Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


GRØN BIO: Landbrugets natur
Oplæg og debat om et mere bæredygtigt landbrug
Event
GRØN BIO: Landbrugets natur

GRØN BIO: Landbrugets natur

DEN GRØNNE TRÅD

Vær med til at drømme nye drømme for landbruget til Grøn Bio i september! I samarbejde med foreningen Andelsgaarde og Mellemfolkelig Samvirke inviterer vi til en hel dag om lokal fødevareproduktion, regenerativt jordbrug og nye fødevarefællesskaber.

Vi starter dagen med Farmers Market i Mellemfolkeligt Samvirkes hyggelige gård i Mejlgade, hvor du kan møde lokale producenter af grøntsager, cider, øl og andre økologiske, lokalt fremstillede varer. Undervejs vil der være musik, talks og mulighed for at købe lækker økologisk mad.

Herefter er der filmvisning og debat i Øst for Paradis. Vi skal se filmen 'Landbrugets natur', som undersøger, om vi kan genopbygge naturen med landbruget. Vi får besøg af Andelsgaardes unge jordbrugere fra Høsteriet og Jordbruget Soldug, Bondelauget, der forbinder kunde og bonde samt en af forfatterne bag Den Grønne Ungdomsbevægelses manifest 'Levedygtigt Landbrug'. Sammen skal vi formulere nye drømme for landbruget og debattere, hvordan vi sammen kan understøtte, at landbruget bevæger sig i en langt mere bæredygtig retning.


TIDSPLAN:
Kl. 12-14: Farmers Market i gården hos Mellemfolkeligt Samvirke, Mejlgade 53

kl. 14.30-17.30: Filmvisning og debat i Grøn Bio i Øst for Paradis


Om Landbrugets natur:
Kan vi dyrke vores mad i pagt med naturen? Kan vi i virkeligheden genopbygge naturen med landbruget? I Landbrugets Natur møder vi en række danske jordbrugere og deres bud på et naturvenligt, regenerativt landbrug, der genetablerer biodiversiteten over og under jorden, trækker CO2 ud af atmosfæren, opbygger jordens frugtbarhed og balancerer vores vand- og kulstofcyklusser. Udvalgte forskere og eksperter supplerer med relevant information og refleksioner. Filmen er således fyldt med visioner og nyttig naturvidenskabelig information, men den er også smuk og helende på sin helt egen måde og kan ses af alle. Den får os til at mærke, hvordan et livsbekræftende landbrug føles. Dermed håber instruktøren på at skabe en længsel, som i bedste fald vil være med til at inspirere os til at skubbe mod et nyt paradigme.

Vi får besøg af Andelsgaardes unge jordbrugere fra Høsteriet og Jordbruget Soldug, Bondelauget, der forbinder kunde og bonde samt en af forfatterne bag Den Grønne Ungdomsbevægelses manifest 'Levedygtigt Landbrug'. Sammen skal vi formulere nye drømme for landbruget og debattere, hvordan vi sammen kan understøtte, at landbruget bevæger sig i en langt mere bæredygtig retning.