Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Shiva Baby - World Bi+ Visibility Day
Se SHIVA BABY med intro i anledning af World Bi+ Visibility Day og vær samtidig med at fejre programlaunch for PROUD Filmfestival!
Event
Shiva Baby - World Bi+ Visibility Day

Shiva Baby

I anledningen af Bisexual Visibility Day sætter Øst for Paradis, PROUD Filmfestival og Bi+ Aarhus fokus på biseksuelle fortællinger i film og populærkultur.

Selvom der de senere år er blevet lavet flere queer film og serier, er biseksuelle karakterer desværre stadig et meget sjældent syn – og de få historier, der er, bliver ofte skildret gennem skadelige stereotyper. Men hvordan ser denne repræsentation ud i popkulturen i dag? Hvad gør det ved bi+personer, at de har svært ved at se sig selv repræsenteret i populærkulturen og at den minimale repræsentation er så præget af negative fremstillinger? Og hvordan kan bi+fortællinger uden stereotypiseringer se ud? Det er nogle af de spørgsmål vi skal reflektere over denne aften gennem samtale og film.

Vi starter med lanceringen af PROUD Filmfestivals program, der forløber fra d. 5.-12. oktober. Derefter vil der gennem samtale gives perspektiver på aftenens tema – deltagere vil blive offentliggjort snarest. Og slutteligt ser vi Shiva Baby (2020) – en af få film, der er valgt for sit mere neutrale blik på bi+seksualitet, selvom den behandler svære emner som kærlighed, familie, identitet og religion.

OM FILMEN 'SHIVA BABY':

”Fantastisk og virkeligt morsom”, skrev EmpireOnline om Emma Seligmans film, der er et godt bud på en frisk og herlig komedie til Efterårsferien.

I Shiva Baby skal den unge og retningsløse Danielle til begravelse – en jødisk shiva. Hendes mor instruerer hende nøje i, hvordan hun skal udlægge sit kaotiske liv for familie og venner, så hun fremstår så perfekt og gifteklar som muligt.

Men ingen ved, at Danielle finansierer sit liv gennem sugardating. Så da hendes sugardaddy dukker uventet op til begravelsen kompliceres tingene! Og det bliver ikke mindre kompliceret, da Danielles eks også dukker op!