner: ”mesterklasse … udfordrer og binder os til biografsædet”

  Kinosaur, 5 stjerner: ”dybt fascinerende”

  Jyllands-Posten, 4 stjerner: ’er en af japansk films bedste nulevende instruktører’’

  Politiken, 4 hjerter

  Soundvenue, 4 stjerner: ’raffineret’

  Filmmagasinet Nosferatu, 4 stjerner: "smuk og velfortalt"

  City Lights Filmblog, 4 stjerner: ’fascinerende og flot’
  Biografpremiere: Torsdag 16. august
  Instruktion: Hirokazu Koreeda
  Skuespillere: Masaharu Fukuyama, Kôji Yakusho, Shinnosuke Mitsushima
  Spilletid: 02:04
  Censur: Ikke vurderet

  2t 12min

  Tilladt over 11 år

  Call me by your name

  16:20
  Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Sony Pictures’ romantiske drama ”Call Me By Your Name” med instruktion af italienske Luca Guadagnino (’I Am Love’, ’A Bigger Splash’) blev en af de helt store filmoplevelser på Sundance 2017.

  I filmen møder vi Elio, som forelsker sig dybt I sin fars sommerpraktikant Oliver. For Elio bliver det en sommer, han aldrig glemmer, og som han i tankerne siden vender tilbage til igen og igen.

  'Call Me By Your Name' er baseret på den amerikanske forfatter André Acimans anmelderroste roman & som i øvrigt selv har en lille rolle i filmen.

  'Call Me By Your Name' har fået manuskript af 89-årige James Ivory, som tilbage i 80’erne og 90’erne bl.a. skrev manuskript til klassikere som 'Howards End' og 'Resten af dagen'.
  Biografpremiere: Torsdag 1. februar
  Instruktion: Luca Guadagnino
  Skuespillere: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel
  Spilletid: 02:12
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 38min

  Ikke vurderet

  Wonderful Copenhagen

  18:00
  Sal G
  21:40
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  En ung østeuropæisk kvinde tager til København for at arbejde, men tvinges ud i prostitution af bagmænd.

  Tanja åbner en café i Kødbyen på Vesterbro, og hun bliver uforvarende en del af hændelserne, og får indblik i et miljø hun ikke kendte eksistensen af.

  Ved tilfældigheder vikles Tanja ind i den unge kvindes skæbne, men må snart erkende, at hendes forsøg på at hjælpe får fatale konsekvenser.
  Biografpremiere: Torsdag 16. august
  Instruktion: Bo Tengberg
  Skuespillere: Julie Christiansen, Jens Andersen, Trine Pallesen, Bjarne Henriksen
  Spilletid: 01:38
  Censur: Ikke vurderet

  1t 25min

  Tilladt over 11 år

  Den Skyldige

  18:00
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Politibetjenten Asger Holm besvarer et 112 opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt starter en nervepirrende jagt på kvinden og hendes kidnapper.

  Med telefonen som eneste redskab kæmper Asger imod tiden for at redde kvinden. Men snart viser det sig, at forbrydelsen er større end Asger først troede.
  Biografpremiere: Torsdag 14. juni
  Instruktion: Gustav Möller
  Skuespillere: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen, Jacob Hauberg Lohmann
  Spilletid: 01:25
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 41min

  Anbefalet over 7 år

  Isle of Dogs

  18:20
  Sal D
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Filmen er instruktør Wes Andersons seneste værk og ligesom tidligere får han hjælp fra en perlerække af store skuespillere og kunstnere som Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, Frances McDormand og Yoko Ono m.fl.

  Filmen fortæller historien om ATARI KOBAYASHI, en 12-årig dreng i den korrupte Borgmester Kobayashis varetægt. Da alle hunde i Megasaki City forvises til en enorm losseplads-ø, tager Atari afsted i et miniature Junior-Turbo propelfly og flyver til Trash Island for at finde sin forsvundne bodyguard-hund, Spots.

  Med assistance fra en flok umage hunde-venner, påbegynder han en episk rejse, der vil få altafgørende betydning for Megasaki Citys fremtid.
  Biografpremiere: Torsdag 31. maj
  Instruktion: Wes Anderson
  Skuespillere: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton
  Spilletid: 01:41
  Censur: Frarådes for børn under 7 år

  0t 30min

  Ikke vurderet

  Bølger

  18:30
  E - Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  E
  Kortfilmen er sat på Rømø, hvor de massive naturkræfter sætter dagsordenen, og hvor der er langt mellem husene udenfor turistsæsonen.
  Den handler om Freja og Albert, der bor sammen, elsker hinanden og dyrker sex med hinanden i hemmelighed. Freja er lærer på en lokal skole, og Albert er lærling hos en tømrer. Der er 21 år mellem dem. Omverdenen stiller spørgsmål, Frejas biologiske ur tikker, og den hjemmeskolede Albert har svært ved at kommunikere med sine jævnaldrende.
  Biografpremiere: Fredag 17. august
  Instruktion: Thomas Elley
  Skuespillere: Charlotte Munck, Oscar Dyekjær Giese
  Spilletid: 00:30
  Censur: Ikke vurderet

  1t 34min

  Anbefalet over 7 år

  Lady Bird

  19:45
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Christine er i mere end almindeligt teenageoprør i Sacramento – Californiens svar på Midtvesten. Hun vil så langt væk fra barndomshjemmet som muligt.

  Hun vil ikke engang bruge det navn, hendes forældre gav hende ved dåben, men det, hun har givet sig selv: Lady Bird. Men hun er endt på den lokale kristne high school, hvor hun har svært ved at passe ind og vakler mellem de forskellige kliker. Alt imens drømmer hun om at komme på college ovre på Østkysten – hvor de har kultur. Derhjemme kæmper hun samtidig bitre kampe med sin mor, som altid kritiserer hende.

  Det bliver ikke bedre af, at hendes far mister sit arbejde og moderen må tag ekstra vagter. Et lyspunkt er dog, at hun kommer med i årets musical, hvor hun møder den søde og respektfulde Danny, der kommer fra den velhavende del af Sacramento. Og snart blomstrer romantikken.
  Biografpremiere: Torsdag 26. april
  Instruktion: Greta Gerwig
  Skuespillere: Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Odeya Rush, Laurie Metcalf, Lucas Hedges
  Spilletid: 01:34
  Censur: Frarådes for børn under 7 år

  2t 22min

  Tilladt over 15 år

  The Square

  20:30
  Sal D
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Christian (Claes Bang) er en succesfuld kurator på et stort og anerkendt kunstmuseum i Stockholm.

  En dag bliver hans telefon og pung stjålet, hvilket sætter spørgsmål ved hans progressive verdenssyn og fattede facade. Samtidig skal han håndtere åbningen af en ny kunstinstallation, ‘The Square’.

  ”The Square” vandt Guldpalmen ved Cannes Festivalen 2017.
  Biografpremiere: Torsdag 23. november
  Instruktion: Ruben Östlund
  Skuespillere: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary
  Spilletid: 02:22
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  1t 20min

  Ikke vurderet

  Stor som en sol

  21:50
  Sal G
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Kan man nå solen med begge ben på jorden?

  Efter to kritiker-roste albums er The Minds of 99 på rekordtid blevet et af Danmarks mest populære rockbands. De er nu i færd med at lave deres tredje udgivelse; Solkongen. Med deres syrede tekster, en fuckfinger til genrer og vingerne limet sammen af mange års venskab, vil de endnu højere op at flyve.

  Filmen bevæger sig med rundt fra udsolgte koncerter til isolation i en bunker og i et langt trip på Bornholm. Alt i mens forsøger de at finde fodfæste i en brydningstid, både internt og i den verden de lever i. Frontfiguren og perfektionisten, Niels Brandt, balancerer mellem sine egne ambitioner og en person som egentlig bare er Niels på 33 år.

  Netop som de fem venner står på springbrættet til drømmen, de sammen har haft siden barnsben, er Niels’ kreative drivkraft – Mørket – pludseligt forsvundet. Er Niels nødt til at søge tilbage i mørket for at få sine visioner ud? Og kan limen i vingerne holde til at nærme sig solen endnu mere?
  Biografpremiere: Torsdag 14. juni
  Instruktion: Kasper Kiertzner
  Skuespillere: Niels Brandt, The Minds of 99
  Spilletid: 01:20
  Censur: Ikke vurderet

  lørdag 18. august

  Lykkelænder


  Landet af glas


  Åbenbaringen


  Hereditary


  Fornærmelsen


  I Kill Giants


  The Place


  Sweet Country


  Nancy


  Bergman - Et år, et liv


  Sommeren 1993


  Hvad vil folk sige


  Beast


  Dont Worry, He Wont Get Far on Foot


  Det tredje mord


  Call me by your name


  Wonderful Copenhagen


  Den Skyldige


  Gold


  E

  Isle of Dogs


  Lady Bird


  The Square


  Stor som en sol


   søndag 19. august

   Lykkelænder


   Landet af glas


   Åbenbaringen


   Hereditary


   Fornærmelsen


   I Kill Giants


   The Place


   Sweet Country


   Nancy


   Bergman - Et år, et liv


   Sommeren 1993


   Hvad vil folk sige


   Beast


   Dont Worry, He Wont Get Far on Foot


   Det tredje mord


   Call me by your name


   Wonderful Copenhagen


   Den Skyldige


   Isle of Dogs


   Lady Bird


   The Square


   Stor som en sol


    mandag 20. august

    Lykkelænder


    I Kill Giants


    The Place


    Sweet Country


    Bergman - Et år, et liv


    Sommeren 1993


    Hvad vil folk sige


    Beast


    Dont Worry, He Wont Get Far on Foot


    Det tredje mord


    Call me by your name


    Wonderful Copenhagen


    Den Skyldige


    Åbenbaringen


    Isle of Dogs


    Lady Bird


    Nancy


    The Square


    Stor som en sol


     tirsdag 21. august

     Lykkelænder


     Landet af glas


     Åbenbaringen


     Hereditary


     Fornærmelsen


     I Kill Giants


     The Place


     Sweet Country


     Nancy


     Bergman - Et år, et liv


     Sommeren 1993


     Hvad vil folk sige


     Beast


     Dont Worry, He Wont Get Far on Foot


     Det tredje mord


     Call me by your name


     Wonderful Copenhagen


     Den Skyldige


     Det syvende segl - CIN


     E

     Lady Bird


     The Chinese Widow - CIN


     E

     Stor som en sol


      onsdag 22. august

      Dont Worry, He Wont Get Far on Foot


      S

      Lykkelænder


      Landet af glas


      Åbenbaringen


      Hereditary


      Fornærmelsen


      I Kill Giants


      The Place


      Sweet Country


      Nancy


      Bergman - Et år, et liv


      Sommeren 1993


      Hvad vil folk sige


      Beast


      Det tredje mord


      Call me by your name


      Wonderful Copenhagen


      Den Skyldige


      Isle of Dogs


      Lady Bird


      The Square


      Stor som en sol


       torsdag 23. august

       SYRISKE FILMDAGE: ET FORÅR HAR PASSERET & FOUR O'CLOCK PARADISE TIME


       E

        fredag 24. august

        SYRISKE FILMDAGE: UNDOCUMENTED


        E

        Papillon


        E

         lørdag 25. august

         Lykke-Per


         E

         SYRISKE FILMDAGE: SOLITAIRE


         E

          søndag 26. august

          SYRISKE FILMDAGE: FIRES


          E

           tirsdag 28. august

           Amadeus - Director's Cut - CIN


           E

           Skiptrace - CIN


           E

            onsdag 29. august

            Det tredje mord


            S

            Oplæsning med Pop-Op Poeterne


            E

             torsdag 30. august

             Lykke-Per


              fredag 31. august

              Lykke-Per


              Best F(r)iends volume 1


              E

              Best F(r)iends volume 2


              E

               lørdag 1. september

               Lykke-Per


               Mod Solnedgangen (Hikari)


               E

                søndag 2. september

                En Festlig Dag - Søndag i Paradis


                E

                Lykke-Per


                Nils Malmros jubilæumskavalkade: Foredrag om de tre første film - En Mærkelig Kærlighed, Lars-Ole 5.c og Drenge


                E

                 mandag 3. september

                 Lykke-Per


                 L

                 Aarhus Festuge - Completely in the Present


                 E

                  tirsdag 4. september

                  Lykke-Per


                  Sheikh Jackson - CIN


                  E

                  The Preacher - CIN


                  E

                   onsdag 5. september

                   Lykke-Per


                   The Raft - DOXBIO


                   E

                    torsdag 6. september

                    Whitney


                    E

                     søndag 9. september

                     Nils Malmros jubilæumskavalkade: Kundskabens Træ - film og foredrag


                     E

                      tirsdag 11. september

                      Skandalen i Milano - CIN


                      E

                      Leonard Cohen - Im your man - CIN


                      E

                       onsdag 12. september

                       Let's Get Lost


                       E

                        torsdag 13. september

                        Mod Solnedgangen (Hikari)


                        E

                         fredag 14. september

                         Cinema Paradiso


                         E

                          lørdag 15. september

                          AMMA: SCIENCE OF COMPASSION


                          E

                           søndag 16. september

                           Nils Malmros jubilæumskavalkade: Århus by Night og Skønheden og Udyret - film og foredrag


                           E

                            tirsdag 18. september

                            Væbnet med ord og vinger - CIN


                            E

                            Ind i vildmarken - CIN


                            E

                             fredag 21. september

                             Hjertelandet


                             E

                              lørdag 22. september

                              The Wife


                              E

                               søndag 23. september

                               Nils Malmros jubilæumskavalkade: Barbara - film og foredrag


                               E

                                tirsdag 25. september

                                Persona - CIN


                                E

                                Døden sletter alle spor - CIN


                                E

                                 fredag 28. september

                                 Grænse


                                 E

                                  søndag 30. september

                                  Nils Malmros jubilæumskavalkade: At Kende Sandheden - film og foredrag


                                  E

                                   tirsdag 2. oktober

                                   Scarface - CIN


                                   E

                                   En tosset diktator - CIN


                                   E

                                    torsdag 4. oktober

                                    Aurore 50 Somre


                                    E

                                     søndag 7. oktober

                                     Øst for Paradis - Søndag i Paradis


                                     E

                                     Nils Malmros jubilæumskavalkade: Kærestesorger


                                     E

                                      tirsdag 9. oktober

                                      Tilbage til fremtiden - CIN


                                      E

                                      Tilbage til fremtiden - Del II - CIN


                                      E

                                       onsdag 10. oktober

                                       Easy Rider


                                       E

                                        torsdag 11. oktober

                                        Shoplifters


                                        E

                                         søndag 14. oktober

                                         Nils Malmros jubilæumskavalkade: Sorg og Glæde og Kærlighedens Smerte - film og foredrag


                                         E

                                          tirsdag 16. oktober

                                          Halløj i Operaen - CIN


                                          E

                                          Melancholia - CIN


                                          E

                                           tirsdag 23. oktober

                                           Himmelskibet - CIN


                                           E

                                           Buena Vista Social Club: Adios - CIN


                                           E

                                            tirsdag 30. oktober

                                            Troldmanden fra Oz - CIN


                                            E

                                            Sex, Løgn og Video - CIN


                                            E

                                             søndag 4. november

                                             Point Blank - Søndag i Paradis


                                             E

                                              onsdag 7. november

                                              Barndommens Gade


                                              E