Paradisgade 7-9
8000 Århus C
86193122

fredag 28. juli

Heartstone


Tulipanfeber


En hustlers dagbog


Minder fra i går - Org. tale


May God Save Us


Dunkirk


Whitney: Can I Be Me


Kæmpen


Their Finest Hour


Wolf and Sheep


Personal Shopper


Når noget slutter


Chasing Trane: The John Coltrane Documentary


Manchester by the Sea


Moonlight


Efter stormen


Den bedste mand


  fredag 28. juli

  2t 09min

  Tilladt over 11 år

  Heartstone

  15:30
  Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  En afsides fiskerlandsby i Island. Teenagedrengene Thor og Christian oplever en turbulent sommer. Én forsøger at vinde en piges hjerte, mens den anden opdager nye følelser over for sin bedste ven. Da sommeren slutter, og Islands barske natur genfinder sin styrke, er det tid til at forlade legepladsen og se voksenlivet i øjnene.

  HEARTSTONE er en smuk og sanselig film af den islandske instruktør Gudmundur Gudmundsson. Den har vundet et hav af priser – bl.a. på filmfestivalen i Venedig og senest på CPH PIX, hvor den løb med Publikumsprisen sidste år. Udover de unge hovedroller, der begge har et imponerende naturtalent for skuespil, ses også danske Søren Malling i endnu en stærk rolle.
  Biografpremiere: Torsdag 8. juni
  Instruktion: Gudmundur Gudmundsson
  Skuespillere: Baldur Einarsson, Blær Hinriksson, Diljá Valsdóttir, Katla Njálsdóttir, Jónína Þórdís Karlsdóttir
  Spilletid: 02:09
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 47min

  Tilladt over 11 år

  Tulipanfeber

  15:30
  Sal F
  19:15
  Sal G
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Oscarvinder Alicia Vikander fra ’Den danske pige’ er tilbage i et elegant og medrivende drama om kærlighed og begær, hvor hun spiller over for Christoph Waltz og Judi Dench.

  Amsterdam i 1600-tallet. Den velhavende og aldrende købmand Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) hyrer en ung maler til at male et portræt af sin unge, smukke hustru, Sophia (Alicia Vikander) og ham selv. Sophia og maleren forelsker sig i hinanden, mens hun sidder model for ham.

  De indleder en passioneret og hemmelig affære og mens tulipanfeberen er på sit højeste, iværksætter de to elskende en risikabel og livsfarlig plan for at sikre en fremtid sammen.
  Biografpremiere: Torsdag 13. juli
  Instruktion: Justin Chadwick
  Skuespillere: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Cara Delevingne, Christoph Waltz,
  Spilletid: 01:47
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 37min

  Ikke vurderet

  En hustlers dagbog

  15:30
  Sal G
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Vi følger Metin, en ung småforbryder i en af Stockholms forstæder, hvor de uskrevne regler gælder og de lokale, etniske domstole altid har det sidste ord.

  Metin skriver dagbog om alt han ser og gør – alle navne og steder dokumenteres i mindste detalje.

  Metin drømmer om at blive skuespiller og da han mister sin dagbog efter en uforglemmelig optræden til teaterskolens optagelsesprøve bliver Metins liv aldrig det samme igen.
  Biografpremiere: Torsdag 13. juli
  Instruktion: Ivica Zubak
  Skuespillere: Lena Endre, Shebly Niavarani, Madeleine Martin, Mahmut Suvakci, Arvin Kananian
  Spilletid: 01:37
  Censur: Ikke vurderet

  1t 48min

  Ikke vurderet

  Minder fra i går - Org. tale

  15:40
  Sal D
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Isao Takahata (Fortællingen om Prinsesse Kaguya) har signeret denne klassiker fra Hayao Miyazakis Studio Ghibli - en varm, vemodig og vidunderligt hjertegribende historie om den 27-årige Taeko.

  Til hverdag passer hun et kedeligt kontorjob, men på et besøg i barndommens landsby vælder barndomsminderne pludselig frem. Filmen er oprindeligt fra 1991, men blev relanceret i USA sidste år – til overgivne anmeldelser.

  Filmen vises på japansk med danske undertekster.
  Biografpremiere: Torsdag 27. juli
  Instruktion: Isao Takahata
  Skuespillere:
  Spilletid: 01:48
  Censur: Ikke vurderet

  2t 04min

  Ikke vurderet

  May God Save Us

  15:50
  Sal C
  20:10
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Madrid, 2011. Den varmeste august i mands minde. Halvanden million pilgrimme afventer pavens besøg og byen er under overvågning af sikkerhedsstyrker.

  En række ældre kvinder bliver pludseligt myrdet. To politikommissærer, som ingen ønsker at arbejde med, sættes på opgaven at opklare mordmysterierne.

  Men det viser sig at være vanskeligere end som så og filmens spænding stiger, da vi som publikum får at vide, hvem seriemorderen er og følger denne udi hans gerninger.
  Biografpremiere: Torsdag 27. juli
  Instruktion: Rodrigo Sorogoyen
  Skuespillere: Antonio de la Torre, Roberto Álamo, Javier Pereira
  Spilletid: 02:04
  Censur: Ikke vurderet

  1t 47min

  Tilladt over 15 år

  Dunkirk

  16:40
  Sal B
  18:00
  Sal E
  20:30
  Sal C
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Christopher Nolans stærkt imødesete nye film er et på én gang intimt og episk drama, der har taget sin titel fra den franske havneby ved Den Engelske Kanal, hvorfra de allierede styrker i 1940 fik evakueret ikke mindre end 340.000 britiske og franske soldater, som var omringet af nazisterne og kun havde én udvej - over vandet.

  Underlægningsmusikken er af Hans Zimmer, mens Hoyte van Hoytema har fotograferet - alt sammen med så meget schwung, sturm und drang, at tankerne uvilkårligt ledes i retning af Spielbergs ligeledes imposante ’Saving Private Ryan’, som udspillede sig under den samme krig og i samme område.
  Biografpremiere: Torsdag 20. juli
  Instruktion: Christopher Nolan
  Skuespillere: Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance, Harry Styles, Kenneth Branagh
  Spilletid: 01:47
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  1t 45min

  Anbefalet over 7 år

  Whitney: Can I Be Me

  16:45
  Sal A
  21:10
  Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Et unikt portræt af popmusikkens første kvindelige sorte megastjerne. Historien om Whitney Houstons spektakulære liv og alt for tidlige død fortælles gennem intimt arkivmateriale, interviews med inderkredsen og koncert- og backstageoptagelser, der ikke tidligere har været offentliggjort.

  Fra de spæde år som gospelsanger i den lokale kirke til den verdensomspændende berømmelse med hits som ’I Wanna Dance With Somebody’, ’I Will Always Love You’ og ikke mindst filmen ’The Bodyguard’.

  For en stund indtog Whitney verden med bredt tandpastasmil og en enorm selvsikkerhed på scenen. Siden fulgte det stormombruste forhold til Bobby Brown og det altødelæggende stofmisbrug, som førte til hendes død i 2012 – kun 48 år gammel. Hendes arv er enorm: Ingen Rihanna eller Beyoncé uden Whitney. Filmen er produceret af folkene bag Oscar-vinderen ’Searching for Sugarman’.
  Biografpremiere: Onsdag 26. juli
  Instruktion: Nick Broomfield, Rudi Dolezal
  Skuespillere: Whitney Houston, Bobbi Kristina Brown, Bobby Brown m.fl.
  Spilletid: 01:45
  Censur: Frarådes for børn under 7 år

  1t 26min

  Tilladt over 11 år

  Kæmpen

  17:25
  Sal G
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Rikard er en autistisk og alvorligt vanskabt ung fyr, som forsøger at finde hans vej tilbage til sin fortabte mor gennem pétanque-sporten og med hjælp fra en 50 meter høj kæmpe.

  Hans skrøbelige fysik i et barskt og fordømmende miljø gør situationen vanskelig for Rikard. Men i pétanque-klubben har han sin bedste ven der kæmper for ham gennem tykt og tyndt.

  I sin overbevisning om at hans mor tager ham tilbage, hvis han vinder det skandinaviske pétanque mesterskab forsøger Rikard det umulige, imens kæmpen holder øje fra oven.
  Biografpremiere: Torsdag 29. juni
  Instruktion: Johannes Nyholm
  Skuespillere: Christian Andrén, Johan Kylén, Anna Bjelkerud, Linda Faith
  Spilletid: 01:26
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 57min

  Tilladt over 11 år

  Their Finest Hour

  17:40
  Sal F
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Under nazisternes bombeangreb på London i 1940 er Storbritannien i dyb krise.

  Landets ledere har desperat brug for at højne folkets moral. Man beslutter at sætte den uerfarne manuskriptforfatter Catrin Cole (Gemma Arterton) til at lave en patriotisk film, der kan give briterne håb og – forhåbentligt – inspirere USA til at gå ind i krigen.

  Sammen med en broget gruppe af filmarbejdere og skuespillere kastes Catrin ud på en rejse, hvor hun både finder sin stemme, kærligheden og filmmagien midt i krigens larm. En rørende, vittig og romantisk film instrueret af danske Lone Scherfig.
  Biografpremiere: Torsdag 4. maj
  Instruktion: Lone Scherfig
  Skuespillere: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy m.fl.
  Spilletid: 01:57
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 26min

  Tilladt over 11 år

  Wolf and Sheep

  18:00
  Sal D
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  WOLF AND SHEEP udspiller sig i landdistrikterne i Afghanistan, hvor befolkningen tror på de historier, de selv opfinder og fortæller hinanden, som forklarer verdens mysterier. Hyrdebørnene regerer bjergene. Selv om der ikke er nogen voksne i nærheden, kender de reglerne; den vigtigste er, at drenge og piger ikke må være sammen. Drengene øver sig med deres slynger, så de kan skræmme ulvene væk. Pigerne ryger i smug og leger bryllup med drømmen om snart at blive gift. De sladrer om Sediqa, 11, en outsider. De tror, hun er forbandet.

  Qodrat, 11, bliver centrum for sladderen, efter hans mor gifter sig igen med en gammel mand med to koner. Qodrat opholder sig alene i de mest isolerede områder af bjergene. Her møder han Sediqa, og de bliver venner.

  WOLF AND SHEEP er en sanselig hverdagsfortælling med sælsomme præg af betagende fantasi, fra en fjern bjerglandsby i Afghanistan, hvor børnenes liv som hyrder går i takt med deres fascination af fabler, nye venskaber og deres drømme om fremtiden. En smuk og helt særlig skildring af hverdagslivet i et Afganistan, som vi sjældent ser på film.

  "EKSTREMT OVERBEVISENDE" - Jyllandsposten - 5 stjerner

  "VISUELT NYSKABENDE … ET AF DE MEST UNIKKE FILMTILBUD TIL DET DANSKE FILMPUBLIKUM"
  POV - 5 stjerner

  "RØRENDE AUTENTICITET … MAGISKE FORTÆLLINGER, DER EFTERLADER DIG SANSELIGT BEVÆGET"
  Cinemaonline.dk - 5 stjerner
  Biografpremiere: Torsdag 1. juni
  Instruktion: Shahrbanoo Sadat
  Skuespillere: Abdulkarim Abdurahimov, Haji Ahmad, Barat Ali
  Spilletid: 01:26
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 50min

  Tilladt over 15 år

  Personal Shopper

  18:20
  Sal C
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  ’Personal Shopper’ genforener Kristen Stewart med den franske mesterinstruktør Olivier Assayas, som sidst instruerede hende i ‘Skyerne over Sils Maria’.

  I ’Personal Shopper’ spiller hun Maureen, der arbejder som personlig tøjindkøber for en manisk A-liste-berømthed. Maureen er frustreret over sit arbejde og opholder sig egentlig kun i Paris for at komme i forbindelse med sin afdøde tvillingbror.

  Som tiden går, ser ’kontakten’ stadig mere usandsynlig ud, men så begynder Maureen at modtage gådefulde tekstbeskeder fra en ukendt afsender. ’Personal Shopper’ er på én gang et elegant fashionista-drama, et übercool mord-mysterie og en foruroligende spøgelseshistorie. Kristen Stewart er helt forventeligt et besnærende omdrejningspunkt for historiens gådefuldheder.
  Biografpremiere: Torsdag 6. juli
  Instruktion: Olivier Assayas
  Skuespillere: Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Anders Danielsen Lie, Ty Olwin
  Spilletid: 01:50
  Censur: Tilladt for børn over 15 år

  1t 48min

  Tilladt over 11 år

  Når noget slutter

  18:50
  Sal B
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Tony er fraskilt og pensioneret. Han lever et stille og lidt ensomt liv. En dag får han besked om, at moren til universitetskæresten Veronica har testamenteret en dagbog til ham.

  Den tilhørte Tonys bedste ven, der senere også blev kæreste med Veronica. Det fører til et gensyn med den stadigt dragende ungdomskæreste, og snart begynder fortidsminderne at vælte frem; den første kærlighed, det knuste hjerte, svigtet, fortrydelserne, skylden… Kan Tony se sandheden i øjnene og tage ansvar for de ødelæggende konsekvenser, hans handlinger havde for så lang tid siden?
  Biografpremiere: Torsdag 29. juni
  Instruktion: Ritesh Batra
  Skuespillere: Jim Broadbent, Michelle Dockery, Charlotte Rampling, Emily Mortimer m.fl.
  Spilletid: 01:48
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 39min

  Ikke vurderet

  Chasing Trane: The John Coltrane Documentary

  19:00
  Sal A
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  ‘Geniet Coltrane vækkes til live,’ skrev filmmagasinet Variety, da ‘Chasing Trane’ havde verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto sidste år.

  Oplev den kritikerroste dokumentar om en af jazz-verdenens absolut største legender. ‘Chasing Trane’ fortæller hele historien om Coltranes liv, fra barndommens raceuroligheder i Brooklyn til de turbulente sluthalvtredsere med det eskalerende heroinmisbrug og frem til den forløsende medvirken på Miles Davis’ ‘Kind of Blue’.

  Coltrane rejser sig fra jazz-junkie til stoffrit geni og komponerer siden nogle af jazzmusikkens centrale værker og melodier.

  Filmen bygger på interviews med familie, venner og prominente musikere – selv ekspræsident og skabssaxofonist Bill Clinton giver sit besyv med. Hele herligheden bindes sammen af en serie rekonstruktioner, hvor Oscar-vinder Denzel Washington lægger stemme til gamle fotografier og optagelser af Coltrane.
  Biografpremiere: Onsdag 21. juni
  Instruktion: John Scheinfeld
  Skuespillere: Denzel Washington, Common, Bill Clinton, Carlos Santana, John Densmore m.fl.
  Spilletid: 01:39
  Censur: Ikke vurderet

  2t 17min

  Tilladt over 11 år

  Manchester by the Sea

  20:00
  Sal D
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Efter storebroderens død tvinges Lee Chandler til at overtage ansvaret for sin teenage nevø.

  Det vender op og ned på alt i Lees liv, og tvinger ham til at skulle tage stilling til, hvordan han har levet sit liv hidtil.

  Kenneth Lonergan (You Can Count On Me) har instrueret, og udover Casey Affleck medvirker Lucas Hedges i rollen som teenagedrengen Patrick, der mister sin alt far for tidligt. I øvrige roller ses bl.a. Kyle Chandler og Michelle Williams.
  Biografpremiere: Torsdag 19. januar
  Instruktion: Kenneth Lonergan
  Skuespillere: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler
  Spilletid: 02:17
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 51min

  Tilladt over 11 år

  Moonlight

  20:10
  Sal E
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  MOONLIGHT er et intimt og følsomt portræt af en ung mand, der vokser op i et af Miamis hårdere belastede kvarterer.

  Chirons kamp for at finde sin plads i tilværelsen formes af de mennesker, han møder, og de øjeblikke, han gennemlever. Vold og stofmisbrug hører til dagens orden, men i forgrunden er der også ømhed, gribende menneskelige relationer og bryderier med den seksuelle identitet. Alt sammensat i perspektiv af en forbløffende sikker instruktion og ført til dørs af den smukkeste billedside.

  MOONLIGHT vandt prisen for BEDSTE FILM (Drama) ved årets Golden Globe-uddeling, og spås store vinderchancer ved den kommende Oscar-uddeling.
  Biografpremiere: Torsdag 9. februar
  Instruktion: Barry Jenkins
  Skuespillere: Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson, Janelle Monáe, Naomie Harris
  Spilletid: 01:51
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  1t 57min

  Ikke vurderet

  Efter stormen

  21:00
  Sal B
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Ryota hænger fast i sin succesfulde fortid som prisvindende forfatter. Han bruger alle sine penge, som han nu tjener som privatdetektiv, på gambling, og han kan knapt nok betale børnebidrag. Efter at Ryotas far dør, kan han se, at hans aldrende mor og hans smukke ekskone lader til at være kommet videre i deres liv.

  Han genoptager kontakten til sin først skeptiske familie og kæmper for at tage kontrol over sin egen eksistens og sit forhold til hans unge søn. Indtil en stormfuld sommeraften give familien en chance for at knytte bånd igen.

  Den prisvindende og anerkendte instruktør Kore-eda Hirokazu er tilbage med en stærk historie om familiebånd og trækker mere end nogensinde på sine egne, personlige erfaringer og minder.

  "Mesterlig, poetisk og med en stor visuel musikalitet"
  CinemaOnline - 6 stjerner

  "En filmisk maggiterning, der stiller store livsspørgsmål og giver nuancerede svar."
  Filmmagasinet Ekko - 5 stjerner

  "Fantastisk. Kan få noget, som vi alle befinder os i, døgnet rundt, omskabt til poesi."
  Filmselskabet DRK - 5 stjerner

  "Kore-edas bedste film i et årti."
  POV International - 5 stjerner
  Biografpremiere: Onsdag 24. maj
  Instruktion: Hirokazu Kore-eda
  Skuespillere: Hiroshi Abe, Yôko Maki, Taiyô Yoshizawa
  Spilletid: 01:57
  Censur: Ikke vurderet

  1t 38min

  Tilladt over 11 år

  Den bedste mand

  21:20
  Sal G
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  Alle sagde det var slut. Men han var kun lige begyndt...
  “Den bedste mand” fortæller den gribende og underholdende historie om den legendariske danske bokser Jørgen “Gamle” Hansen og hans kone Hanne.

  Da vi møder Jørgen i slutningen af 1970’erne, har de fleste dømt ham færdig i boksning. Han er bange for at gå i ringen, hans krop er slidt, og banken truer med at tage huset fra ham og hans familie. Kun én ting holder sammen på det hele: Hans elskede Hanne – manager, ven og kone i ét.

  Sammen kæmper de en ulige kamp for at holde Jørgens karriere i live. Men da Hanne beslutter at familien Hansen skal lægge hus til den afrikanske bokser Ayub Kalule, der skal være dansk boksnings fremtid, bliver det tydeligt for Jørgen, at han ikke er klar til at lade sig pensionere endnu...
  Biografpremiere: Torsdag 15. juni
  Instruktion: Mikkel Serup
  Skuespillere: Mikkel Boe Følsgaard, Lene Maria Christensen, Søren Malling, Arnold Ocheng m.fl.
  Spilletid: 01:38
  Censur: Tilladt for børn over 11 år

  lørdag 29. juli

  Heartstone


  Tulipanfeber


  En hustlers dagbog


  Minder fra i går - Org. tale


  May God Save Us


  Dunkirk


  Whitney: Can I Be Me


  Kæmpen


  Their Finest Hour


  Wolf and Sheep


  Personal Shopper


  Når noget slutter


  Chasing Trane: The John Coltrane Documentary


  Manchester by the Sea


  Moonlight


  Efter stormen


  Den bedste mand


   søndag 30. juli

   Heartstone


   Tulipanfeber


   En hustlers dagbog


   Minder fra i går - Org. tale


   May God Save Us


   Dunkirk


   Whitney: Can I Be Me


   Kæmpen


   Their Finest Hour


   Wolf and Sheep


   Personal Shopper


   Når noget slutter


   Chasing Trane: The John Coltrane Documentary


   Manchester by the Sea


   Moonlight


   Efter stormen


   Den bedste mand


    mandag 31. juli

    Heartstone


    Tulipanfeber


    En hustlers dagbog


    Minder fra i går - Org. tale


    May God Save Us


    Dunkirk


    Whitney: Can I Be Me


    Kæmpen


    Their Finest Hour


    Wolf and Sheep


    Personal Shopper


    Når noget slutter


    Chasing Trane: The John Coltrane Documentary


    Manchester by the Sea


    Moonlight


    Efter stormen


    Den bedste mand


     tirsdag 1. august

     Heartstone


     Tulipanfeber


     Force Majeure


     Minder fra i går - Org. tale


     May God Save Us


     Dunkirk


     Whitney: Can I Be Me


     Their Finest Hour


     Wolf and Sheep


     Personal Shopper


     Når noget slutter


     Chasing Trane: The John Coltrane Documentary


     Manchester by the Sea


     Moonlight


     Efter stormen


     Den bedste mand


      onsdag 2. august

      May God Save Us


      S

      Når noget slutter


      S

      Heartstone


      Tulipanfeber


      En hustlers dagbog


      Minder fra i går - Org. tale


      Dunkirk


      Whitney: Can I Be Me


      Kæmpen


      Their Finest Hour


      Wolf and Sheep


      Personal Shopper


      Chasing Trane: The John Coltrane Documentary


      Manchester by the Sea


      Moonlight


      Efter stormen


      Den bedste mand


       torsdag 3. august

       Kvinden fra Brest


       E

       City of Ghosts


       E

        torsdag 10. august

        Fortiden foran os


        E

        Mit hjem i Hampstead


        E

        Danserinden


        E

         torsdag 17. august

         Lys i mørket


         E

         Superswede: En film om Ronnie Peterson


         E

         Patriarken


         E

          onsdag 23. august

          Blue Velvet


          E

           søndag 3. september

           Optimisterne


           E

            onsdag 6. september

            Barndom - DOXBIO


            E

             onsdag 20. september

             Den tredje mand


             E

              torsdag 28. september

              RØGSIGNAL - MUSIKVIDEOPREMIERE:


              E

               søndag 1. oktober

               Drengen og Verden


               E

                onsdag 18. oktober

                Mr. Holmes


                E