Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Til Sama
Filmen præsenteres i samarbejde med Aarhus for Mangfoldighed i anledning af FNs internationale flygtningedag. Efter filmvisningen fortæller Bishank Kanjo, som har syriske rødder, om sin opvækst i Syrien, baggrunden for at flygte, sit liv i DK og sine beky
Event
Til Sama

Til Sama

TIL SAMA er en rørende og intim dokumentar lavet af den 26-årige mor Waad al-Kateab, der har filmet de sidste dage af kampen om Aleppo i Syrien til sin 1-årige datter Sama, såfremt Waad og hendes mand, der er læge på det sidste hospital i Aleppo, ikke overlever krigen.

Filmen er formet som et langt kærlighedsbrev til Sama, og forsøger at besvare det, som andre Syrien-film ofte efterlader ubesvaret: Hvorfor bliver disse mennesker? Hvad holder dem fast i en zone af krig og død – og hvordan er hverdagen midt i sådan et kaos?

Det hele starter i 2012, hvor Waad med sit kamera indfanger sine medstuderendes demonstrationer, glæden og optimismen, før regimet griber til brutale midler. Gruppen af venner må undslippe snigskytter, luftangreb og bomber. Men en dag, midt i al kaos, frier Hamza til Waad, og snart er hun gravid. Sama bliver født 1. januar 2016 - et lille glimt af håb i en ubegribeligt mørk tid.

PRESSEN SKRIVER//
"HELT IGENNEM UAFRYSTELIG... ET HISTORISK DOKUMENT FOR EFTERTIDEN"
- FILMMAGASINET EKKO - 6 STJERNER

"MESTERLIGT... EN FANTASTISK PERSONLIG FORTÆLLING"
- AVISEN.DK - 6 STJERNER

"DET MEST HJERTESKÆRENDE, LIVSBEKRÆFTENDE OG GRUSOMME, JEG HAR SET I MIT LIV"
- CITYLIGHTS FILMBLOG - 6 STJERNER

"DET ULTIMATIVE VIDNESBYRD PÅ EN MENNESKESKABT KATASTROFE"
- MOVIMANIAC - 6 STJERNER

"HYLDEST TIL DEN KÆRLIGHED, DER BRYDER GENNEM ASFALTEN OG BLOMSTRER PÅ TRODS"
- ORDET - 6 STJERNER

"HÅBET ER ALT"
- POLITIKEN - 5 HJERTER

"KNUSER DIT HJERTE"
- SOUNDVENUE - 5 STJERNER

"INGEN VIL GÅ UBERØRTE FRA 'TIL SAMA'"
- JYLLANDS-POSTEN - 5 STJERNER

"DYBT BEVÆGENDE"
- KRISTELIGT DAGBLAD - 5 STJERNER